Gördüğüm herkes v yapıyor ama bir benim hoşuma gitmedi bu herhalde ya
Genelde rock tarzi icin v kullaniliyor. Ses muhendisi bir tanidik vardi ben kucukken ondan etkilenmis olabilirim

O da v ayarlardi genelde. Sonra öyle alistim sanirim.
Yalniz sunu da belirtmek gerek. V nin basi ve sonu en yukarida degil ve tam bir v degil. Ozellikle en bastan ve en sondan 2-3 tanesinin milimlik ayari cok fark yaratiyor. Kulakliktan kulakliga da degisiyor. Mesela baska bir kulaklikta sondan ikisini ayni seviyeye, sondan ucuncuyu biraz altina koyuyordum. Yukaridaki ayar yabanci metal muzik icin. Mesela sebnem ferah, emre aydin da veya turkce pop/slow da ayari biraz degistirmek gerekiyor. (Ben degistirmeye useniyorum

) cunku Turkce muzikte vokal ön planda
Yandaki bas ve tiz ayarlari da duruma gore ayarlaniyor.
Öte yandan muzik bir zevk oldugu icin herkesin ekolayzer ayari farklidir

muzik turune gore de degisir. Rock muzikte aslinda sag taraf biraz daha yukarida olur. Gitarin sesini ön plana cikarmak icin. Ben butun enstrumanlari asagi yukari ayni seviyede duymayi ve vokali biraz geri atmayi seviyorum.
Son bir tavsiye olarak hazir akolayzer ayarlarindan kulagina en iyi geleni secebilir ve onun uzerinde oynamalar yapabilirsin. Bu daha uygun olacaktir. Ben genelde yeni bir muzik calarda jazz veya bass&tiz secer uzerinde oynarim. Bu senin icin dance olur trans olur vs. Deneme yanilma yontemi