- Adım
- ömer faruk
- Cihazım
- mix 2 - max 3
- Konular
- 3
Cevabınız için teşekkü ederim efendim1- TWRP yada root atarak sistem üzerinden arama uygulamasını kaldırabilirsin. Fakat yukarı kaydırınca google açılması için bir ayar yapmamışlar. O yüzden google açılsın istiyorsan başka launcher kurabilirsin. Tavsiye: "Nova launcher"
Diğer bir yöntem ise tam ekran kullanmamak şartıyla, Ayarlar>Ek ayarlar>Hareket Kısayolları>Fonksiyon kısayolu>Google Aramayı başlat
sıralamasıyla sayfa içerisine girdikten sonra menu tuşuna uzun basınca açılsın vb. kısayol tuşu atayabilirsiniz.
2-Ayarlar içinden azıcık arama yaparsan mutlaka bulacaksındır. Varsayılan uygulamalar diye görürsün. Size tavsiyem öncelikli olarak telefonunuzun altını üstüne getirin. Her tarafını kurcalayın. Telefonunuzu tanıyın. Soru sormadan internet üzerinde yada forumda arama yapınız. Bulamazsanız soruları sorunuz. İnternette arayacağınız terim, "How to Change Default Apps in MIUI" cümlesidir.
İpucu - [Mi Max 3]Nasıl Yaparım?(Eklenti, özellik... ) link üzerinden anlatımını yaptım bakabilirsin.
3- En basit yolu Nova launcher kurun istediğiniz şekilde ayarlarını yapın. Yada varsayılan başlatıcı üzerinde tema değiştirerek istediğiniz simge sayısına erişebilirsiniz. Temaları tema marketinden, miui forumundan yada internette arama yaparak bulabilirsin. Yada custom rom kurarsın, istediğin temayı internetten indirip içerisini editleyerek istediğin simge sayısını yapabilirsin. Misal ben cihazımda 12x8 kullanıyorum.
Nova launcher yükledim ve tam olarak ihtiyacımı karşıladı
Telefon büyük olmasına karşın tek elimle kullanabilmek için simgeleri küçülttüm ve sağa yasladım şimdi sadece başparmağımla neredeyse herşeyi yapabiliyorum