Yardım Mi max global rom 8.2.3 sürümü

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Mi max global rom 8.2.3 sürümüne bugün yükselttim ama hiç bir farklılık göremedim, değişen şeyleri bilen veya yakalayan var mı içinizde arkadaşlar?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Ayarlar-Ek ayarlar-Geliştirici seçenekleri menüsünden İşaretleyici konumu ayarını açın. Bir müddet kullanın. Ekranda bastığınız yerleri gösteriyor. Sapıttığı zaman ekrana basılıyor gibi oluyor mu ,anlarsınız.
Eğer oluyorsa donanım sıkıntısı olabilir.

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğinizi yaptım, şimdi kaydırınca çizgiler kesiksiz gidiyor, kesiksiz gidince problem olmadığı anlamına mı geliyor, yani donanımsal problem varsa çizgilerin problem olan yerlerde kesilmesimi lazım. Birde her yerde yapmıyor, mesela facebook ta tanıyor olabileceğiniz kişiler bölümünde sağa sola çekerken bazen takılıyor, başka yerlerde yapmıyor. Orda da yine çizgi kesiksiz gidiyor.

Oyla:

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Çizgiler kesiksiz ise bastığınız yerler işlevseldir. Dokunmatik panel parmağınızı algılıyordur.Olması gereken budur. Ancak, mesela sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa bu kuvvetle muhtemel donanım sorunudur. Sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler çok mühim. Sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa eğer cihaz birden fazla dokunma var gibi algılıyordur. Buda sapıtmasına rastgele yerlere girmesine neden olur.
Tekrar yazıyorum, mühim olan sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler.
Bu dediklerinizi, forumda Max ekran probleminin aynısını şuan Mi4s de yaşamaktayım. Elimde Max de var. Onda bu sorun yok çok şükür. Bu sapıtma olayını dediğim ayarı açarak fark ettim. Ekran sanki başka biri dokunuyormuş gibi algılıyor ve rastgele yerlere giriyor. Bu sırada oluşan çizgiler nerede sıkıntı olduğunu belli ediyor. Şahsım adına söylüyorum, 4s için sorunun dokunmatik panelde olabileceğine kanaat getirdim ve saç kurutma makinesiyle ekranı ısıttım. Bu kanıya yılların yaşanmışlığıyla vardım. İşe yaradı da. Şuan birkaç gündür sorunsuz kullanıyorum ancak bu risklidir ve bodoslama işlemdir ,sakın sorunu tam anlamadan müdahale etmeyin. Cihaz toptan beter olabilir!

Son düzenleme:
Oyla:

eayaz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
Mi9T
Konular
13
Miui 9 7.0 ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?

Oyla:

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Çizgiler kesiksiz ise bastığınız yerler işlevseldir. Dokunmatik panel parmağınızı algılıyordur.Olması gereken budur. Ancak, mesela sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa bu kuvvetle muhtemel donanım sorunudur. Sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler çok mühim. Sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa eğer cihaz birden fazla dokunma var gibi algılıyordur. Buda sapıtmasına rastgele yerlere girmesine neden olur.
Tekrar yazıyorum, mühim olan sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler.
Bu dediklerinizi, forumda Max ekran probleminin aynısını şuan Mi4s de yaşamaktayım. Elimde Max de var. Onda bu sorun yok çok şükür. Bu sapıtma olayını dediğim ayarı açarak fark ettim. Ekran sanki başka biri dokunuyormuş gibi algılıyor ve rastgele yerlere giriyor. Bu sırada oluşan çizgiler nerede sıkıntı olduğunu belli ediyor. Şahsım adına söylüyorum, 4s için sorunun dokunmatik panelde olabileceğine kanaat getirdim ve saç kurutma makinesiyle ekranı ısıttım. Bu kanıya yılların yaşanmışlığıyla vardım. İşe yaradı da. Şuan birkaç gündür sorunsuz kullanıyorum ancak bu risklidir ve bodoslama işlemdir ,sakın sorunu tam anlamadan müdahale etmeyin. Cihaz toptan beter olabilir!

Benim problemim farklı yerlere gitmesi değil, hiç gitmemesi. İşin tuhafı nadiren belli yerlerde yapıyor, yaptığı yerlerde de çizgiler kesiksiz ve normal. Facebook programında tanıyabileceğiniz kişiler ve önerilen grupları sağa sola çekerken ve bazen internet sitelerinde yukarı aşağı çekerken biraz takılıyor(her zaman değil ama nadiren), ana ekran olsun diğer yerler olsun gayet normal,çözemedim. Ayrıca miui forumda bununla ilgili problemler konuşulmuş, okudum, onlarda problem donanımsal mı yazılımsal mı çözememişler.

Oyla:

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon