Mi Band 4 Alınmalı Mı?

Mi Band 4 Uzmani

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
MB4
Cihazım
Mi Band 4
Konular
44
Ünlü bir yabancı teknoloji sitesinin incelemesinde de Mi band 4 hakkında pek iyi yorumlar okumamıştım zaten ilk çıktığından beri. Sensörlerin doğru ve stabil ölçümler yapmadığını belirtiyorlardı.
Huawei band 4 ise çok daha stabil ve doğru ölçümler yaptığı söylenmişti aynı incelemede. Yani kısaca mi band 4 yerine huawei band 4 alın diyorlardı.
Nabız ölçümleri palavradan ibaret hocam. Su şisesinin nabzı 88 çıkıyor

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konu ile ilgili olmayan gereksiz mesajlar kaldırılmıştır.

İkinci olarak ilk mesajda verilen hatalı bilgiyi düzeltmek istiyorum. Amazfit saatlerin de pek çoğunda Türkçe dil yok.

Üçüncü olarak @Mi Band 4 Uzmani kalp atımı ölçümü için şu an satışta olan hemen hemen tüm saat ve bileklikler yeşil ışın teknolojisini kullanırlar. En basit haliyle bu yeşil renkli ışınlar damarlarınızdaki kırmızı renkli kan hücreleri tarafından yansıtılarak kan akışının takip edilmesini sağlar. Dolayısı ile sadece kan değil hemen her obje bu yansıtmaya neden olur ve bir ölçüm gerçekleştirilir. Diğer objelerde ölçüm yapılıyor olması kan akışı takibi yapılmadığı ya da sizin deyiminizle "palavra" olduğu anlamına kesinlikle gelmez...

Keşke böyle bir konu açmadan, hatta böyle bir kullanıcı adı seçmeden önce en azından böylesine temel bir bilgiye sahip olacak kadar araştırmış, bilgi sahibi olmuş, deneyim kazanmış olsaydınız...

Mi Band 4 Uzmani

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
MB4
Cihazım
Mi Band 4
Konular
44
Konu ile ilgili olmayan gereksiz mesajlar kaldırılmıştır.

İkinci olarak ilk mesajda verilen hatalı bilgiyi düzeltmek istiyorum. Amazfit saatlerin de pek çoğunda Türkçe dil yok.

Üçüncü olarak @Mi Band 4 Uzmani kalp atımı ölçümü için şu an satışta olan hemen hemen tüm saat ve bileklikler yeşil ışın teknolojisini kullanırlar. En basit haliyle bu yeşil renkli ışınlar damarlarınızdaki kırmızı renkli kan hücreleri tarafından yansıtılarak kan akışının takip edilmesini sağlar. Dolayısı ile sadece kan değil hemen her obje bu yansıtmaya neden olur ve bir ölçüm gerçekleştirilir. Diğer objelerde ölçüm yapılıyor olması kan akışı takibi yapılmadığı ya da sizin deyiminizle "palavra" olduğu anlamına kesinlikle gelmez...

Keşke böyle bir konu açmadan, hatta böyle bir kullanıcı adı seçmeden önce en azından böylesine temel bir bilgiye sahip olacak kadar araştırmış, bilgi sahibi olmuş, deneyim kazanmış olsaydınız...
Hocam ben yeşil ışık teknolojisine laf etmedim. Gözlediğim şeyler söyledim. Bilekliği su şisesine taktığımda öyleydi tamamen sıfırlanmış halde. Bugün akşam zaten sorunun sebebini araştırırken bunun Notify and Fitness for Mi Band uygulamasındaki yazılım atarkenki bir hatadan gerçekleştiğini anladım. Evet yanılmış olabilir ki inkâr etmiyorum da.
Amazfitlerde Türkçe dil seçeneği var diye bir cümle geçirmedim şu ana kadar. Üstüne 100 TL koyarsam amazfit alırım dedim. Çarptırmayın :)

Herkesin kendi kanaati ismine göre hocam. Bu forumda insanların çoğu sorununu da özelden iletişime geçerek çözdüm ve bunları yayınlamadım bilerek kiminin gururu kiminin mahçup olabileceği gerekçesiyle (Türkçe konumdaki Yayınlanan WP fotoğraflarındaki tüm kişilerden izinler de alınmıştır) . Üstelik bunu sadece ben demiyorum. Araştırdım yabancı forumlardada ve bu sorunlar ordada var. Direk balıklama hoop bende nabızda hata var kesin başkalarındada vardır demedim. Hatta whatsapptan iletişime geçtiğim hocalarımın bazındada hâlâ bu hata var. Deneyimlediğim bir konuyu da dile getirdim üstelik. "Palavra" lafı ise tamamen ironi yanlış anlamanıza veriyorum :)Lütfen önyargılı olmayınız. İyi forumlar diliyorum :)

Ephe83

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ümit
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
0
Mi Band 4 ü sadece spor yaparken (yürüyüş,koşuvs.) Mi takmalıyız. Zira araçla seyahat halinde iken adımsayardan bir uyarı geliyor ve günlük hedefinize ulaştınız diyor . Hiç yürümedikki.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
Hayır.
Neden?
Çünkü, Mi Band 4 sizi en çok uğraştıracak cihazdır. Türkçe yazılım yüklerken brick olma riskiniz yine var stabil olsa bile.
Evet özellikleri sizi heyacanlandırabilir. Ancak öyle ahım şahım bir cihaz değil elinize alınca.
Bu fiyatın üstüne az daha koyup yuvarlak Amazfit saatleri alabilirsiniz.
Çoğu özelliği stabil olarak çalışmıyoe ve türkçe karakterler gözükmüyor.
Şu an bana yarayan iki özelliği var: Alarm ve Saati gösterme ki bunlar için kol saati de alabilirdim.
Yani Xiaomi bu cihazda çok hata yaptı. Beta sürümlerini indiren birsürü kullanıcı da mağdur oldu.
Üstelik tahminen 2020'nin ilk çeyreği Mi Band 5 gelicek. İllahi bileklik alıcağım diyorsanız Mi Band 5e yönelin.
Birde Mi Band 4ünüzü ne kadar özenli kullanırsanız kullanın ilk ay kılcal 3.4. ay da çiziklerle uğraşırsınız.
Ben almadan önce iki kere düşünğn derim çünkü bu bilekliğin değeri maximum 125 bilemediniz 150 TL. Ancak 200 TLye şu an alınmaz bence.
Benim için yazılım yazma konusunda katkısı hayatıma kattığı katkıdan daha büyük. Kendi sorunlarıyla boğuşmaktan yoruldum şahsen :)
İnşallah yok çine öyle yok globale böyle yok nfc şurda burda yok , yok kalp frekansları ve adım uzunlukları farklı aynı gibi sorunlar var.
Huami ekibinin Mi Band 4ten büyük ders çıkardığına inanıyorum çünkü Mi Band 5 Globalde de NFC ile gelicek.
Hocam yazdıklarınızı okudum. Ama çoğuna katılmıyorum. Ben Mi band 2 kullandım. Mi Band 3 çıktı kullandım. Şimdide Mi band 4 kullanıyorum. Üçünüde kullanan biri olarak yazıyorum. Camı çabuk çiziliyor demişsiniz. Mi Band 3 ün ekranı plastikten di bırakın çiziği içe doğru kesik oldu. Mi ban 4 camdan,ben 4 aydır kullanıyorum tek bir çizik yok. Mi Band 3 Led ti . Bu renkli ekran lede göre ekranı çok daha hoş. Güneşte ekranı çok canlı. Uyku takibi çok iyi hatta vazen gece 15 dakika uykuya bi ara versem onu bile gösteriyor. Bir kere şarj ediyorum en az 20 gün gidiyor. Bunun üstüne biraz para ekleyip yuvarlak amazfit saat alırsın demişsin. İyide ben o tarz saat istesem zaten alırdım. Bu çok hafif kibar ve kullanışlı. Parasına gelince, biz normal bi saat alsak Mi Band falan değil akıllı saat değil. Bildiğimiz kol saati. Çok kaliteli olmasın normal bir şey olsada 100 TL nin üstünde. O halde kimse bana bu kadar özelliği olan Mi Band 4 ün 200 TL etmiceğini söylemesin. Ben bilekliğimle gayet mutluyum. Herkese de tavsiye ederim :)

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Hocam yazdıklarınızı okudum. Ama çoğuna katılmıyorum. Ben Mi band 2 kullandım. Mi Band 3 çıktı kullandım. Şimdide Mi band 4 kullanıyorum. Üçünüde kullanan biri olarak yazıyorum. Camı çabuk çiziliyor demişsiniz. Mi Band 3 ün ekranı plastikten di bırakın çiziği içe doğru kesik oldu. Mi ban 4 camdan,ben 4 aydır kullanıyorum tek bir çizik yok. Mi Band 3 Led ti . Bu renkli ekran lede göre ekranı çok daha hoş. Güneşte ekranı çok canlı. Uyku takibi çok iyi hatta vazen gece 15 dakika uykuya bi ara versem onu bile gösteriyor. Bir kere şarj ediyorum en az 20 gün gidiyor. Bunun üstüne biraz para ekleyip yuvarlak amazfit saat alırsın demişsin. İyide ben o tarz saat istesem zaten alırdım. Bu çok hafif kibar ve kullanışlı. Parasına gelince, biz normal bi saat alsak Mi Band falan değil akıllı saat değil. Bildiğimiz kol saati. Çok kaliteli olmasın normal bir şey olsada 100 TL nin üstünde. O halde kimse bana bu kadar özelliği olan Mi Band 4 ün 200 TL etmiceğini söylemesin. Ben bilekliğimle gayet mutluyum. Herkese de tavsiye ederim :)

Dediklerinize katılıyorum. Türkçe dil desteğide gelmeli ama bir an önce modlarla uğraşmamalıyız diye düşünüyorum. Gerçi her ne kadar basit bir ingilizce olsa da insan Türkçe olarak kullanmak istiyor ben kendim geldiği gibi kullanıyorum ama anneme verdiğimde Türkçesi yokmu diye söylendiğinden geri aldım ve ona Mi Band 3 sipariş ettim ki o halen daha Mi Band 4'e sıcak bakıyor duvar kağıtları ve tema olaylarından ötürü. Mod yapsam cihazına birkaç uygulama kurmak lazım onlarıda pek beceremez onun dışında bunun ekranı tabiki diğerinden çok daha iyi bende 2-3 aydır kullanıyorum çiziğe rastlamadım fakat bu cihaz için bu Türkçe dil bu kadar sıkıntı olmamalıydı. Mi Band 3'ü tekrar revize edip renkli amoled ve cam ekran olarak çıkartsalardı tercihim o olurdu ama ben açıkçası bazı konulardan pişmanlık duydum, pişmanlıkta değil üzüldüm diyelim umarım bir an önce çözer şu Türkçe dil olayını. Bende kol saati takmayı sevmediğimden bunları tercih ediyorum zaten hafif olduğu için. Amazfit' birkaç kez deneme imkanı buldum oda bana oldukça hafif geldi ama onunla bunu zaten kıyaslayamayız pek. Ben belkide çok ağır kol saatlerini sevdiğim için artık bunları takınca bile bana hafif geliyordur (Amazfit). :)

Üst Alt