Soru Mi Flash ile Rom yükleme

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Merhaba forum sakinleri.Aklima bir kaç soru takıldı lütfen cevaplarsanız sevinirim.Bu işlemi ilk defa yapmayı düşünüyorumda.
1)Bu işlemde brick olma olma olayı (Anti Rollback kontrolü yaptım 1 cevabını aldım)
2)64 bit pc den yapıcam bu işlem sırasında herhangi bir arıza çıkma olayı olur mu
3)Telefonu fastboot moduna alınca(Ses kısma+ güç) pc ye takınlı olunca belii bir süre sonra otomatik kendiliğinden açılıyor bunu nasıl durdurabilirim.
4)(Dosya uzantısı .tgz olmalıdır) bende begonia_global_images_V10.4.2.0.PGGMIXM_20191024.0000.00_9.0_global bu şekilde

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Merhaba forum sakinleri.Aklima bir kaç soru takıldı lütfen cevaplarsanız sevinirim.Bu işlemi ilk defa yapmayı düşünüyorumda.
1)Bu işlemde brick olma olma olayı (Anti Rollback kontrolü yaptım 1 cevabını aldım)
2)64 bit pc den yapıcam bu işlem sırasında herhangi bir arıza çıkma olayı olur mu
3)Telefonu fastboot moduna alınca(Ses kısma+ güç) pc ye takınlı olunca belii bir süre sonra otomatik kendiliğinden açılıyor bunu nasıl durdurabilirim.
4)(Dosya uzantısı .tgz olmalıdır) bende begonia_global_images_V10.4.2.0.PGGMIXM_20191024.0000.00_9.0_global bu şekilde
1- Antirollback yok ise brick riski çok azdır

2- 64 bit pc'de sıkıntı çıkmaz

3- Driverlar tam kurulmamış her şeyi en baştan kurunuz

4- Dosyayı 7-zip programı ile açınız. Ne zamanki zip dosyasının içindeki dosyanın simgesi klasör oldu ise o dosyayı gereken yere kopyalayıniz.
İç içe geçmiş 2 dosya var yani zipi açın ardından içindeki dosyayi tekrar açın

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Antirollback yok ise brick riski çok azdır

2- 64 bit pc'de sıkıntı çıkmaz

3- Driverlar tam kurulmamış her şeyi en baştan kurunuz

4- Dosyayı 7-zip programı ile açınız. Ne zamanki zip dosyasının içindeki dosyanın simgesi klasör oldu ise o dosyayı gereken yere kopyalayıniz.
İç içe geçmiş 2 dosya var yani zipi açın ardından içindeki dosyayi tekrar açın
Kral çok sağol yardımcı oldun ama brick işleminde forum yarıya bölünüyor kimi asla olmaz der kimisi senin gibi bir ihtimal var der.
Birde rari içindeki dosyayı çıkardım onun içinde de dosyayı çıkardım.Onda sıkıntı direk flash dosyalarını ulasiyorsun.Ama rom dosyasınin uzantısı .tgz değil anlamadım.

Geçen miui 10 atıldı öncesinde antirollback bakıldı yine bir çıktı bir sıkıntı çıkmadı ama suanki sürümümde on kameram iptal işte

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Birde rari içindeki dosyayı çıkardım onun içinde de dosyayı çıkardım.Onda sıkıntı direk flash dosyalarını ulasiyorsun.Ama rom dosyasınin uzantısı .tgz değil anlamadım.

Geçen miui 10 atıldı öncesinde antirollback bakıldı yine bir çıktı bir sıkıntı çıkmadı ama suanki sürümümde on kameram iptal işte
Note 8 Proda şuan anti rollback yok. Korkmadan yükleme yapabilirsiniz. Önemli olan clean and lock seçmemek

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Note 8 Proda şuan anti rollback yok. Korkmadan yükleme yapabilirsiniz. Önemli olan clean and lock seçmemek
clean and lock seçmediğimi nerden anlıcam mi flashta mı bir seçenek mi mi bu.Forumda düşürme rehberi var ona göre yapıcamm çünkü orda da mi flash ile yapıyor
NOT:Herkesten bilgi kapmaya çalışıyorum hocam öğrenmek için

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
clean and lock seçmediğimi nerden anlıcam mi flashta mı bir seçenek mi mi bu.Forumda düşürme rehberi var ona göre yapıcamm çünkü orda da mi flash ile yapıyor
NOT:Herkesten bilgi kapmaya çalışıyorum hocam öğrenmek için
Evet bir seçenek ancak IMEI atmadıysanız ve cihaz modeliniz global ise sıkıntı olmaz kilit kapatmanızda,Muhammed hocam riske atmayın demiş.Bu arada o zipten çıkarma için indirdiğiniz dosyanın uzantısı .tgz olmalı ve 1 veya 2 kere arşivden çıkaracaksınız, o da çıkarılan klasör içinde images klasörü olana kadar

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Evet bir seçenek ancak IMEI atmadıysanız ve cihaz modeliniz global ise sıkıntı olmaz kilit kapatmanızda,Muhammed hocam riske atmayın demiş.Bu arada o zipten çıkarma için indirdiğiniz dosyanın uzantısı .tgz olmalı ve 1 veya 2 kere arşivden çıkaracaksınız, o da çıkarılan klasör içinde images klasörü olana kadar
Hocam imei atılı ve cihazda miui 10 global var .Dediklerinize göre ben mi flasha baktım öyle bir seçenek görmedim siz daha iyi bilirsiniz tabiki.
Rom dosyası bu şekilde olmalı demi.Klasöre çıkmış hali
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde rehberde QDLoader HS-USB Driver kurmamı istenmiş burdan hangi seçeğe tıklıcam acaba

Ekli dosyalar

• resim_2020-12-05_010126.png
    resim_2020-12-05_010126.png
    145,5 KB · Görüntüleme: 31
  • resim_2020-12-05_010345.png
    resim_2020-12-05_010345.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 29

AspecTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
*
Cihazım
*
Konular
37
Hocam imei atılı ve cihazda miui 10 global var .Dediklerinize göre ben mi flasha baktım öyle bir seçenek görmedim siz daha iyi bilirsiniz tabiki.
Rom dosyası bu şekilde olmalı demi.Klasöre çıkmış hali
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde rehberde QDLoader HS-USB Driver kurmamı istenmiş burdan hangi seçeğe tıklıcam acaba
O driver olayı için bunları değil qcser.inf olan driver i yüklemeniz lazım.Bu uygulamadan değil yani.Ayrıca o resim rom klasörü,oradan miflash çıkmaz

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18

Kamera sorunu için yazılım atacaksanız büyük ihtimalle düzelmeyebilir. Kamera sorunu için en kesin cözüm güncelleyici üzerinden oto güncelleme yapmanız ilk güncelleme de düzelmez ise ikincide düzelir. Kamera sorunlu 10a yakın cihaz geldi elime çeşit çeşit yazılım atma ile ön kamera düzelse potre bozuldu potre düzelse başka modu hata veriyor du. Çözümü güncelleme ile hallettim hep.

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Tek sıkıntım hocam rom dosyası kaldı büyük ihtimalle 7zip indirdim 7zip ile burdan hangisine tıklamam gerekiyor

Ekli dosyalar

• resim_2020-12-05_010901.png
    resim_2020-12-05_010901.png
    248,9 KB · Görüntüleme: 30
Üst Alt