Yardım Mi Music'te M4A Oynatmak

Turquality

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi Redmi S2
Konular
53
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Redmi S2
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Mi Music'in yeni güncellemesinde artık M4A dosyaları destekliyormuş. M4A nedir hiç bilmiyorum ama sanırım MP4 gibi bir şey. Ben istediğim müziği MP4 olarak indirdim. Bunu Mi Music'te çalmam mümkün mü? Ama müziği çaldığım zaman o müziğin fotoğrafının olduğu yerde video oynatılacak. Eğer ki bu mümkün değilse yeni güncelleme ile birlikte gelen 'M4A' desteğinin ne olduğunu lütfen anlatın bana.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam M4A Mp4 formatının videodan arındırılmış halidir. Mp4 ses ve video içerirken M4A sadece mp4 içerisindeki sesleri destekler. Albüm kapak resmi sizin için önemli değilse ve ben müziğin kaliteli olmasını istiyorum diyorsanız, FLAC ( Free Lossless Audio Codec yani kayıpsız müzik) formatını tercih edebilirsiniz. Müzikler kayıpsız olacağı için dosya boyutu ve bit hızı yükselecektir.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
M4A dosya biçimi MP4'ün videosuz halidir. Genelde bu biçimi iphone kullanıcıları daha iyi bilirler. iTunes de çoğu müzik bu biçimde satılırlar. Mp3'e göre daha yeni ve iyi bir biçimdir. Bilgisayarınızda yada telefonunuzda kullanacağınız herhangi bir Video Conventer programı ile bu dönüştürmeyi yapabilirsiniz.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
M4A dosya biçimi MP4'ün videosuz halidir. Genelde bu biçimi iphone kullanıcıları daha iyi bilirler. iTunes de çoğu müzik bu biçimde satılırlar. Mp3'e göre daha yeni ve iyi bir biçimdir. Bilgisayarınızda yada telefonunuzda kullanacağınız herhangi bir Video Conventer programı ile bu dönüştürmeyi yapabilirsiniz.
Hocam Apple ALAC kullanmıyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum. :)

Oyla:

Turquality

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi Redmi S2
Konular
53
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben müziklerimi direkt internetten MP3'e dönüştürerek indiriyorum flac formatını da internetten indirmemde bir sakınca olmaz herhalde değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son bir şey daha sormak istiyorum ses formatları arasında ses anlamında en kalitelisi flac mi?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Ben müziklerimi direkt internetten MP3'e dönüştürerek indiriyorum flac formatını da internetten indirmemde bir sakınca olmaz herhalde değil mi?

Son bir şey daha sormak istiyorum ses formatları arasında ses anlamında en kalitelisi flac mi?
Sorun olmaz hocam flac olarak indirebilirsiniz.
Kalite müziğin önceki kodlamasına göre değişebilir, mp3 çok fazla sıkıştırdığı için kalite düşüyor. FLAC, ALAC, AAC, AC3 gibi Codec ler sıkıştırmayı minimum düzeyde yaparak size stüdyo kalitesinde ses imkanı sunuyor.

Hocam bende 200 adet müzik var 6GB yer kaplıyor, bunu göz önünde bulundurun. Ekran görüntüsü fikir vermesi açısından bir örnek olabilir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bildiğim kadarı ile bir kaç farklı tür var. ALAC sıkıştırılmamış bir biçim yani FLAC'ın itunes versiyonu diyelim biz ona. M4A'a ise sıkıştırılmış bir biçim. Ama M4A'nın sıkıştırılmış hali bile MP3 den çok daha kaliteli diyorlar fakat ben hiç dikkat etmedim açıkçası.

Oyla:

Turquality

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fırat
Cihazım
Xiaomi Redmi S2
Konular
53
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun olmaz hocam flac olarak indirebilirsiniz.
Kalite müziğin önceki kodlamasına göre değişebilir, mp3 çok fazla sıkıştırdığı için kalite düşüyor. FLAC, ALAC, AAC, AC3 gibi Codec ler sıkıştırmayı minimum düzeyde yaparak size stüdyo kalitesinde ses imkanı sunuyor.

Hocam bende 200 adet müzik var 6GB yer kaplıyor, bunu göz önünde bulundurun. Ekran görüntüsü fikir vermesi açısından bir örnek olabilir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
En kalitelisini biliyorsan söyleseydin keşke .)

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
En kalitelisini biliyorsan söyleseydin keşke .)
WAW, FLAC, ALAC biçimleri piyasada bulabileceğin en kaliteli biçimlerdir. Fakat orjinal kalitede bir ses dosyası kayıplı olarak sıkıştırılıp farklı bir formata dönüştürüldükten sonra tekrar eski haline gelmez. Yani sen bir FLAC dosyasını mp3 yaparsan sonra onu tekrar FLAC yapmak istersen kalite yine MP3 gibi olacaktır.

Resim gibi düşün, resim dosyaları sıkıştırılıp, küçültüldükten sonra tekrar büyütmek istersen ne oluyor? Piksel piksel oluyor müzikte benzer şekilde.

Oyla:

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Pc varsa format factory ile müziği mp3'e çevirin.

Oyla:
Üst Alt