Soru Mi A2 Lite Başlangıç İçin Ne Yapmalıyım?

• Konbuyu başlatan Eloa
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 1K

Eloa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
Merhaba, yarın cihazım elime ulaşacak.
32 GB versiyonunu aldım.
Aldığım zaman ilk başta ne yapmamı önerirsiniz? Güncelleme yapayım mı? Telefonun temel hangi programlarını yüklemeliyim? Kamera güzel çekmiyor dediler, bir program varmış onu yüklemeli miyim? İşlemler yapıldığı için o kamera işinde, cihaz garanti dışı oluyor mu?
Teşekkürler.

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
:)
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Konular
46
Güncellemeleri eksik etmeyin, her ne kadar bazı güncellemeler performansınızı kötü etkilese de bazı güncellemeler olumlu etkileyebiliyor. Zaten güncellemelerden kaçmanız zor.

Gcam, stock kameranıza göre çok daha iyi bir performans sergiler, rootsuz bir şekilde yüklemek, forumumuzdaki bir rehberde anlatılmış.

Rehber - Mi A2 Lite Rootsuz Google Camera Yükleme rehberi

İyi günler.

Oyla:

Eloa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
am, stock kameranıza göre çok daha iyi bir performans sergiler, rootsuz bir ş
Merhaba, bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bazı güncellemeler ne açıdan kötü etkiler? Gözle görülen bir performans kaybı yaşar mıyım? Cihazı stabil kullanmak istiyorum. Okey ve küçük oyunlar dışında oyun oynamıyorum. Sosyal medya, e-Posta, WhatsApp vb. uygulamalar kullanacağım. Takılmalar yaşamak istemem.
Teşekkürler.

Oyla:

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Konular
46
Merhaba, bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bazı güncellemeler ne açıdan kötü etkiler? Gözle görülen bir performans kaybı yaşar mıyım? Cihazı stabil kullanmak istiyorum. Okey ve küçük oyunlar dışında oyun oynamıyorum. Sosyal medya, e-Posta, WhatsApp vb. uygulamalar kullanacağım. Takılmalar yaşamak istemem.
Teşekkürler.
Pil performansınız dışında bir etkileme yapacağını düşünmüyorum, eğer güncelleme cihazınızı olumsuz yönde etkilerse yeni güncelleme zaten çok yakın demektir :) kullanacağınız uygulamalar küçük çaplı genel uygulamalar, takılma yaşayacağınızı düşünmüyorum, cihazınız hayırlı olsun, iyi günler.

Oyla:

mbilgili05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Merhaba, yarın cihazım elime ulaşacak.
32 GB versiyonunu aldım.
Aldığım zaman ilk başta ne yapmamı önerirsiniz? Güncelleme yapayım mı? Telefonun temel hangi programlarını yüklemeliyim? Kamera güzel çekmiyor dediler, bir program varmış onu yüklemeli miyim? İşlemler yapıldığı için o kamera işinde, cihaz garanti dışı oluyor mu?
Teşekkürler.
İlk olarak android 9 guncellemesini ve güvenlik guncellemesini yap, sonra cihazı sıfırla (guncelleme hatalarina karşı) sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Kamera olayina gelince, google camera uygulaması gece fotoğraf çekimi için ise yarıyor gündüz ve yeterli isikta normal kamefa uygulamadiyla ayni çekiyor. Google camera kirmak icin bootloader kilidinin gecici olarak acilip bir ayarin aktif edilmesi gerekli.(pc üzerinden yapılıyor)

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Eloa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
Pil performansınız dışında bir etkileme yapacağını düşünmüyorum, eğer güncelleme cihazınızı olumsuz yönde etkilerse yeni güncelleme zaten çok yakın demektir :) kullanacağınız uygulamalar küçük çaplı genel uygulamalar, takılma yaşayacağınızı düşünmüyorum, cihazınız hayırlı olsun, iyi günler.
Peki bu kullanımlarda pil sürem ortalama ne olur acaba? Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk olarak android 9 guncellemesini ve güvenlik guncellemesini yap, sonra cihazı sıfırla (guncelleme hatalarina karşı) sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Kamera olayina gelince, google camera uygulaması gece fotoğraf çekimi için ise yarıyor gündüz ve yeterli isikta normal kamefa uygulamadiyla ayni çekiyor. Google camera kirmak icin bootloader kilidinin gecici olarak acilip bir ayarin aktif edilmesi gerekli.(pc üzerinden yapılıyor)

Şu an sanırım android 9 son güncelleme doğru mudur? Tüm güncellemeleri yaptıktan sonra cihazı fabrika ayarlarından mı sıfırlayayım yoksa wipe data'dan mı sıfırlayayım?

Oyla:

PyhX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
Redmi Note 4 SD
Konular
46
Peki bu kullanımlarda pil sürem ortalama ne olur acaba? Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an sanırım android 9 son güncelleme doğru mudur? Tüm güncellemeleri yaptıktan sonra cihazı fabrika ayarlarından mı sıfırlayayım yoksa wipe data'dan mı sıfırlayayım?
Kendim Redmi Note 4 modelini kullandığımdan size bir performans süresi veremeyeceğim, forumumuzda diğer mi a2 Lite kullanıcıları tarafından açılan bu konuya göz atmanız yeterli bir cevap olacaktır.
Soru - Mi A2 Lite Pil Performansı

Fabrika ayarlarına sıfırlamanızın yeterli olacağı kanaatindeyim.

Oyla:

Eloa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6

Ek olarak birkaç sorum daha olacak, mazur görün lütfen sizi de rahatsız ediyorum..

9- Görüşme esnasında karşı tarafın sesi daha gür çıkıyor ancak... bu sefer de ses daha kalitesiz.

Ses daha kalitesiz denmiş yeni güncellemede, bunun akıbeti nedir acaba? Ne gibi bir kalitesizlik söz konusudur?

6- Android 9'a gerçekten ihtiyacınız yok ise geçmeyin. Bariz bir şekilde Android 8.1'den daha yavaş.

Ne kadar bir yavaşlık söz konusu peki? İhtiyacım yok aslında, güncelleme yapmalı mıyım?

Oyla:

mbilgili05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Ek olarak birkaç sorum daha olacak, mazur görün lütfen sizi de rahatsız ediyorum..

9- Görüşme esnasında karşı tarafın sesi daha gür çıkıyor ancak... bu sefer de ses daha kalitesiz.

Ses daha kalitesiz denmiş yeni güncellemede, bunun akıbeti nedir acaba? Ne gibi bir kalitesizlik söz konusudur?

6- Android 9'a gerçekten ihtiyacınız yok ise geçmeyin. Bariz bir şekilde Android 8.1'den daha yavaş.

Ne kadar bir yavaşlık söz konusu peki? İhtiyacım yok aslında, güncelleme yapmalı mıyım?
Android 9 bu cihaza aralik ayi civari geldi ustune ocak ve subak guncellemelerini aldi o belirtilen sorunlar kaldırıldı. Pil 8 ile ayni tüketiyor hatta biraz daha iyi denebilir 9da.dijital denge pil kisitlamasi ozelliklerinden dolayi. Ses gür ve bozuk problemi bende hic olmadı.dddigim gibi guncelleme sonrasi hatadan dolayı olmus olabilir bu yuzden guncelleme sonrasi cihazi sifirlamanizi öneriyoruz.

Oyla:

Eloa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
Android 9 bu cihaza aralik ayi civari geldi ustune ocak ve subak guncellemelerini aldi o belirtilen sorunlar kaldırıldı. Pil 8 ile ayni tüketiyor hatta biraz daha iyi denebilir 9da.dijital denge pil kisitlamasi ozelliklerinden dolayi. Ses gür ve bozuk problemi bende hic olmadı.

O zaman cihaz elime ulaştıktan sonra tüm güncellemelerini yaptıktan sonra temiz bir format atacağım. Ondan sonra kullanıma devam edeceğim anladığım kadarıyla? Bir de siz wipe data üzerinden mi format attınız yoksa fabrika ayarlarını mı sıfırladınız?

Oyla:
Üst Alt