Eveeeet. 5 aylık rootsuz ve bl kilitli olarak yaşanan mi max 2 macerasının sonuna 72 saatlik bekleme süresine geçerek gelmiş bulunuyorum.
Canım sıkıldığından 'hadi bl açayım, root yapayım, coşayım, epic rom kurayım' diyerek unlock sayfasına girdim. Direkt olarak download sayfasına yönlendirdi. Miflash Unlock dosyasını indirdim, sürücülerle uğraşmak yerine pdanet kurdum ve gerekli izinleri verdim. Unlock dediğimde cihazı hesaba ekle diyerek hata verdi ben de telefonu açarak sorunsuz olarak ekledim. Tekrar fastboot moduna aldım, unlock dedim, ilerledi ilerledi ve '72 saat sonra tekrar deneyiniz diyerek uyarı verdi. Sanırım doğru yoldayım
Bu arada güncel stabil global rom kullanıyorum herhangi bir çin romuna geçmedim. Bl açma yetkisi için hangi ara başvurdum hatırlamıyorum ve herhangi bir mesaj gelmedi. Sadece aklıma tekrar esti ve böyle bir süreç yaşadım. Sanırım 72 saat sonra yetki almış olacağım ve miflash ile unlock yaptıktan sonra rom root işlerine döneceğim. Yani umarım
İlerledikçe buradan yazarım inşallah. Bu arada emeği geçen herkesten ve bilhassa @skorpi hocamdan Allah razı olsun bu konudan destek alarak işlemlerimi hallediyorum.