Rehber Mi Home Security Kamera 360 ve Temel Kamera'da NAS depolama Kurulumu.

ikiekmekbimaltepe

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Not 7
Konular
418
NAS Nedir ?

Ağ bağlantılı depolama İngilizce adıyla network-attached storage yani kısaca NAS, standart bir Ethernet bağlantısı ile dosya paylaşımına bağlı depolama imkanı tanıyan, yerel bir ağda çalışan dosya depolama cihazıdır. NAS cihazlarının bir klavyesi veya bir ekranları yoktur ve tarayıcı temelli bir program aracılığıyla yönetilirler. LAN içerisindeki her bir NAS bağımsız bir ağ noktasında ikamet eder ve kendi IP adresine sahiptir.

NAS’ın en önemli faydalarından birisi ağ üzerindeki çok sayıda kullanıcının aynı dosyalara erişimini sağlamaktır. NAS’dan önce şirketlerin belki yüzlerce ve hatta binlerce ayrı dosya serverları bulunmaktaydı. Bunların her biri ayrı ayrı düzenlemelere sahipken ayrı yerlerde tutuluyorlardı. Günümüzde daha fazla dosya kapasitesine ihtiyaç duyulduğunda, NAS uygulamaları daha geniş disklere sahip olacak şekilde genişletilebilirken bu uygulamaları ayrıca kümelerle birlikte dikey veya yatay ölçeklenebilirlik şekilde ayarlamak da mümkündür. Çoğu NAS üreticisi bulut depolama sağlayıcıları ile ortak olarak müşterilere dosyalarını yedeklemek için disk içerisinde ekstra bir alan da sağlamaktadır.

360 ve Temel Kameralarda NAS depolaması nasıl kurulur ?

Gereksinimler:
  • Mi Ev Güvenlik Kamerası Temel 1080p veya 360 Kamera
  • USB Depolama seçeneğine sahip yönlendirici
  • Sınıf 10 Bellek Kartı (16GB - 64GB)
  • Kalem Sürücü veya Sabit Sürücü (Yönlendirici ile bağlanmak için)

Adım 1
  • Kurulum sırasında, güvenlik kamerasını USB Depolama seçeneğine sahip Yönlendirici ile eşleştirin.
  • Kurulum tamamlandığında, Bellek kartını Güvenlik kamerasına takın.

Adım 2
  • Ayarlar menüsüne basın ve “Depolamayı Yönet” seçeneğini seçin , Kayıt modu Kullanıcı tarafından tercih edilen seçeneği seçin.
  • NAS Depolama'ya tıklayın.
  • Cihazınızı NAS depolama uyumlu bir cihaza bağladıktan sonra, Bağlı Yönlendirici adınızı görüntüler. Bir sonraki adıma geçmek için üzerine dokunun.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Adım 3
  • Bir sonraki ekranda, kullanıcı adı ve parola ile belirtilen Depolama adını göreceksiniz.
  • Sonraki ekrana geçmek için Bitti'ye basın
  • Bir sonraki ekranda, kullanılabilir depolama konumları listesinden bağlı Pen drive / Sabit Sürücü adınızı seçin.

4. Adım
  • Şimdi Bellek kartında depolanan verileriniz, aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi bağlı NAS depolama birimine aktarılmaya başlayacaktır, “İletime Hazırlanıyor…” olarak görüntülenecektir.
  • Veri iletiminiz tamamlandığında, “İletim normal çalışıyor” olarak görüntülenecektir

NAS depolama ayarları:
Mevcut seçeneklerden tercih ettiğiniz ayarı seçmek için “Video depolama süresi ayarları” üzerine dokunun. Videolarınızı 1 günden en fazla 3 aya kadar kaydedebilirsiniz.

• Verileri bağlı NAS Depolama aygıtına ne sıklıkta taşımak istediğinizi seçmek için “Yükleme zaman aralığı” na dokunun.
  • Bir video dosyası oluşturulduktan sonra verileriniz bağlı cihaza aktarılır.
  • 1 saat - Verileriniz her saat aktarılır.
  • 1 gün - Verileriniz 24 saatte bir aktarılır.

capcon

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
note9 pro
Konular
0
ben her şeyi yaptım nas depolamaya gelince hem bilgisayar görünüyor hem de modeme taktığım usb bellek ama hangisini seçersem seçeyim "Kullanılabilir depolama konumu mevcut değil" hatası veriyor NTFS ve FAT32 olarak biçimlendirdim, usb bellek taktım, 1tb hdd taktım samba-dms açtım konum seçtim belleğin (ki zaten görünüyor kamera uygulamasında) ama depolama konumu mevcut değil diyor seçince.

Fokta

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fırat
Cihazım
Mi security
Konular
0
Merhabalar.
Cihazım: Mi 360 ° Ev Güvenlik kamerası 2K Pro
Respberry pi 4 ve bir harici disk ile şu linklerdeki videolar ile NAS sistemi kurdum.
Linkler:
1)
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
2)

Herhangi bilgisayar üzerinden oluşturduğum paylaşım klasörüne ulaşabiliyorum. Ancak mi home bu sistemi görmüyor.
Yardımcı olabilir misiniz?

fatih530

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
şahin
Konular
21
Merhabalar.
Cihazım: Mi 360 ° Ev Güvenlik kamerası 2K Pro
Respberry pi 4 ve bir harici disk ile şu linklerdeki videolar ile NAS sistemi kurdum.
Linkler:
1)
2)

Herhangi bilgisayar üzerinden oluşturduğum paylaşım klasörüne ulaşabiliyorum. Ancak mi home bu sistemi görmüyor.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sorunu çözebildiniz mi hocam

Üst Alt