Soru Mi note 10 güncelleme sonrası hızlı pil tüketimi (miui12)

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
71
Cümleten Selamınaleyküm, Mi note 10 cihazım var TR garantili 10. ayına girecek. cihazı ilk aldığımda pil performansından memnun değildim. 2/3 ay sonra verdikleri bir güncelleme ile pil efsane olmuştu 12/13 saat ekran açık süresi alıyordum miui 12 ile pil barbat oldu şuanki sürüm 12.02 aldığım ekran açık süresi maksimum 8 saat. Kamera arayüzü ve kontrol merkezi dışında miui 12'nin cezbeden bir tarafı olmadı benim açımdan. zaten kamera kaliteside (özellikle gece çekimlerinde) düştü. pil istatistiklerindeki saçmalığıda söylemeden geçemeyecem. İstatistikler yanlış. cihazı sabah 7de şarjdan çekiyorum gece 01:00'da şarja takacağım misal bana vermesi gereken toplam süre 18 saat olması gerekirken 10 saat yazıyor neye göre neyi hesaplıyor bilmiyorum. kısacası bu miui12'yi 5/6 ay bekledik beklediğimiz gibi çıkmadı. Cihaza format atayım diyecem 4000 foto onlarca uygulama veriler vs var geri yüklemek zulüm. Zaten formatla da pil'in düzelmediği yorumlarını okumuştum. Sizce pil değerleri ilerleyen güvenlik güncellemeleri ile düzelir mi ? 12.03 / 12,04 vs yamalar ile. Son olarak benzer sorunları yaşayan, aynen benimde güncellemeden sonra pil değerlerim düştü diyen arkadaşlar varsa yorumda belirtirse sevinirim.

Huseyin4291

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Realme Gt 2 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Hocam ben mi note 10 lite kullanıyorum sorunun kaynağı güvenlik uygulaması. Miui 11 deyken uygulama güncellendi pili fena sömürmeye başladı. Güvenlik uygulamasının güncellemesini kaldırınca cihaz düzeldi. Malesef miui 12yle birlikte yerleşik sürüm oldu yani fabrika sürümü haline geldi ve pil tüketimini olumsuz etkiliyor. Toplam pil süresini 22saatten sonra hesaplamıyor öyle saçma bi sürüm. Google playa bakmaktan yoruldum güncelleme gelmiş mi diye ama yok. Uygulamanın bütün verilerini temizledim bir tık daha iyi oldu gibi sizde deneyin isterseniz

Ahm-ET

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 7
Konular
0
Düzelir ama gerçek pil performansı verdirmezler
Ben güncellemeyi düşünmüyorum

Huseyin4291

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Realme Gt 2 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Ben ona çok inanmıyorum zira kardeşimin 2 buçuk senelik mi note 3 cihazına miui 12 geldi. Kutudan miui 9 ile çıkmıştı ve performansı gayet akıcı hala. Pil süresine bakacak olursam 2 buçuk senelik cihaz pili yorgun haliyle performansı ister istemez düşüyor dediğiniz gibi illaki sürüm etkiliyor ama bana göre eski sürüm kullanmayı çokta zorlayacak bir durum yok. Kullanım şeklinize saygı duyuyorum

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
71
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben mi note 10 lite kullanıyorum sorunun kaynağı güvenlik uygulaması. Miui 11 deyken uygulama güncellendi pili fena sömürmeye başladı. Güvenlik uygulamasının güncellemesini kaldırınca cihaz düzeldi. Malesef miui 12yle birlikte yerleşik sürüm oldu yani fabrika sürümü haline geldi ve pil tüketimini olumsuz etkiliyor. Toplam pil süresini 22saatten sonra hesaplamıyor öyle saçma bi sürüm. Google playa bakmaktan yoruldum güncelleme gelmiş mi diye ama yok. Uygulamanın bütün verilerini temizledim bir tık daha iyi oldu gibi sizde deneyin isterseniz
Bende türk ve yabancı forumlara bakmaktan yoruldum bir çözüm bulamadım hala. çok can sıkıcı bir durum. 5260 mah pil var bu performans insanın moralini bozuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düzelir ama gerçek pil performansı verdirmezler
Ben güncellemeyi düşünmüyorum
Valla illaki güncelleyeceksin kardeşim nereye kadar bekleyeceksin ki happy~~ 12.03 sürüm ile düzeltseler bari. Geri bildirimden ingilizce bi analarına sövmediğim kaldı pil hakkında 20 tane bildirim gönderdim :D

Huseyin4291

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Realme Gt 2 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Bende türk ve yabancı forumlara bakmaktan yoruldum bir çözüm bulamadım hala. çok can sıkıcı bir durum. 5260 mah pil var bu performans insanın moralini bozuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla illaki güncelleyeceksin kardeşim nereye kadar bekleyeceksin ki happy~~ 12.03 sürüm ile düzeltseler bari. Geri bildirimden ingilizce bi analarına sövmediğim kaldı pil hakkında 20 tane bildirim gönderdim :D
Hocam dediğim gibi 2 sürümde deneyimledim sorun güvenlik uygulamasında pili kısıtlıyor adeta umarım en kısa zamanda güncelleme gelir hala bekliyorum

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
71
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dediğim gibi 2 sürümde deneyimledim sorun güvenlik uygulamasında pili kısıtlıyor adeta umarım en kısa zamanda güncelleme gelir hala bekliyorum
[/QUOTE

Sen dedikten sonra Güncellemeleri kaldırdım güvenlik uygulamasının 4.1.8 sürümüne döndü bir de böyle deneyelim bakalım fark olacak mı Umarım işe yarar Teşekkürler Cevabın için kardeşim

Huseyin4291

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Realme Gt 2 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Rica ederim umarım faydası olur

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
Kardeşim kanser oldum ben kanser ne hevesle biriktirip dişimi canima takarak aldığım mi 9t pro ilk zamanlar ne güzel 12 saat ekran suresi veriyordu bana 10 saat bile yeter diyordum kendimce yav bı güncelleme geldi yükledik tövbe bismillah pişman olduk arkadaş böyle saçma iş olamaz 6 saat zor görüyor telefon

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
71
Sorunları xiaomi
Kardeşim kanser oldum ben kanser ne hevesle biriktirip dişimi canima takarak aldığım mi 9t pro ilk zamanlar ne güzel 12 saat ekran suresi veriyordu bana 10 saat bile yeter diyordum kendimce yav bı güncelleme geldi yükledik tövbe bismillah pişman olduk arkadaş böyle saçma iş olamaz 6 saat zor görüyor telefon

Sorunları xiaomiye bildirmek gerek. Ben ingilizce sorunlarımı yazdım benim gibi bin kişi bildirse bi hareketlilik olur. ama kimse bu yolu denemiyor. xiaomi'nin geri bildirim hesabı burada

Üst Alt