Yardım Mi A2 arka kamera sorunu

byah00

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
g4
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
mi a2
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba. Telefonun arka kamera üst lensi çalışmıyor. Kamerayı açtığımda alt lens ile çalışıyor. Daha sonra manuel moda alıp mercek kısmından "düşük ışık" seçtiğimde üst lense geçiş yapıyor ancak o şekilde fotograf çekebiliyorum. Tabii örneğin whatsapp veya instagram üzerinden bu seçimi yapamadığım için fotoğraflar alt lens ile bulanık bi sekilde çekiliyor. Aynı şekilde video da hiçbir şekilde çekemiyorum. Lütfen yardımcı olun bunun için telefonu garantiye göndermek istemiyorum. Format attım telefona (hard değil) ancak duzelmedi.

aristokratris

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Mi A2
Konular
6
Telefonun ana kamerası 12 MP dır. İkinci 20 MP dır ve sadece derinlik algısı yani bokeh efekti kullanıldığında devreye girer. Manuel modda düşük ışık modunda 20 MP devreye girer. Ayrıca 20 MP kameranın diğer görevi video kayıt yaparken 1080p veya 4k çekim yaparken devreye girmesidir.

Oyla:

matron

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eren
Cihazım
mi 6x
Meslek
öğrenci
Konular
4
Telefonun ana kamerası 12 MP dır. İkinci 20 MP dır ve sadece derinlik algısı yani bokeh efekti kullanıldığında devreye girer. Manuel modda düşük ışık modunda 20 MP devreye girer. Ayrıca 20 MP kameranın diğer görevi video kayıt yaparken 1080p veya 4k çekim yaparken devreye girmesidir.
mi 6x kullanıyorum dediğin doğru değil kamera açıldıgında bokeh efekti olan ile açılıyor sadece pro da değişim yapılıyor onda da video çekilmiyor bilgin olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya bunun için bir ayar yapacaklar yada başka bir kamera uygulaması kullanmamız lazım (isterseniz video ile gösterebilirim)

Oyla:

aristokratris

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Mi A2
Konular
6
mi 6x kullanıyorum dediğin doğru değil kamera açıldıgında bokeh efekti olan ile açılıyor sadece pro da değişim yapılıyor onda da video çekilmiyor bilgin olsun

ya bunun için bir ayar yapacaklar yada başka bir kamera uygulaması kullanmamız lazım (isterseniz video ile gösterebilirim)
Kullanmış olduğunuz işletim sistemiyle , kullanmakta olduğumuz işletim sistemi çok farklı öncelikle mi 6x ile mi A2 arasındaki farkları bilmeniz gerekiyor benim yorumuma yanlış demeniz için ... Forumda biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Oyla:

matron

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eren
Cihazım
mi 6x
Meslek
öğrenci
Konular
4
Kullanmış olduğunuz işletim sistemiyle , kullanmakta olduğumuz işletim sistemi çok farklı öncelikle mi 6x ile mi A2 arasındaki farkları bilmeniz gerekiyor benim yorumuma yanlış demeniz için ... Forumda biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
donanımsal bir fark yok sadece biri miui tabanlı biri androidone tabanlı farkları budur foruma bakmama gerek yok tüm özelliklerini biliyorum

eğer sizde benim kadar bilseydiniz mi a2 nin 2. adının 6x olduğunu bilirdiniz

birde rica ediyorum bu sorunun çözümünü biliyorsanız lütfen konuya cevap veriniz

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:

aristokratris

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Mi A2
Konular
6
donanımsal bir fark yok sadece biri miui tabanlı biri androidone tabanlı farkları budur foruma bakmama gerek yok tüm özelliklerini biliyorum

eğer sizde benim kadar bilseydiniz mi a2 nin 2. adının 6x olduğunu bilirdiniz

birde rica ediyorum bu sorunun çözümünü biliyorsanız lütfen konuya cevap veriniz

Mesajımda yazdım zaten kullanmış olduğumuz işletim sistemi farklı .. ve bu iki işletim sistemi ile neler yapılabildiğini yada yapılamadığını veya menüler arasındaki farkı ve menülerde ki olan yada olmayan donanımsal özelliklere ulaşabilme seçeneğini değerlendirdiğinizde ne demek istediğmi anlayacaksınız.. biraz forumda araştırma yaparsanız ve ilgili bölümde uzman forum arkadaşlarımıza sorarsanız belki daha bilgili olabilirsiniz.. ilginiz için teşekkür ederim.

Oyla:

matron

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eren
Cihazım
mi 6x
Meslek
öğrenci
Konular
4
Mesajımda yazdım zaten kullanmış olduğumuz işletim sistemi farklı .. ve bu iki işletim sistemi ile neler yapılabildiğini yada yapılamadığını veya menüler arasındaki farkı ve menülerde ki olan yada olmayan donanımsal özelliklere ulaşabilme seçeneğini değerlendirdiğinizde ne demek istediğmi anlayacaksınız.. biraz forumda araştırma yaparsanız ve ilgili bölümde uzman forum arkadaşlarımıza sorarsanız belki daha bilgili olabilirsiniz.. ilginiz için teşekkür ederim.
fakat hala bir çözümü yok bunun ondan açılıyor

Oyla:

byah00

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
g4
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O şekilde değil işte. Daha önce gayet güzel çekiyordu fotoğrafları ama birden bire sadece yakın-portre modunda çekmeye başladı. Manuele geçince sorun halloluyor evet. Ama örneğin direk instagram üzerinden fotoğraf çekmek istediğimde bunu yapamıyorum. Saçma sapan bulanık fotoğraflar çekiyor. Bokeh etkisi mi artık her neyse o değil yani bu. Video çekmek zaten imkansız. Çünkü manuel mod video da yok geçemiyorum diğer kameraya. Forumda onlarca konu açılmış hepsine aynı cevap verilmiş ama bu çözüm değil.

Youtube'a filan yükleyebilirseniz çok iyi olur ya. Herhangi bi çözüm arıyorum artık. Telefonu eşime aldım o kadar överek şimdi başıma kakıyor :) Keşke Huawei alsaydım seni neden dinledim vs. vs.

Oyla:

aristokratris

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
Mi A2
Konular
6

Kamerada herhangi bir sorun yok .. cihazlarınızda sorun olabilir .. kameraya erişim izni verdiğiniz bir uygulama belki camera ayarlarını değiştiriyor olabilir..

Oyla:

byah00

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ahmet
Cihazım
g4
Konular
1

Kamerada herhangi bir sorun yok .. cihazlarınızda sorun olabilir .. kameraya erişim izni verdiğiniz bir uygulama belki camera ayarlarını değiştiriyor olabilir..
Bize garanti yolu gözüktü o zaman

Oyla:
Üst Alt