Merhabalar arkadaşlar.
Daha önce paylaşılan bir rehber bulamadığımdan burada kendim oluşturmak istedim. Bildiğiniz gibi Mi Cloud, Xiaomi telefonlar ile tümleşik gelen bir sistem ve benim görüşüme göre yedekleme işlemleri için tümleşik yapıların kullanılması daha efektif oluyor.
Bu sebepten Mi Cloud'dan alan alıp, yedekleme alanınızı büyütme hakkında bilgi vereceğim.
Öncelikle Mi Cloud alan almak için ödeme yapmak yerine Mi Credits almanız gerekiyor.
Öncelikle
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
sayfasından bilgilerinizi girerek ana sayfaya ulaşıyorsunuz.
Daha sonra sağ üst köşede hesabınızın adının yanındaki fotoğrafa tıklayarak Buy Now yazısına tıklıyorsunuz.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bu bölümden paket seçimi yapıyorsunuz. En makulu 100 gb lık paket. Fotoğraf ve videolar için yeterli alan sunuyor. Bugünün kuru ile 1 yıllık 140 tl civarına geliyor.
Upgrade butonuna basarak aylık, 3 aylık veya yıllık seçimini yapıyorsunuz. Seçeneğinize göre Pay HK ** a tıklıyorsunuz.
Çıkan ekranda krediniz olmadığını belirten bir yazı çıkıyor. Recharge a basarak kredi doldurma ekranına geçiyorsunuz.
Bu ekranda kaç kredi almak istediğinizi ortaya yazıyorsunuz ve sağ alttaki Confirm Pay a tıklıyorsunuz. İşin sırrı bundan sonra başlıyor. Eğer açık bir Paypal hesabınız varsa çıkış yapın. Çünkü Türkiye'den Paypal'a ödeme kabul edilmiyor.
Açılan Paypal ekranından aşağıdaki gibi bilgileri dolduruyoruz. Ülkeyi ve milliyeti Hong Kong doldurmak önemli. Sonra Pay Now tuşuna basıyorsunuz.
Daha sonrasında ekran görüntüsü alamadım. Çünkü paket alınması gerekiyor. Sonrasında sadece üstteki seçeneği seçerek TL olarak ödeme yapmayı kabul ediyorsunuz. Artık Mi Credits iniz 188 tane mevcut. Bu kredi ile 100 gb alanınınızı alabilirsiniz.
Paint terk bir anlatım oldu ancak benim gibi bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenlere yol göstereceğini umuyorum. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.