Yardım mi cloud ücretli mi?

Kaputt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Kaputt
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
31
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
hyperos
Telefon Modeli
k20
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, mayıs ayında paketime ek 24tl Haziran ayına 390tl ek ücret geldi. 00971 numarası ile cihazımdan sms gittiği içinmiş. Mesajlar uygulamasında görünmüyor. operatörüm den görebildim. Bunun nedeni mi cloud sms sync olabilir mi?
(mi cloud sms sync kullanan var mı?)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba, mayıs ayında paketime ek 24tl Haziran ayına 390tl ek ücret geldi. 00971 numarası ile cihazımdan sms gittiği içinmiş. Mesajlar uygulamasında görünmüyor. operatörüm den görebildim. Bunun nedeni mi cloud sms sync olabilir mi?
(mi cloud sms sync kullanan var mı?)

Mi Cloud üzerinde yer alan çağrı kaydı, SMS vb üst düzey gizlilik içeren senkronizasyonlar için Xiaomi sunucularına SMS gönderilmesi gerekli hocam. Bazen yurtiçi bazen yurtdışı SMS gönderebiliyor. Eğer sizin cihazınız yurtdışına bu onay SMS'ini gönderdiyse evet faturanızda yer alan bu tutar Xiaomi nedeniyle oluşmuş olabilir.

Başka bir uygulamanın da SMS göndermiş olma ihtimaline karşı cihazınızda SMS gönderme yetkisi olan uygulamaları kontrol edip yetkiyi geri alın. Xiaomi'ye gönderilmesini engellemek için ise çağrı kaydı, SMS, cihazı bul vb yedeklemeleri kapatın. (Bende sadece takvim, wi-fi ve bluetooth yedeklemeleri açık diğerleri kapalı SMS gönderilmiyor.)

Ya da en sağlıklısı hiç bu ayarlarla uğraşmadan operatörünüzle görüşüp yurtdışına SMS gönderimini kapatabilirsiniz.

Oyla:

Kaputt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Kaputt
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben 2019dan beri sms çağrı kaydı kullanıyorum bu zamana kadar ücretlendirme olmayıp son 2 ay olması çok garip doğrusu? ve birleşik arap emirliğine sms gidiyor?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ben 2019dan beri sms çağrı kaydı kullanıyorum bu zamana kadar ücretlendirme olmayıp son 2 ay olması çok garip doğrusu? ve birleşik arap emirliğine sms gidiyor?

Benden 2014 yılında bir defa almıştı o zamandan beri bu yedeklemeleri kullanmıyorum, google fazlasıyla yetiyor :) Söylediğim gibi farklı uygulama da olabilir, uygulama izinlerinizi kontrol edip operatörden yurtdışına SMS gönderme iznini kapattırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Oyla:
Üst Alt