- Adım
- Gökhan
- Cihazım
- mi note 10 lite
- Konular
- 1
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Global 11.0.5
- Telefon Modeli
- Mi Note 10 Lite
- Bootloader Kilidi
- Bilmiyorum
Merhaba. Bir hafta evvel Xaomi Mi Note 10 Lite aldım. İlk kez Xaomi kullanıyorum. Yalnız bir sorunum var. Instagram içerik üreticisiyim. Yeni telefonumla kare formatında (1:1) video çekemiyorum. Video ayarlarında böyle bir özellik yok. Fotoğraf için 1:1 çerçeve ölçüsü var, fakat video için yok. İnanın bu özelliğin olmadığını görünce telefonu aldığıma pişman oldum. Videolar 1:1 ölçüde çekilmediği zaman, instagram'a yüklediğinizde videolar alttan ve üstten kırpılıyor (instagram bunu otomatik yapıyor) ve çok kötü bir görünüm oluyor. Telefonda "videoyu düzenle" diye bir bölüm var, orada çektiğiniz bir videoyu sonradan 1:1 ölçüye döndürme imkanı verilmiş ama orijinal görüntü 1:1 ölçüde olmadığı için yine (tıpkı instagram gibi) çok ciddi alttan ve üstten kesinti oluyor. Daha önce samsung kullanıyordum ve samsung'ta video çekimi için de 1:1 çerçeve formatı vardı. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Benim için hiç hoş bir durum değil. Ben bunu bütün telefonlarda standart bir özellik zannediyordum. Bu özelliğin olmadığını bilseydim inanın bu telefonu almazdım. Ankara'da Ankamall avm'deki xiaomi mağazasına sordum ama konu hakkında bilgileri yok. Genpa'ya sordum onlar da bilmiyor. Rica etsem 1:1 ölçüde nasıl video çekebileceğimle ilgili olarak yardımcı olabilir misiniz?