Soru Mİ Max 2'De Yaşadağım Hayal Kırıklıkları

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Değerli arkadaşlar, mi max 2 dün çıktı bildiğiniz gibi ama ben bazı hayal kırıklıkları yaşadım. Öncelikle yine OİS(OPTİK GÖRÜNTÜ SABİTLEYİCİ) yok. Ayrıca RAM 4 GB 'a çıkmış ama hala DDR3, DDR4 değil. Şimdi anlamadığım 1 sene önce çıkan Mi5' te bile bu özellikler varken yeni bir telefonda bunlar nasıl olmaz. Bir teknoloji sitesinde de mi max 2'nin önceki modeline göre performans düşüklüğü olduğundan bahsediliyor donanım özelliklerinden dolayı. Benim kafamda Samsung galaxy c9 pro varken bu telefonu bekledim, üstelik c9 pro'daki Ram 6 GB ve o da DDR3 ve onda da OİS yok, ayrıca 6 inch,fiyatıda 1.600 TL, muhtemelen mi max 2 'de bu civarda satılır, hatta daha da pahalı olma ihtimali var. Yani büyük hayal kırıklığı yaşadım

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

istebuazizi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Azizak
Cihazım
mi max 64gb
Konular
25
Değerli arkadaşlar, mi max 2 dün çıktı bildiğiniz gibi ama ben bazı hayal kırıklıkları yaşadım. Öncelikle yine OİS(OPTİK GÖRÜNTÜ SABİTLEYİCİ) yok. Ayrıca RAM 4 GB 'a çıkmış ama hala DDR3, DDR4 değil. Şimdi anlamadığım 1 sene önce çıkan Mi5' te bile bu özellikler varken yeni bir telefonda bunlar nasıl olmaz. Bir teknoloji sitesinde de mi max 2'nin önceki modeline göre performans düşüklüğü olduğundan bahsediliyor donanım özelliklerinden dolayı. Benim kafamda Samsung galaxy c9 pro varken bu telefonu bekledim, üstelik c9 pro'daki Ram 6 GB ve o da DDR3 ve onda da OİS yok, ayrıca 6 inch,fiyatıda 1.600 TL, muhtemelen mi max 2 'de bu civarda satılır, hatta daha da pahalı olma ihtimali var. Yani büyük hayal kırıklığı yaşadım

mi max de dönemine göre üstün özelliklerle gelmedi ki ama. orta segmentte yer aldığı içindir haliyle. üst segment telefonu zaten mi6 şu an ortada. mi max 2 de deneme yanılma amaçlı oluşan bir versiyon olabilir, fakat işte dediğim gibi çok üstün bir cihaz beklemek de zaten mümkün değil, orta seviye bir cihazdan

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Mi Max 2'de epeyce bir değişiklik var. Bana göre...

Aynı seriden gelen telefonun işlemci yönüyle biraz daha gelişmiş hali. İşlemcileri karşılaştırınca, farklılıklar şöyle ;

Mi Max modellerde;
Snapdragon 650, 6 çekirdekli, Hexa-core ( 4x1.4 GHz Cortex-A53 & 2x1.8 GHz Cortex-A72 )
Snapdragon 652, 8 çekirdekli, Octa-core (4x1.8 GHz Cortex-A72 & 4x1.4 GHz Cortex-A53)

Mi Max 2 modelde;
Snapdragon 625 8 çekirdekli, Octa-core 2.0 GHz ( 8xCortex-A53 )

625 işlemci, Dowload/Upload LTE kategorisinde de; 650 ve 652 no'lu işlemcilere göre daha yüksek...

Ayrıca işlemci dışında, cihazda USB Type-C portu var.

Mi Max 2'de kamera da biraz daha gelişmiş durumda...

Pratikte, DDR4 RAM yerine DDR3 RAM kullanımı neyi farkettirir, fikrim yok doğrusu... Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarıyla, Mi Max telefonlarda zaman zaman komutlara yanıt vermeme aksaklığına RAM'in neden olduğundan bahsedilmiş. Ama bahsedenler de kanaatlerinden emin değiller...

Eğer aynı şekilde, zaman zaman komutlara yanıt vermeme aksaklığına Mi Max 2'de rastlanırsa, soruna DDR3 RAM sebep oluyor diye değerlendirilebilir.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Özetle Snapdragon 625 işlemci, 650 ve 652 işlemcilere göre çok daha iyi bir işlemcidir. Snapdragon 625 işlemci'nin en belirleyici farklılığı ise, 14 nano micron üretim teknolojisinde yatmaktadır.

İşlemci ile ilgili bütün detaylar ise aşağıdaki gibidir ;

Snapdragon 625 Processor Specs

Cellular Modem
Modem Name
  • Qualcomm® Snapdragon™ X9 LTE modem

LTE Category
  • LTE Category 13 (uplink)
  • LTE Category 7 (downlink)

Downlink Features
  • 2x20 MHz carrier aggregation
  • Up to 64-QAM

Uplink Features
  • Qualcomm® Snapdragon™ Upload+
  • 2x20 MHz carrier aggregation
  • Up to 64-QAM

Peak Download Speed
  • 300 Mbps

Peak Upload Speed
  • 150 Mbps

Supported Cellular Technologies
  • Snapdragon All Mode
  • LTE FDD
  • LTE TDD
  • LTE Broadcast
  • WCDMA (DB-DC-HSDPA, DC-HSUPA)
  • TD-SCDMA
  • CDMA 1x
  • EV-DO
  • GSM/EDGE

Multi SIM
  • LTE Dual SIM

Next-generation Calling Services
  • VoLTE with SRVCC to 3G and 2G
  • Voice over Wi-Fi (VoWiFi) with LTE call continuity
  • HD and Ultra HD Voice (EVS)

Wi-Fi

Wi-Fi Standards
  • 802.11ac Wave 2
  • 802.11n
  • 802.11a/b/g

Wi-Fi Spectral Bands
  • 2.4 GHz
  • 5 GHz

Peak Speed
  • 433 Mbps

Channel Utilization
  • 20/40/80 MHz

MIMO Configuration
  • 1x1 (1-stream)

Peak QAM
  • 256 QAM

Wi-Fi Features
  • MU-MIMO
  • Integrated baseband

Bluetooth

Bluetooth Version
  • Bluetooth 4.1

Bluetooth Technology
  • Bluetooth Low Energy

Satellite Systems Support
  • GPS
  • GLONASS
  • Beidou
  • Galileo

Global Emergency Services Support
  • Assisted GPS
  • OTDOA (LTE-based positioning)

Advanced Location Features
  • Low Power Geofencing and Tracking
  • Sensor-assisted Navigation
  • Pedestrian Navigation

NFC

Near Field Communications
  • Supported

RF

RFFE
  • Qualcomm® RF360™ front-end solution

USB

USB Version
  • USB 3.0

Camera

Megapixel Support
  • Up to 24 MP camera

Image Sensor Processor
  • 2x Image Sensor Processor (ISP)

Video

Video Capture
  • Up to 4K Ultra HD video capture @ 30FPS

Video Playback
  • Up to 4K Ultra HD video playback

Codec Support
  • H.264 (AVC)
  • H.265 (HEVC)

Display

Maximum On-Device Display Support
  • 1080p Full HD
  • 1900x1200
  • WUXGA

UI FPS
  • Up to 60 FPS

Audio

Audio Technology
  • Fluence™ HD noise cancellation technology

CPU

CPU Clock Speed
  • Up to 2.0 GHz

CPU Cores
Octa-core CPU
  • 8x ARM Cortex A53

CPU Bit Architecture
  • 64-bit

DSP

DSP Technology
  • Qualcomm® Hexagon™ DSP
  • Qualcomm All-Ways Aware™ technology

Process

Process Technology
  • 14 nm LPP

GPU

GPU Name
  • Qualcomm® Adreno™ 506 GPU

API Support
  • OpenGL ES 3.1+

Charging

Qualcomm® Quick Charge™ Support
  • Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 technology

Security Support

Security Features
  • Qualcomm® Content Protection
  • Qualcomm® Device Lock Authentication
  • Qualcomm® Processor Security

Memory

Memory Speed
  • 933MHz

Memory Type
  • LPDDR3

Storage

SD
  • SD 3.0 (SDCC)

eMMC
  • eMMC 5.1

Part

Part Numbers
  • 8953

Oyla:

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi Max 2'de epeyce bir değişiklik var. Bana göre...

Aynı seriden gelen telefonun işlemci yönüyle biraz daha gelişmiş hali. İşlemcileri karşılaştırınca, farklılıklar şöyle ;

Mi Max modellerde;
Snapdragon 650, 6 çekirdekli, Hexa-core ( 4x1.4 GHz Cortex-A53 & 2x1.8 GHz Cortex-A72 )
Snapdragon 652, 8 çekirdekli, Octa-core (4x1.8 GHz Cortex-A72 & 4x1.4 GHz Cortex-A53)

Mi Max 2 modelde;
Snapdragon 625 8 çekirdekli, Octa-core 2.0 GHz ( 8xCortex-A53 )

625 işlemci, Dowload/Upload LTE kategorisinde de; 650 ve 652 no'lu işlemcilere göre daha yüksek...

Ayrıca işlemci dışında, cihazda USB Type-C portu var.

Mi Max 2'de kamera da biraz daha gelişmiş durumda...

Pratikte, DDR4 RAM yerine DDR3 RAM kullanımı neyi farkettirir, fikrim yok doğrusu... Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarıyla, Mi Max telefonlarda zaman zaman komutlara yanıt vermeme aksaklığına RAM'in neden olduğundan bahsedilmiş. Ama bahsedenler de kanaatlerinden emin değiller...

Eğer aynı şekilde, zaman zaman komutlara yanıt vermeme aksaklığına Mi Max 2'de rastlanırsa, soruna DDR3 RAM sebep oluyor diye değerlendirilebilir.
Şimdi tabiki mantıksal olarakta bir cihazın üst segmentinde farklılıklar olacaktır ve olmalıdır, mi5'e baktığınızda o da mi max gibi orta sınıf cihaz ve şu anda mi max 1'den daha ucuz ve eski model. Buna rağmen mi max 2 yeni çıktığı halde kendi segmentinde ve orta sınıf olan ve de üstelik geçen yılın cihazı Mi5 'e yetişemiyor. OİS bence ve uzmanlarcada kamera için çok önemli bir özellik. Ayrıca RAM' de benim sitelerde okuduğum kadarıyla DDR3 ve DDR4 arasında çok fark varmış, yani ben fiyat performans ürünü olan xiaomi den bunları bekliyordum. Yani ortada Mi5 örneği var yukarıda anlattığım gibi.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Malum cep telefonlarında, fonksiyonlara yönelik özelliklerin bulunması yada bulunmaması, işlemci desteğine bağlıdır.

Bu itibarla, bahsettiğiniz OİS( Optik Görüntü Sabitleyici ) özelliği, Snapdragon 625 model işlemci tarafından desteklenemeyince, bu özelliğin olması da mümkün olamamaktadır.

Özetle; üretici firma, Mi Max 2 modelde uygun fiyatlı işlemci kullandığı için, bazı özelliklerin bulunmaması da doğaldır.

O değilde, bu model işlemcide benim garibime giden husus; telefonda 14 nano micron teknolojili işlemci kullanıyorsun,ama telefona RAM olarak DDR3 RAM takıyorsun. Neden böyle ? Çünkü Snapdragon 625 işlemci ancak DDR3 RAM'i destekliyor. Yani aksaklık işlemci üreticisinde !!!

Velhasılı ekonomik fiyatlı işlemciden, ekonomik fiyatlı telefon üretiliyor...

Eğer Mi Max 2'de daha gelişkin işlemci kullanılsaydı, xiaomi firması üst modellerini istediği fiyattan satamazdı. Yani işlemci kullanımın, telefon üreticisinin modellerini fiyatlama bakımından da önemi vardır.

Oyla:

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Malum cep telefonlarında, fonksiyonlara yönelik özelliklerin bulunması yada bulunmaması, işlemci desteğine bağlıdır.

Bu itibarla, bahsettiğiniz OİS( Optik Görüntü Sabitleyici ) özelliği, Snapdragon 625 model işlemci tarafından desteklenemeyince, bu özelliğin olması da mümkün olamamaktadır.

Özetle; üretici firma, Mi Max 2 modelde uygun fiyatlı işlemci kullandığı için, bazı özelliklerin bulunmaması da doğaldır.

O değilde, bu model işlemcide benim garibime giden husus; telefonda 14 nano micron teknolojili işlemci kullanıyorsun,ama telefona RAM olarak DDR3 RAM takıyorsun. Neden böyle ? Çünkü Snapdragon 625 işlemci ancak DDR3 RAM'i destekliyor. Yani aksaklık işlemci üreticisinde !!!

Velhasılı ekonomik fiyatlı işlemciden, ekonomik fiyatlı telefon üretiliyor...

Eğer Mi Max 2'de daha gelişkin işlemci kullanılsaydı, xiaomi firması üst modellerini istediği fiyattan satamazdı. Yani işlemci kullanımın, telefon üreticisinin modellerini fiyatlama bakımından da önemi vardır.
Şimdi üstad işlemcilerin bazı fonksiyonları destekleyip desteklemediğni bilmiyorum eğer öyleyse tamam diyicem ama 1- OİS kamera için çok önemli 2- Ben tabiki mi6 gibi özellikler beklemiyorum ama DDR4 olmalıydı abi bence, eğer dersenki o da işlemciye bağlı o zaman başka işlemci kullansaydı keşke, üstelik bir önceki mesajda anlattığım gibi Mi5 de bu yapılmış. Peki ben mi max 'I neden bu kadar istiyorum, boyutundan dolayı, bilgisayar gibi kullanıyorum. Tabi sen diyeceksinki madem amacın bu, kamerayı napıcan, ama o da iyi olsun be abi.

Oyla:

lastreal55

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cüneyt tan
Cihazım
mi max
Konular
24
Yani düşük fiyatlı Mi5 te var bunda niye yok.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Evet doğru anlamışsınız.

Cep telefonlarında, donanımsal ve yazılımsal birçok özelliğin bulunabilmesi için, öncelikle işlemci desteği gereklidir.

6 no'lu mesajımda bahsettiğim gibi, telefon üreticileri, modellerinin fiyatlarını belirlerken, bir fiyatlama politikası içinde hareket ederler.

Yani ürettikleri her bir model için hedef müşteri kitlesi belirleyerek, ürünlerini pazara çıkarırlar. Daha somut ifadesiyle; her bir fiyat segmentindeki ürünlerden satım adedi tahmini üzerinden, telefon modeli oluştururlar. Model üretmede de, rakiplerin aynı segmentteki modellerini dikkate alırlar.

Velhasılı, Mi Max serisi modelinde belirlenen özellikler, firmanın ürün satış adedi ile direkt ilgilidir.

Satış adetleri üzerine somut bir örnek vermek gerekirse; 5" - 5.5" ekranlı telefonlar, tüketicilerce en çok kullanılan modeller olduğu için, alt, orta ve üst segmentteki çeşitlilik te bu telefonlarda görülmektedir. Tabi çeşitlilikle beraber, gelişmişlik ve fiyat değişkenlikleri de beraberinde gelmektedir.

Bir önceki sorunuz kapsamında ise; telefonda video, oyun ve benzeri işlem gücü gerektiren işlevleri ağırlıklı olarak kullanıyorsanız, Mi Mix modeli sizin için daha uygundur.

Evde hanım devamlı youtube'dan yemek tariflerini takip eder. Önceki telefonunda video izlemek sıkıntılı oluyordu. Hanıma Snapdragon 820 işlemcili LeEco Max2 telefon aldım. Telefonla saatlerce video izlese bile, telefon ısınmadan yağ gibi akıyor.

Hasılı; cep telefonlarında herşey işlemciye bağlı...

Oyla:
Üst Alt