Her ne kadar güncellemeyi buradan gelecek geri dönüşler için bekletmiş olmama rağmen telefonumu yeniden başlattığımda "durun, ne bu acele 10'a yükseliyoruz" uyarısını görünce çileden çıktım. İlk olarak cihazın bazı noktalarda hızlandığını söyleyebilirim. Detaylı olarak incelemek henüz kismet olmadı fakat sanırım pil biraz hızlı gidiyor. İşin daha garip kısmı tam olarak burası; Miui9 Global'de minimum %56 önbellek kullanırken bu rakam Miui10'da %40 bandında. Buna rağmen bir saatlik kullanımda biraz daha pil harcadığını söyleyebilirim.
Arayüzde çok değişiklik olmamasına karşılık bildirim panelini kesinlikle beğenmedim. Kesinlikle bundan daha kötüsü olamaz. Kocaman ikonlar, devasa büyüklükteki parlaklık barıyla ekranın yarısını kaplayan, bu nedenle görmeniz gereken bildirimleri kısıtlayan, aşırılık taşıyan beyaz dengesiyle yalnızca gözünüzü yoran bir panelden bahsediyorum. Evet bu aslında sadece tercih meselesi fakat inanın beğendiğim şey bildirim panelindeki kısayol çeşitlerinin artması ve sayfalar haline getirilebilmesi. Bunun dışında MIUI 9'un bildirim paneline henüz bir saat olmasına rağmen hasret kaldım.