Yardım Mi Box S 4k Gen 2 Ses ayarı problemi

frknblt29

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
1
Herkese iyi forumlar başlıkta da yazdığım gibi mi tv box aldım ve televizyonla eşleşti kumanda ancak mi boxun kendi sesini arttıramıyorum kumandadan ses arttırma tuşuna basınca televizyonun kendi sesini arttırıyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?

furkan0412

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
0
hocam mi stick 4k kullanıyorum bende de aynı durum var tek çaresi ayarlardan kumanda ile eşleşmeyi bozmak o şekilde sadece boxun sesi ayarlanır ya da google asistan üzerinden sesli komut ile eşleşmeyi bozmadan ayarlarsınız mesela asistana sesi maksimum ses derseniz boxun sesi sonuna kadar açılır sonrasında tvnin sesi üzerinden kullanırsınız

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Hdmı cec ayarını bi kapatın deneyin bakalım. Normalde yapmaması lazım.. kumanda dan direkt mi box s'in tv kumandasından da normal tv nin sesini açar kısar hdmı cec aktif ise cihaz kapanırken destekli tv de kapanır. (hdmı cec destekli) ki yeni tv lerin hepsinde var.

frknblt29

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
1
Hdmı cec ayarını bi kapatın deneyin bakalım. Normalde yapmaması lazım.. kumanda dan direkt mi box s'in tv kumandasından da normal tv nin sesini açar kısar hdmı cec aktif ise cihaz kapanırken destekli tv de kapanır. (hdmı cec destekli) ki yeni tv lerin hepsinde var.
HDMI CEC kapattığım zaman olmadı neden acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam mi stick 4k kullanıyorum bende de aynı durum var tek çaresi ayarlardan kumanda ile eşleşmeyi bozmak o şekilde sadece boxun sesi ayarlanır ya da google asistan üzerinden sesli komut ile eşleşmeyi bozmadan ayarlarsınız mesela asistana sesi maksimum ses derseniz boxun sesi sonuna kadar açılır sonrasında tvnin sesi üzerinden kullanırsınız
Eşleşmeyi tam olarak nasıl bozabilirim

furkan0412

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
0

eğer ki iki cihazda aynı yerde ise ayarla oradan cihazlar var aşağılarda bluetooth ekle falan o sekmeye girince en yukarıda ayar var hocam üzerine tıklayın sıfırla gelecek bastığınız zaman kumanda ile eşleşme bozulur aynı yerden isterseniz tekrar eşleşme yapılır ben ara sıra lazım olunca yapıyorum

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157

Televizyondan da hdmı cec ayarı var ise kapatın mi boxtan da öyle denediniz mi ?

frknblt29

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
1
eğer ki iki cihazda aynı yerde ise ayarla oradan cihazlar var aşağılarda bluetooth ekle falan o sekmeye girince en yukarıda ayar var hocam üzerine tıklayın sıfırla gelecek bastığınız zaman kumanda ile eşleşme bozulur aynı yerden isterseniz tekrar eşleşme yapılır ben ara sıra lazım olunca yapıyorum
Denedim şimdi yine televizyonun kendi sesini açıp kapatıyor kafayı yedirtir 😂

furkan0412

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
0
Denedim şimdi yine televizyonun kendi sesini açıp kapatıyor kafayı yedirtir 😂
hocam şaşırdım ya :D ben hep yapıyorum bende bluetooth hoparlör var onun sesini kumanda üzerinden açmak için bu eşleşmeyi bozmak lazım o yüzden hep yapıyorum ama dikkat edin bluetooth sekmesi altından mi kumanda eşleşmesi değil aynı bölümde en yukarıda bulunan seçeneğe basıp açılan yerden sıfırla yazana basmak lazım

frknblt29

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
RedmiNote10Pro
Konular
1
hocam şaşırdım ya :D ben hep yapıyorum bende bluetooth hoparlör var onun sesini kumanda üzerinden açmak için bu eşleşmeyi bozmak lazım o yüzden hep yapıyorum ama dikkat edin bluetooth sekmesi altından mi kumanda eşleşmesi değil aynı bölümde en yukarıda bulunun seçeneğe basıp açılan yerden sıfırla yazana basmak lazım
Ben kumandayı unut yapıyormuşum pardon birazdan deneyip olup olmadığını yazacağım 😅

Üst Alt