Yardım Mi max 2, illa rom mu kurmam gerekiyor?

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Muiu Global 11.0.2
Telefon Modeli
Mi max 2
Bootloader Kilidi
Kapalı
En son gelen güncellemeden sonra, yani birkaç aydır 15-18 saat aldığım ekran süresi 10 saate düşmüştür mi max 2'de. Gereksiz sistem yahut benim kurduğum uygulamaların tamamını kaldırdım. Nafile, pil kullanımında ekran haznesi hala %30-40 görünüyor ki bu eskiden %60 idi ve araya fotoğraflar, google servisler, android sistemi gibi şeyler girmektedir ve yüzdeleri %15-20'lerdedir bu uygulamaların pil kullanımında. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Batarya herhalde yarı gücüne düşemez birkaç ayda, sorun sistemsel görünüyor. Bu aşamada illa rom mu kurmam gerekiyor? Ve hiç denemedim rom işlerini...
Teşekkür ederim şimdiden.

Ahm-ET

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 7
Konular
0
Yazılımsal değil donanımsal da olabilir
Virüs için McAfee,Norton,Bitdefender,Avast,Avira Security 2020,AVG Antivirüs,Kaspersky gibi programlar olabilir.

Benim önerim bullguard veya comodo olabilir sağlam programlardır

Oyla:

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Yazılımsal değil donanımsal da olabilir
Virüs için McAfee,Norton,Bitdefender,Avast,Avira Security 2020,AVG Antivirüs,Kaspersky gibi programlar olabilir.

Benim önerim bullguard veya comodo olabilir sağlam programlardır
Deneyeceğim birazdan.

Oyla:

micropod

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sarper
Cihazım
yok
Konular
7
Android system yiyorsa bir şey telefonu ekseriyetle ayakta tutuyor gece deep sleepe geçmesini engelliyor demektir, detaylı incelemek istiyorum derseniz Better battery stats indirip bir sure takip edebilirsiniz, burada paylaşırsanız ekran görüntüsü yardımcı da olmaya çalışırim, veya factory reset ile geçecektir. Diğer türlü virüs taraması VS çözüm olmaz diye düşünüyorum.

Ek: BBS root suz çalışmaz bu arada, root istemezseniz tek çözüm reset, neyin ayakta tuttuğunu bulmak çok zor zira.

Oyla:

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Android system yiyorsa bir şey telefonu ekseriyetle ayakta tutuyor gece deep sleepe geçmesini engelliyor demektir, detaylı incelemek istiyorum derseniz Better battery stats indirip bir sure takip edebilirsiniz, burada paylaşırsanız ekran görüntüsü yardımcı da olmaya çalışırim, veya factory reset ile geçecektir. Diğer türlü virüs taraması VS çözüm olmaz diye düşünüyorum.

Ek: BBS root suz çalışmaz bu arada, root istemezseniz tek çözüm reset, neyin ayakta tuttuğunu bulmak çok zor zira.
Sizinle aynı fikirdeyim, antivirüsle olacak gibi değil. Tarattım iki farklı uygulama ile şimdi ve bir şey çıkmadı.

Cihazda android sistem bataryayı aşikar şekilde yiyor ama önüne geçemiyorum . Dediğim gibi tüm sistem uygulamalarını yahut sonradan yüklediğim uygulamaları aslında ya kaldırdım, ya durdurdum. Kullanmadığım sistem uygulamalarının güncellemelerini de sıfırladım ama durum aynı. Geçen ay 15-18 saat giden ekran, 10 saati zor görüyor şu an ya.

Better battery stats'ı duymuştum, deneyeyim.

Bir önceki sürüme dönebilsem, her şey eskisi gibi olacak...Bilsem asla güncellemezdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Better battery stats ücretli hocam.

Son düzenleme:
Oyla:

micropod

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sarper
Cihazım
yok
Konular
7
Sizinle aynı fikirdeyim, antivirüsle olacak gibi değil. Tarattım iki farklı uygulama ile şimdi ve bir şey çıkmadı.

Cihazda android sistem bataryayı aşikar şekilde yiyor ama önüne geçemiyorum . Dediğim gibi tüm sistem uygulamalarını yahut sonradan yüklediğim uygulamaları aslında ya kaldırdım, ya durdurdum. Kullanmadığım sistem uygulamalarının güncellemelerini de sıfırladım ama durum aynı. Geçen ay 15-18 saat giden ekran, 10 saati zor görüyor şu an ya.

Better battery stats'ı duymuştum, deneyeyim.

Bir önceki sürüme dönebilsem, her şey eskisi gibi olacak...Bilsem asla güncellemezdim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Better battery stats ücretli hocam.
Android de hiçbir şey ücretli değildir hocam :D ama app yasal olarak ücretli evet.

Oyla:

Ahm-ET

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 7
Konular
0
Eğer birşey çıkmadi ise telefonu sıfırlayın boşa uğraştığınıza değmez

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Google Play den Android Sistem WebView i güncelleyin, cihazı kapatıp açın, sonra da ses açma ve güç tusuna aynı anda basın ve recovery ye gelin, oradan wipe cache yapın ve reboot deyin....ayrıca cihazınızı haftada bir kere 15 dakikalığına tamamen kapatın ve sonra açın...bunu da düzenli yapın....geçmiş olsun

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Google Play den Android Sistem WebView i güncelleyin, cihazı kapatıp açın, sonra da ses açma ve güç tusuna aynı anda basın ve recovery ye gelin, oradan wipe cache yapın ve reboot deyin....ayrıca cihazınızı haftada bir kere 15 dakikalığına tamamen kapatın ve sonra açın...bunu da düzenli yapın....geçmiş olsun

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Bu bahsettiğiniz sanırım sıfırlama oluyor. Bilgilerimi sd karta alıp dediklerinizi yapayım, teşekkürler ^^

Oyla:
Üst Alt