Rom Mi Note 10 / CC9 Pro RevOS-9.12.24 ( Android 9 )

mazlumesen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mazlum
Cihazım
mi note 10
Meslek
e ticaret
Konular
13
Cihazım Hızlı Olsun Pil konusunda iyi olsun diyorsanız bu rom size göre !
Bu romu yüklemeden önce dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var Anti Rollback (ARB) bunun kontrolünü yapmanız lazım aksi taktirde cihazınız brick olabilir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Öncelikle telefonunuzun geliştirici seçeneklerini aktif etmeniz gerekmektedir.

Ayarlar - Telefon Hakkında - MIUI Sürümü seçeneğine ard arda tıklarsanız ekranda geliştirici olmanıza 3..2..1 kaldı gibi saydığını göreceksiniz ve artık geliştiricisiniz yazısını görene kadar tıklamaya devam edin.

Ayarlar - Sistem Cihaz sekmesinde Ek ayarlar - Geliştirici seçenekleri menüsü gelecektir. Bu menüye girerek USB hata ayıklama seçeneğini bulup aktifleştiriyoruz.
Şimdilik telefonda yapmamız gereken işlemleri tamamladık.

Şimdi bir PC’ye ihtiyacımız var ve telefonu PC’ye bağlayarak ADB sürücülerinin yüklenmesini sağlıyoruz. Aygıt yöneticisinde Android Telefon sekmesinde ADB sürücü güncelleştir sekmesiyle de kontrol edebilirsiniz.

Linkteki dosyayı indirdiğimizde öncelikle ADB Driver programını kurarak ADB sürücülerin normal şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol edebilirsiniz. (Installed yazısını programda göreceksiniz)

Dosyada bulunan diğer program olan minimal adb fastboot programını kurun.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Tüm ön hazırlıkları tamamladıktan sonra, şimdi telefonumuzun anti rollback kontrolü işlemine geçiyoruz.

Yüklediğiniz Minimal ADB Fastboot programını çalıştırın CMD ekranı olarak açılacaktır.

PC kontrol için hazır durumda, şimdi telefonu kapatıyoruz ve fastboot modda açılmasını sağlıyoruz.(sırayla önce ses kısma, sonra power tuşuna basılı tutuyoruz, ekranda fastboot yazısını görünce tuşları bırakabilirsiniz)

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

PC’de açılmış olan CMD ekranına önce, fastboot devices yazıp enter yapıyoruz program cihazı kontrol ediyor.

Sonraki aşama ise tüm bu yaptıklarımızın sonucu alacağımız aşama, CMD ekranına fastboot getvar anti yazıyoruz.

Ve CMD ekranında anti değeri yazıyor olacak;
Anti: failed - 1 – 2 – 3 yazarsa cihazınızda rollback kontrolü bulunmuyor ve yazılım versiyonları arasında geçişler yapabilirsiniz.
Anti: 4 yazarsa maalesef ki telefonunuzda rollback kontrolü aktifleşmiş demektir ve yazılım versiyonlarında düşürme işlemi yaparsanız, telefonunuz brick olacaktır.
Cihazı TWRP modunda başlatıyoruz.
Wipe>Format Data yapıp çıkan ekrana yes yazıyoruz, geri yaparak reboot 'a tıklıyoruz ve recovery seçiyoruz. Cihaz yeniden başlayacak ve recovery modunda açılacaktır.
Wipe>Advanced wipe menüsünden
-Dalvik cache
-Cache
-Data
-System
seçeneklerini seçerek, 4 Wipe yapıyoruz. Ana menüye dönerek Install menüsünden Rom dosyasını seçerek, kuruluma başlıyoruz.
İşlem tamamlandıktan sonra System reboot yaparak cihazı yeniden başlatıyoruz.

** Cihazınızın Bootloader Kilidi açık, TWRP Recovery yüklü ve USB Hata ayıklama açık olmalı...
** Kurulum öncesi mutlaka Full Nandroid Backup alın....

Hatta TWRP ile Temiz Kurulum için, Sayın Stoya Hocamın hazırladığı, detaylı anlatım videosunu izleyebilirsiniz.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Önemli Uyarı: RevOs rom paylaşımı, bilgi amaçlıdır. Yükleme sırasında veya sonrasında oluşacak/oluşabilecek sorunlardan şahsım ve MIUI Türkiye Forumu sorumlu değildir.
Kurulum öncesi Sistem ve Verilerinizin yedeğini almanız tavsiye edilir.​

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Elinize sağlıkclap~~

samirqelender

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
samir939
Cihazım
mi9 lite
Konular
21
kardesim bu revos miui surumunun stabil olani yokmu ? sitede baktim hepsi beta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben mi8 icin indiriyorumda suan beta hic kullanmadim bir problem bir bug filan olurmu ?

mazlumesen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mazlum
Cihazım
mi note 10
Meslek
e ticaret
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kardesim bu revos miui surumunun stabil olani yokmu ? sitede baktim hepsi beta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben mi8 icin indiriyorumda suan beta hic kullanmadim bir problem bir bug filan olurmu ?
Beta sürümler de illaki bug olur adı üstünde beta

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
android 9 mu bu

he tmm öylemiş :D bu tarihte paylaşılınca emin olamadım. başlıkta yazıyormuş üstelikfacepalm~~

Son düzenleme:
Üst Alt