Haber Mi A1 Gece Boyu Şarjda Patladı !

Azzemre

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aziz emre
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
Gece boyu şarjda olduğu zaman bir sıkıntı olmuyor? %100 Olduktan sonra sistem otomatik şarjı kesiyor zaten.
Benim ki a2 lite kesmiyor hala şarjda gösteriyor ve ısınma mevcut o yüzden takılı bırakmamaya gayret ediyorum yıllarca mi 4 kullandım böyle problemlerim hiç olmadı miui şart.

Mi A2 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E>MISever<3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fakkoh
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
0
Benim ki a2 lite kesmiyor hala şarjda gösteriyor ve ısınma mevcut o yüzden takılı bırakmamaya gayret ediyorum yıllarca mi 4 kullandım böyle problemlerim hiç olmadı miui şart.

a2 android one cihazıdır yazılımsal olarak android kesmeyebilir şarjı doğrudan çünkü her cihaza özel bir optimizasyona sahip değil android one.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134

Ben akşamdan sabaha kadar şarja bırakıyorum, çekerken baktığımda şarj barının içerisi yeşil duruyor ancak bildirim ışığı yanmıyor şarj aldığına dair. Isınma sorunum şöyle oluyor %100 ibaresine gelene kadar ki bence normal batarya kapasiteme göre. %100 olduktan sonra ısınma sorunuyla hiç karşılaşmadım 1 seneye gireceğim kullanalı aksine telefon buz gibi oluyor sabah

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Şarj cihazı orijinal olacak diye bir şey yok kaliteli olsa yeter. Hep cihazları farklı markalarla şarj ettim hiç bir zarar gelmedi daha. Ama sahte ürünleri kullanmayın hem kendisi hemde cihaza zarar veriyor.

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Bi gün sırf denemek için 12A 5V adaptörle şarj edeceğim telefon eskidiğinde. Patlayana kadar akım yükselteceğim hatta haha--

Azzemre

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aziz emre
Cihazım
Mi A2 Lite
Konular
6
Bi gün sırf denemek için 12A 5V adaptörle şarj edeceğim telefon eskidiğinde. Patlayana kadar akım yükselteceğim hatta haha--
Evi yakma da dostum

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Telefonların patlaması aykırı bir kablo, elektrik, problemli şarj cihazları ile kabloyu telefona takarken tam oturmadan şarja bırakmak gibi nedenlerden kaynaklanıyor.

Kaliteli veya üreticinin önerdiği şarj cihazları kullanıldığında ve ilave olarak yine aynı şekilde olan şarj pilinin kullanılması durumunda hiç bir şey olmuyor.

Gerek şahsıma ait ve gerekse evde kullananlarca çoğunlukla gece yatmadan şarja bırakılır ve sabah ne zaman kalkılırsa o zaman şarjdan alınır, ne bir tehlike ne bir ısınma olur.

Yine de mecbur olmadıkça hiç birimiz uzun süre şarjda bırakmayalım ve şarjda iken telefonla da konuşmayalım.

Geçenlerde bizzat şahit olduğum bir durum oldu.

Sabah kalktığımda gece şarja takılan bir Samsung S4 'e baktım..

Telefon sıcaktı ve şarj kablosunun telefona takılan ucu tam olarak oturmamıştı, normal olmayan bir temas vardı. Gördüğüm manzara karşısında dehşete düştüm, şarj kablosu ile kablosunun ucunun temas ettiği yer erimek üzereydi. Hem kablo hem de telefon kaliteliydi eğer aksi olsaydı kesinlikle patlama veya yangın olması kesindi.

O yüzden de siz siz olun ne merdiven altı yerlerde satılan pilleri, ne de aynı yerlerden alınan kablo veya şarj başlığı almayın.
Madem yüzlerce lira vererek telefon alıyoruz, 40-50.-TL de vererek şarj kablosu alalım, ya da ilk aldığımızda bize verilen aparatları kaybetmeden kullanalım.

Nasıl ki başkasına ait ilacı kullandığımızda bünyemiz zarar görürse, başkasına ait şarj cihazlarını da kendi telefonumuzda kullanırsak telefonumuz zarar görebilir veya canımızı acıtabilir.

Bu ihmal alınabilecek bir konu değildir.

Son düzenleme:

Blackmia1

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bedirhan
Cihazım
Mia1
Konular
0
1 yılı aşkın süredir düzenli şekilde gece takar sabah alırım şarjdan, orjinal eu başlık ve orjinal kablo dışında aksesuar kullanmadım, ve telefonu bilgisayardan vs şarj etmedim, zaten günü rahat çıkarıyor, inceleme sonucu önemli, cihaza dışardan müdahale edilmiş mi, aksesuarlar hepsi bunda etken, bekleyelim görelim, dikkatli olalım
Aynn öle haklısınız

Üst Alt