Yardım Mi Band 5’e bluetooth kapatma özelliği eklenebilir mi?

Lionking1905

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
iphone 7 plus
Konular
1
Telefona genelde bağlamıyorum ve boş yere bluetooth açık kalıyor. Mod ile bluetooth kapatma özelliği yükleyebilir miyiz?

Bangui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ALİ UTKU
Cihazım
S6 Edge Plus
Konular
0
Bu bluetooth alakalı benimde bir sorum var. Cihazın bluetooth hep açık olduğundan dolayı her telefon bu cihazı bluetooth aramasında görüyor mesela ben telefonun kilidini bluetooth ile bağlıyken parmak izi veya şifre girmeden açıyorum mi band 5 bağlı iken evde başka bir telefondan bluetooth taraması yapıp mi band 5 e tıkladığımda direk eşleştirildi diyor yani hem benim telefonumda eşleştirilmiş halde oldu hem diğer telefonla. Diğer telefonda mi fit vs hiç bir şey yok ailemin telefonlarından biri haliyle böyle olunca onun telefonunun kilidini de direk açabilir hale geliyorum bu sorun teşkil etmiyor mu birileri bluetooth ile benim mi band 5 bağlanıp daha sonra uygulama vs ile bu cihaza bağlı telefonları görüp yani benim telefonumu veya verileri böyle bir risk teşkil etmiyor mu bu olay? Herkes bluetooth taraması yapıp cihazı eşleştirebiliyor rahatça bunu yaparken de mi band 5 de herhangi bir bildirim veya soru sormuyor. Mi fit ayarlarında 3. parti uygulamalarla eşleştirme ayarı var ancak dediğim gibi bu sorun uygulama ile alakalı değil direk telefon kilidi için vs direk eşleşebiliyor herhangi bir bildirim veya soru sormadan mi band 5 e tıklamak yetiyor bluetooth taramasında daha sonra direk eşleştirildi diyor.

Oyla:

çilekeş

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note
Konular
87
Cihaz yazılımına müdahale edilemediği için hiçbirşey yapamayız. Sadece fonta ve menü resimlerine müdahale edebiliyoruz.

Oyla:

Bangui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ALİ UTKU
Cihazım
S6 Edge Plus
Konular
0
Cihaz yazılımına müdahale edilemediği için hiçbirşey yapamayız. Sadece fonta ve menü resimlerine müdahale edebiliyoruz.
Cevabınız için teşekkürler ancak benim sormak istediğim o değildi. Bu mi band 5 in bluetoothuna önüne gelen herkes bluetooth ile bağlanabildiği için bu casusluk anlamında risk teşkil eder mi bunu öğrenmek istedim. Örnek vermem gerekirse yakınımda biri var veya bir toplu taşımadayım biri benim mi band 5 imi telefonuna tanıtabiliyor(mi fit ile değil normal bluetooth taraması vasıtasıyla) ve bundan haberim bile olmuyor bu bir açık mı bilemem ancak ben bu kişinin telefonunu elime alsam o kişi parmak izi veya şifre ile kilit açma bile koysa ben direk o cihazın kilidini açabiliyorum sadece ekranı kaydırarak eşleştiği için. Bu özelliği tersine kötüye kullanabileceklerini düşünüyorum açıkçası. Biri mi band 5 e bağlandığında onay sormadığı için veya bildirim vermediği için bağlanan kişilerden bihaberiz haliyle bu şekilde bağlanıp telefonumuzdaki mi fit yetkilerine erişebilecek şekilde casus yazılımlar yapıp kendi telefonumuzdaki verileri okuyabilirler mi yani bunu öğrenmek istemiştim mi fit uygulamasına her şey için yetki veriyoruz sonuçta bu kötüye kullanılabilir mi? Bu bluetooth bağlantısı için mi band 5 üzerinden onay sorsa daha iyi olacakta umarım gelir böyle bir özellik veya bağlanılan cihaz harici başka cihazlara bağlanmayı engelleme seçeneği.

Oyla:

çilekeş

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note
Konular
87
Cevabınız için teşekkürler ancak benim sormak istediğim o değildi. Bu mi band 5 in bluetoothuna önüne gelen herkes bluetooth ile bağlanabildiği için bu casusluk anlamında risk teşkil eder mi bunu öğrenmek istedim. Örnek vermem gerekirse yakınımda biri var veya bir toplu taşımadayım biri benim mi band 5 imi telefonuna tanıtabiliyor(mi fit ile değil normal bluetooth taraması vasıtasıyla) ve bundan haberim bile olmuyor bu bir açık mı bilemem ancak ben bu kişinin telefonunu elime alsam o kişi parmak izi veya şifre ile kilit açma bile koysa ben direk o cihazın kilidini açabiliyorum sadece ekranı kaydırarak eşleştiği için. Bu özelliği tersine kötüye kullanabileceklerini düşünüyorum açıkçası. Biri mi band 5 e bağlandığında onay sormadığı için veya bildirim vermediği için bağlanan kişilerden bihaberiz haliyle bu şekilde bağlanıp telefonumuzdaki mi fit yetkilerine erişebilecek şekilde casus yazılımlar yapıp kendi telefonumuzdaki verileri okuyabilirler mi yani bunu öğrenmek istemiştim mi fit uygulamasına her şey için yetki veriyoruz sonuçta bu kötüye kullanılabilir mi? Bu bluetooth bağlantısı için mi band 5 üzerinden onay sorsa daha iyi olacakta umarım gelir böyle bir özellik veya bağlanılan cihaz harici başka cihazlara bağlanmayı engelleme seçeneği.
Hiçbir riski yok sorun olmaz.

Oyla:

sevketnur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmed
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
8
Benim de mi band 6 var onun da sürekli Bluetooth açık, şarj yemiyor mu bu sebeple sürekli? Nasıl kapatabilirim? Mi fit te veya zepp life da öyle bir ayar yok çünkü?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Benim de mi band 6 var onun da sürekli Bluetooth açık, şarj yemiyor mu bu sebeple sürekli? Nasıl kapatabilirim? Mi fit te veya zepp life da öyle bir ayar yok çünkü?
bluethoot var ama özel bir sürümü var çok düşük bir güç harçıyor zaten normal bluethoot olsa şarjı 1 gün bile zor gider

Oyla:

sevketnur

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmed
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Konular
8
Bluetooth 5.0 var . Telefondaki Bluetooth 5.0 ile aynı değil mi?

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Bluetooth 5.0 var . Telefondaki Bluetooth 5.0 ile aynı değil mi?
hayır bluethoot 5.0 "Bluetooth Özellikleri BLE" bu özellikten dolayı 5.0 teknolojisini kullanıyor ama çok çok yavaş aktarım hızı vs pili az kullanan bir teknolojisi var özet olarak " "

Oyla:
Üst Alt