Sohbet Mi Community Yarışma Dolandırıcılığı

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konum
Eskişehir
Katılım
6 Mart 2017
Konular
7
Mesajlar
2.508
Çözümler
45
Tepkime puanı
2.011
Puanları
188
Aslında bu konuyu uzun zaman önce, community ilk açıldığında dahi açmak istemiştim ama belki değildir, günahlarını almayayım diye yazmamıştım... Ama dün akşamki rezaletten ve bu rezalete ülkemizdeki en saygın teknoloji editörlerinden olan Erdi Özüağ'ın da dahil edildiğini gördükten sonra en azından tepki aldıklarını bilmeleri ve bundan sonra dolandırılacak olanlar için uyarı olması adına bu konuyu açmaya karar verdim.

Neden Community'de değil de burada? Cevap çok basit... Orada siliyorlar ve direk banlıyorlar. Konuşmanıza dahi izin yok.

Öncelikle olayı söyleyeyim sonrasını okumak istemeyenler için özet olsun, direk sekmeyi kapatıp farklı konuya geçebilirler. Mi Community adında bir forum var ve bunlar sözde yarışma düzenliyorlar, Xiaomi'den fanlara verilemk üzere ürün alıyor ve bu ürünleri düzgünce dağıtmak yerine kendi adamlarına veriyorlar. Yarışmaya katılan, zaman ve emek harcayanlar da boş yere umutlanıyor...

Bugüne kadar yaptıkları tüm yarışma ve etkinliklerde hep aynı şey oldu. İlgisiz, alakasız yeni açılmış bir hesap son anda yarışmaya giriyor ve ne hikmetse onlarca bilgili ve tecrübeli kullanıcının önünde ya bu fake hesap ya da kendi modlarından biri kazanıyor. Ödülü alan da fake hesap ise tekrar görünmüyor. Yaptıkları yarışma adı altındaki kayırmacılık ise yanlarına kar kalıyor.

Dün yapılan yarışmadan kısaca bahsedeyim. Erdi Özüağ ile bir röportaj yapılacak ve arkasından Mi11 de dahil ödüllü bir yarışma yapılacaktı. Bunun için günler öncesinden Erdi beye sorulacak sorular için konu açıldı ve yarışmaya sadece 80 kişinin katılabileceği belirtildi. Son iki saate kadar açılan telegram grubunda 60 kişi vardı. Bunların da yarısı kendi moderatörleri falan. 400.000 üyemiz var diyerek mi 11 hediyeli bir etkinlikte 20 kişi toplayamamak ayrı bir rezalet zaten de son bir saatte bir anda 20 kişi daha gruba geldi, 80'e tamamlandı ve bu sonradan gelenler grupta tek kelime etmediler. Yarışma kısmı ise şöyle olacaktı... 5 soru soracaklar ve cevaplar da kahoot diye bir yerden verilecek. En hızlı ve doğru bilen yarışmayı kazanacak. Daha önce moderatörlerin bile kullanmadığı bir sistem olduğu için öncelikle alışmak için bir kaç deneme sorusu sorulacak ve ondan sonra gerçek yarışma başlayacak dendi. Sonradan gelenler deneme sorularında da yoklar, zoom röportajında da. Yarışma başlayınca bir anda nasıl ve nereden haber aldılarsa hemen yarışmaya dahil oldular. Çok ilginç... Baştaki sorular fena değildi ama sondaki kilit sorularda ne hikmetse bu sonradan gelenlere vahiy indi galiba bir anda ilk sırayı aldılar ve telefonları kazandılar. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. İtirazlar gelince hemen tehditler de başladı. Yok efendim forumdan banlarız, bir daha etkinliklere almayız tu kaka deriz falan. Çok korktuk tabii, bu tehditler sonrasında hepimiz dut yemiş bülbüle döndük ve gruba hiç kimse yazamadı... Şaka tabii, tehdit ettikten sonra gruba cevap yazmayı yasakladılar.

Bugün de utanmadan "Bugünden itibaren duyurmak isterim ki, ileri tarihte yapılacak herhangi bir faaliyette usulsüzlük olduğunu iddia edecek kişiler ya etkinliklerimize katılmamalı veya sonucuna katlanmalı." yazmış community manager şaklabanı. İki buçuk senesini bizlerin memnuniyetine harcamış bir de. Arkasında Xiaomi'nin tüm olanakları olmasına rağmen online bir etkinliğe 20 kişi toplayamamışken ve burada hiç bir desteği olmadan yüz yüze etkinliklerde yüzlerce fanı hediye rüşveti ya da online hayatını bitirme tehdidi olmaksızın birleştiren ve gerçekten etkinlik yapan MIUI Türkiye dururken bunları yazarken hiç mi yüzün kızarmadı...

Sadece bu etkinlik de değil... Bundan öncekilerde de hep aynısı oldu. Ya moderatör veya bir yönetici ya da hiç forum üyeliği bile olmayan alakasız birlerine fanlar için ayrılan ürünleri peşkeş çekmekte hiç bir beis görmediler. Bunu dile getirenlere de tehditler ve hakaretler saydırmaktan geri kalmadılar.

Madem adaletli bir iş yaptığınıza dair şüphe var neden bu şüpheleri kaldırmazsınız? Madem moderatörleri kayırdığınız iddia ediliyor bu modlar neden yarışmaya alınır? Nerede görülmüş çalışanın yarışmaya, çekilişe vb. katıldığı? TCK uyarınca da suçtur bu yaptığınız... Neden yarışmaya katılmak için belirli bir tecrübe, zaman, mesaj, kimlik doğrulaması şartı getirmezsiniz? Meydan boş nasıl olsa çalalım, çırpalım değilse nedir bu yaptığınız rezillik?

Daha yazacak çok şey var ama ne bu güzelim forumu bunları pislikleriyle daha fazla kirletmek istiyorum ne de sizleri sıkmak. Aşağıya grupta yazılmış itirazları ve tombik manager efendinin açıklamasını ekliyor ve mesajı bitiriyorum.

1-Ön teste bile girmemiş sistemi bilmeyen kişilerden sıralamaya girenler oldu 2- Sorulan sorular farklı olsada verilen cevap alanlarına ait renkler hep aynı yerdeydi sistem renkleri hiç karıştırıyor 3- Verilen cevaplar da sıralamada bile olmayan kişi veya kişiler iki kilit soruda bir anda zirveyi paylaştı. 4- şahsi görüşüm davut beyi geçebilecek kişinin geleceği görmesi gerekir 5- Cevaplara ait renkler değişmediği için cevaplar önceden bilinirse Saniyenin altında doğru şık a basabilirsiniz ve en yüksek puanları da alabilirsiniz 6- Varsa sorularınızı sohbete yazın dediniz Soruların hepsi zaten seçilmişti Onu demenizdeki amacı da ayrıca anlamadım Lütfen bana bu kadar emin olma veya adaletli bir yarışma oldu demeyin. YARIŞMA SONRASI kendim quiz oluşturarak bu durumu birebir simüle ettim Bir yarışma da adalet sistemi yönetimin değil de bağımsız bir kuruluşun elinde olsun LÜTFEN gerek yaratıcılığını yansıt yarışmaları olsun veya diğer kullanıcıların seçmelerine konuya uygun şablonlar seçilsin Bakın forumda beni bir çok kişi çok konuşan veya boş konuşan olarak bilebilir Ben hiçbir söyleminde kendi uğradığım değil haksızlığa uğranılan duruma eleştiride bulunurum Zamanında da bu olaylar oldu yıllar geçti forumda sırf bu yüzden pasif kaldım İnsanları küstürmeyin 400k üyenin olması önemli değil topluluğun aktif olması önemlidir. İYİ GECELER

Selam Xiaomi fanları,

Erdi Özüağ'ın katılımıyla birlikte keyifli geçen dün akşamki canlı yayınımız sonrasında, her etkinlikte yaşandığı gibi birtakım talihsiz reaksiyonlardan ötürü bu açıklamayı yapma gereği görüyorum.

Xiaomi Topluluğu içerisinde yapılan tüm etkinlikler, yarışmalar, çekilişler, meydan okuma turnuvaları, hediyeler, indirimler, yani bu sayfalarda gördüğünüz her şey Xiaomi fanlarının, bu markaya ve bu markanın ürünlerine sempati duyanların bir arada eğlenmesi ve keyifli vakit geçirmesi için binbir emekle hazırlanıyor.

Gelgelelim, birtakım kişiler, bu etkinlikler sonucunda dağıtılacak ödüllere büyük bir duygusallıkla bağlanıyor ve kazanamadıkları ödüllerin sahiplerini hileyle, kayırmayla, birtakım illegal faaliyetlerle itham ediyor. Bu durum yalnızca dün akşamki etkinliğe özel karşılaştığımız bir durum değil, burada küçük bir zar atma turnuvası dahi yapsak birtakım kişiler hediye kazanamadıklarında benzer çığırtkanlıklarına devam edecekler, kazanan arkadaşları olmadık ithamlarla suçlayacaklar, yönetimi de zan altında bırakacaklar. Örneğin; dün akşamki soru-cevap etkinliğinde moderatör arkadaşlarımızdan bazıları yarışmanın ilk bölümünde üst sıralara tırmandılar. Eminim ki birçok kötü niyetli kişinin aklına gelen düşünce şuydu; "Sorular önceden moderatörlere verildi ve onlar cevapları biliyor". Buna diyeceğim tek söz, kişi kendinden bilir işi. Moderatör arkadaşlarımızdan biri kazanmış olsaydı bu sefer de bu açıdan eleştiri yöneltilecekti. Yarışma sonunda görmüş olduğunuz gibi moderatör kadromuzdan hiç kimse ödül kazanmadı.

Xiaomi Topluluğu içerisinde moderatörler yönetim ekibine yakın çalışmakla birlikte hiçbir etkinlikte veya yarışmada kayırmacılık gibi bir muameleye tabi olamazlar. Moderatörlerin var olma amacı buradaki konu başlıklarının düzenlenmesi ve sizlerin sorularının mümkün olan en kısa sürede yanıtlanması.

Sözün özüne gelmek gerekirse, iki buçuk senesini Xiaomi Topluluğu'nun büyümesine ve fanların memnuniyetine adamış biri olarak bu tarz üyelerle bu saatten sonra aynı yolu yürüyemeyeceğimizi bildirmek isterim.

Bugünden itibaren duyurmak isterim ki, ileri tarihte yapılacak herhangi bir faaliyette usulsüzlük olduğunu iddia edecek kişiler ya etkinliklerimize katılmamalı veya sonucuna katlanmalı. Bu tarz kişiler forumdan sorgusuz sualsiz uzaklaştırılacak, üyelikleri iptal edilecek, herhangi bir Xiaomi Topluluğu faaliyetine de alınmayacaklardır.


Hiç kimse bir başkasını ve yönetimi haksız yere iftira yoluyla suçlama hakkına sahip değil.

Xiaomi Topluluk Yöneticisi olarak benim burada var olma sebebim sizlerin memnuniyeti ve keyifli zaman geçirmesi.

Bu açıklamayı yapmak zorunda olduğum için anlayışınızı rica ederim.

Dün akşamki canlı yayını takip eden tüm fanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bir sonraki etkinliklerde mutlaka herkes bahtına düşen hediyeyi kazanacaktır. Önümüzdeki dönem çok sayıda etkinliklerle karşınızda olacağız.

Sevgiler!
 
Üst Alt