Yardım Mi Note 10 Lite ile 1:1 ölçüde video çekemiyorum

mosyogokhan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gökhan
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.5
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba. Bir hafta evvel Xaomi Mi Note 10 Lite aldım. İlk kez Xaomi kullanıyorum. Yalnız bir sorunum var. Instagram içerik üreticisiyim. Yeni telefonumla kare formatında (1:1) video çekemiyorum. Video ayarlarında böyle bir özellik yok. Fotoğraf için 1:1 çerçeve ölçüsü var, fakat video için yok. İnanın bu özelliğin olmadığını görünce telefonu aldığıma pişman oldum. Videolar 1:1 ölçüde çekilmediği zaman, instagram'a yüklediğinizde videolar alttan ve üstten kırpılıyor (instagram bunu otomatik yapıyor) ve çok kötü bir görünüm oluyor. Telefonda "videoyu düzenle" diye bir bölüm var, orada çektiğiniz bir videoyu sonradan 1:1 ölçüye döndürme imkanı verilmiş ama orijinal görüntü 1:1 ölçüde olmadığı için yine (tıpkı instagram gibi) çok ciddi alttan ve üstten kesinti oluyor. Daha önce samsung kullanıyordum ve samsung'ta video çekimi için de 1:1 çerçeve formatı vardı. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Benim için hiç hoş bir durum değil. Ben bunu bütün telefonlarda standart bir özellik zannediyordum. Bu özelliğin olmadığını bilseydim inanın bu telefonu almazdım. Ankara'da Ankamall avm'deki xiaomi mağazasına sordum ama konu hakkında bilgileri yok. Genpa'ya sordum onlar da bilmiyor. Rica etsem 1:1 ölçüde nasıl video çekebileceğimle ilgili olarak yardımcı olabilir misiniz?

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
bunu bir dene bence

Oyla:

mosyogokhan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gökhan
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunu bir dene bence
Hocam ilginize teşekkür ederim, cevabınızı okuduktan sonra bahsettiğiniz uygulamayı ( ve benzer bir çok uygulamayı) indirip denedim ama video çekiminde yine 1:1 ölçeğine izin vermiyor. İşin ilginç yanı, araştırdım baktım benzer bir sorun yaşayan benden başka kimse yok. Hakikaten enteresan bir durum, çok canım sıkıldı. Instagram içerik üreticilerinin Xaomi kullanmadığını, kötü bir tecrübe ile anlamış oldum :'( Bugün telefoncularla konuştum, bunu verip yerine başka bir marka telefon almaya karar verdim. Video çekiminde 1:1 ölçüsü olan :) Epey bir zararım oluyor ama ne yapayım, başka türlü çıkamadım işin içinden. Sağlıklı günler dilerim,
Saygılarımla

Oyla:

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Hocam bu konuya bir göz atın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bunda bahsi geçen ayar mevcut

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:

mosyogokhan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gökhan
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu konuya bir göz atın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bunda bahsi geçen ayar mevcut

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
İlginize çok teşekkür ederim hocam. Hürmetler ederim.

Oyla:
Üst Alt