Çizgiler kesiksiz ise bastığınız yerler işlevseldir. Dokunmatik panel parmağınızı algılıyordur.Olması gereken budur. Ancak, mesela sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa bu kuvvetle muhtemel donanım sorunudur. Sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler çok mühim. Sizin dokunduğunuz yerin dışında çizgiler oluşuyorsa eğer cihaz birden fazla dokunma var gibi algılıyordur. Buda sapıtmasına rastgele yerlere girmesine neden olur.
Tekrar yazıyorum, mühim olan sapıttığı zaman oluşturduğu çizgiler.
Bu dediklerinizi, forumda Max ekran probleminin aynısını şuan Mi4s de yaşamaktayım. Elimde Max de var. Onda bu sorun yok çok şükür. Bu sapıtma olayını dediğim ayarı açarak fark ettim. Ekran sanki başka biri dokunuyormuş gibi algılıyor ve rastgele yerlere giriyor. Bu sırada oluşan çizgiler nerede sıkıntı olduğunu belli ediyor. Şahsım adına söylüyorum, 4s için sorunun dokunmatik panelde olabileceğine kanaat getirdim ve saç kurutma makinesiyle ekranı ısıttım. Bu kanıya yılların yaşanmışlığıyla vardım. İşe yaradı da. Şuan birkaç gündür sorunsuz kullanıyorum ancak bu risklidir ve bodoslama işlemdir ,sakın sorunu tam anlamadan müdahale etmeyin. Cihaz toptan beter olabilir!
MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi