Yardım Mi Note 10 Lite 20W yavas sarj oluyor

bazzrulz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahir
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Meslek
Broker/Owner
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui11.0.5
Telefon Modeli
Mi Note 10 lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
İki gün once yurtdisi mi note 10 lite aldim 20 watt sarj aleti ile geldi, sarja taktigimda ortalama 10 dakikada yuzde 9 sarj ediyor. Telefon her ne kadar 5260 mah pil kapasitesine sahip olsada 20 watt'lik bir sarj aleti icin bu deger bana biraz dusuk geldi. Arkasindan redmi note 8 pro nun 18 watt,lik sarj aleti ile denedim oda 10 dakikada yuzde 12 sarj etti.

Aklima sarj adaptorunun yan sanayi ihtimali geldi o nedenle benim sarj aletini redmi note 9 proda denedim.
İste asıl tuhaf olan kisim burasi. benim telefonu 10 dakikada yuzde 9 sarj eden adaptor, redmi note 9 pro yu 10 dakikada yuzde 20 civarinda sarj etti. Ben bu denklemin icinden bir turlu cikamadim. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20200701_135055.jpg
    IMG_20200701_135055.jpg
    362,5 KB · Görüntüleme: 18

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazınızın ve diğer cihazın sürekli sabit bir akım ile şarj alacağını var saydığınız için içinden çıkamadınız. Cihazın şarj durumundan, depolamasına, kullanım yoğunluğundan, hava sıcaklığına kadar pek çok etmene bağlı olarak cihazınıza giden akım miktarı değişiklik gösterecektir. Boşuna akıllı cihaz demiyoruz :D

Oyla:

bazzrulz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahir
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Meslek
Broker/Owner
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazınızın ve diğer cihazın sürekli sabit bir akım ile şarj alacağını var saydığınız için içinden çıkamadınız. Cihazın şarj durumundan, depolamasına, kullanım yoğunluğundan, hava sıcaklığına kadar pek çok etmene bağlı olarak cihazınıza giden akım miktarı değişiklik gösterecektir. Boşuna akıllı cihaz demiyoruz :D
Bu oyle dediginiz gibi birsey degil. Konuyu sonuna kadar okumanizi tavsiye ederim

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam, Mi Note 10 Lite'ın hakkı 30w. Zira orijinal kutudan 30w adaptör çıkıyor. Biraz kazançlarını artırmak için 20w vermişler size.

Ayrıca şarj aletinden dolayı 20w değil de 15w olarak şarj oluyor olabilir. Ondan daha az dolmuş da olabilir.

Oyla:

bazzrulz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahir
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Meslek
Broker/Owner
Konular
30
Hocam, Mi Note 10 Lite'ın hakkı 30w. Zira orijinal kutudan 30w adaptör çıkıyor. Biraz kazançlarını artırmak için 20w vermişler size.

Ayrıca şarj aletinden dolayı 20w değil de 15w olarak şarj oluyor olabilir. Ondan daha az dolmuş da olabilir.
Redmi 9 pro 5020 mah neredeyse ayni kapasiteye sahip onu cok hizli sarj ediyor. Dediginiz gibi 15 w olsa onu iki kati hizda sarj etmez. İslemciyle yada yuklu romla alakali olabilir belki

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Redmi 9 pro 5020 mah neredeyse ayni kapasiteye sahip onu cok hizli sarj ediyor. Dediginiz gibi 15 w olsa onu iki kati hizda sarj etmez. İslemciyle yada yuklu romla alakali olabilir belki
Onu demiyorum hocam. Belki şarj alma hızları 5-10-15-30'dur, ara değerler olan 18-20-22 yoktur. Note 9 Pro 18w olurken Mi Note 10 Lite 15w oluyordur misal. Emin değilim tabi. İki cihaza da Ampere uygulamasını indirip karşılaştırma yapın.

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Hocam öncelikle , aynı şarj aleti aynı kablo aynı telefon ile farklı romlarda farklı akım değerleri alıyorum ... Sorun romunuz , kerneliniz olabilir

Bir de ek olarak

Cihaz her şarj aralığında aynı değeri almaz

Mesela şarjın %30 lardayken şarja takıp, ampere uygulamasından çektiği akımı bize atarsan belki daha iyi yardımcı oluruz

Oyla:

SuOlmayanSuşi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
SuOlmayanSuş
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
0
Note 10 Lite kullanıyorum, başta bende 30w diye aklımda kalmış baktığımda ilk benimde aklıma yan sanayi adaptör geldi lakin herhangi bir şarj problemi yaşamıyorum gayet hızlı şarj ediyor, aldığımda olan orjinal rom yüklü.

Oyla:

bazzrulz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahir
Cihazım
xiaomi mi 9 se
Meslek
Broker/Owner
Konular
30
Hocam öncelikle , aynı şarj aleti aynı kablo aynı telefon ile farklı romlarda farklı akım değerleri alıyorum ... Sorun romunuz , kerneliniz olabilir

Bir de ek olarak

Cihaz her şarj aralığında aynı değeri almaz

Mesela şarjın %30 lardayken şarja takıp, ampere uygulamasından çektiği akımı bize atarsan belki daha iyi yardımcı oluruz
Hocam yuksek ihtimal romla alakali, bu arada telefon butun sarj araliklarinda hemen hemen ayni sureye sahip. Bizzat tarafimca yuzde 20 ve 80 arasi denenmistir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Note 10 Lite kullanıyorum, başta bende 30w diye aklımda kalmış baktığımda ilk benimde aklıma yan sanayi adaptör geldi lakin herhangi bir şarj problemi yaşamıyorum gayet hızlı şarj ediyor, aldığımda olan orjinal rom yüklü.
Soyle
Sizdeki sarj aleti kac watt degerlerini yazarmisiniz hocam?

Oyla:
Üst Alt