Soru Mi A2 Hızlı şarj desteği

oczipka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
yok
Konular
4
Evdeki elektronik kanalının önerisine nazaran blitzpower qualcomm 3.0 sertifikalı güç adaptörünü aldım uzun süre testlerim sonucu sonuç hiç beklediğim gibi değil.

0-%100 şarj süresi 1 saat 35 dakka
Aynı zamanda belirtmek isterim ki bu telefonun batarya kapasitesi çok düşük max aldığı ekran süresi 5.30-6 saat.

Mi A2 alarak aranıza katıldım öncelikle merak ettim bir konu var. Bu telefona GM5+ tan geçiş yaptım aynı batarya kapasitesine qualcomm 3.0 hızlı şarj teknolojisine sahip iki telefonda. Test ettiğim kadarı ile GM5+ 1 saat 40 dakikada Mi A2 ise 1 saat 54 dakika kadar 0 dan tam dolum süresine sahip.(2 saate yakın şarj süresi çok kötü 3000 mAh batarya için.)
Kutudan çıkan adaptörde( bilgiler ekte) biraz araştırma yaptım ve daha yüksek voltaj amper ilişkisi veren qualcomm 3.0 destekli şarj adaptörleri olduğunu gördüm merak ettiğim konu ise bu adaptörlerden alsam telefonu daha hızlı şarj edebilir miyim?
//Sorma amacım GM5+ için farklı şarj adaptörleri deneyip durdum telefon 2 saat ekran süresini zor veriyorduhaha--

İlk resim kutudan çıkan şarj adaptörü ikincisi farklı voltajda olan bir şarj adaptörü.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Cihazla gelen uyumlu adaptörü kullanmanızı tavsiye ederim, kutudan cikan adaptörde sorun varsa benzer amper voltaj degerine sahip adaptör kullanmanızı tavsiye ederim, Telefon batarya adaptör imal edilirken optimum degerler belirlenip uyumlu, güvenli calışacak şekilde üretilirler. Farklı türlerdeki adaptorler kısa vade de olmasa da uzun vade de bataryaya cihaza hasar verecektir.

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Mi A2 alarak aranıza katıldım öncelikle merak ettim bir konu var. Bu telefona GM5+ tan geçiş yaptım aynı batarya kapasitesine qualcomm 3.0 hızlı şarj teknolojisine sahip iki telefonda. Test ettiğim kadarı ile GM5+ 1 saat 40 dakikada Mi A2 ise 1 saat 54 dakika kadar 0 dan tam dolum süresine sahip.(2 saate yakın şarj süresi çok kötü 3000 mAh batarya için.)
Kutudan çıkan adaptörde( bilgilerekte) biraz araştırma yaptım ve daha yüksek voltaj amper ilişkisi veren qualcomm 3.0 destekli şarj adaptörleri olduğunu gördüm merak ettiğim konu ise bu adaptörlerden alsam telefonu daha hızlı şarj edebilir miyim?
//Sorma amacım GM5+ için farklı şarj adaptörleri deneyip durdum telefon 2 saat ekran süresini zor veriyorduhaha--
İlk resim kutudan çıkan şarj adaptörü ikincisi farklı voltajda olan bir şarj adaptörü.

Mi A2/6X quick charge 3.0 teknolojisini destekliyor. Cihazınızı hızlı şarj etmek için qc3.0 destekli bir şarj aleti edinebilirsiniz ;)

Oyla:

ilhamikadioglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami
Cihazım
Xiaomi Mİ9T Pro
Meslek
Tekniker
Konular
6
Kutu dan çıkan büyük ihtimal 2.0 buradan bakıldığında mi8 de qc4.0+ var ama kutudan 3.0 çıkıyor ve 4.0+ şarj aleti yok şuan piyasada 3.0 alman mantıklı düşünmeden alabilirsin Codered hocama katılıyorum

Oyla:

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Kutu dan çıkan büyük ihtimal 2.0
Kutudan hızlı şarj özelliği olmayan bir adaptör çıkıyor (5V 2A)

4.0 da destekliyordu galiba
Evet destekliyor Mi A2 QC 4.0 yapısını.
China modeli olan Mi 6X ise QC 3.0 destekliyor.
SD660 mimarisinde qc4.0 desteği var ancak A2(kısmen)/6X yazılımsal olarak kısıtlı durumdalar.

A2 hindistan varyantı qc4.0 aktif diğer global varyantlar qc4.0 kısıtlı, qc3.0 aktif. 6X ise qc4.0 kısıtlı, qc3.0 aktif olarak geliyor.

Oyla:

oczipka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
yok
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4.0 da destekliyordu galiba
Sanırım sadece hindi versiyonunda 4.0 desteği mevcut.

Mi A2/6X quick charge 3.0 teknolojisini destekliyor. Cihazınızı hızlı şarj etmek için qc3.0 destekli bir şarj aleti edinebilirsiniz ;)
Anladığım kadarı ile kutudan çıkan hızlı şarj destekli bir adaptör değil yorumlarınız için teşekkürler..:)

Ek olarak 2 gündür telefonda karşılaştığım bir sorunu merak ediyorum. Ekran kilidi için yüz tanımayı kullanıyorum anlam veremediğim bir şekilde telefonu gece masaya koyduktan sonra sabah kalktığımda smart lock çalışmıyor sadece parmak izi çalışıyor değişik bir bug var cihazda anlayamadım. Smart lock ekranı ise bomboşhaha--

///Telefonu sıfırlayana kadar geri gelmiyor ne yazık ki. İşime yaramayan bazı uygulama servisleri devredışı bırakıyorum tetikleten bir şeyi mi kapatıyorum acaba bilmiyorum fikriniz varsa beklemedeyim..

Oyla:
Üst Alt