- Adım
- Selim
- Cihazım
- Xiaomi Mi A1
- Yaş
- 28
- Konum
- Mersin-Hatay
- Katılım
- 7 Nisan 2018
- Konular
- 7
- Mesajlar
- 307
- Tepkime puanı
- 60
- Puanları
- 43
Pie kullanan arkadaşlar Şubat güncellemesi gelmedi mi henüz?
Bende herhangi bir güncelleme yok maalesefPie kullanan arkadaşlar Şubat güncellemesi gelmedi mi henüz?
Aynen dediğiniz gibi belki sonraki güncelleme ile bı hatalar giderilir birde şu var ki şarj olduktan sonra ''Odeme Alindi'' diyorMerhaba , Android Pie güncellemsi sonrası sevdiğim ve çok memnun olduğum telefon ,performansı düşük , sağlıklı görüşme yapamadığım vasat bir telefona dönüştü.
22 Yıldır bilgi işlem olarak çalışmaktayım. Bu güncelleme Mi A1'e uymadı. Genel sorunları aşağıda listeliyorum. Henüz güncelleme yapmayanlar , bence şimdilik güncellemeden uzak dursunlar. Oreo 8.1'e dönüş Xiaomi tarafından engelli. Forumda farklı şekilde geri dönüş detaylı verilmiş .Ben Oreo 8.1'e dönüş yapacağım. (8.1'de kamera vasatlaşmı. Oreo 8.0'da herşey mükemmeldi)
Rehber - Mi A1 Android 9.0'dan(Pie) Android 8.1'e(Oreo) Sürüm Düşürme Rehberi
Genel Sorunlar.
1- En büyük sorun : Telefonumda Türk Telekom (Avea) şahsi hattım ve Turkcell Şirket hattımı kullanıyorum. Ekranda 4G ibaresi yer alıyor. Telefon ile dolaştığımda H+'ya kadar sinyal düşüyor. Telefon ettiğim veya çağrı geldiğinde anında 4G , H+ 'ya düşüyor. Bazen hiç görüşemiyoruz , karşılıklı ses gitmiyor , robotik parazit geliyor. Çoğunlukla Sms ile arayan bilgisi geliyor.Fakat telefon açık ve ekranda 4G yazdığı halde karşı tarafın çağrısı ulaşmıyor. Şu an Whatsapp sesli arama ile görüşebiliyorum malesef. Güncelleme sonrası telefonu sıfırlamama rağmen çözemedim.
Neler Denedim : *#*#43636#*#* kodu ile telefon bilgisi - Hat bilgilerinde LTE/TD-SCDMA/UMTS seçtim. Bunu yapınca hat 4G ibaresi duruyor ,eskisi gibi kendi kendine H+ yazmıyor. Fakat gelen çağrı ve arama sorunlarını çözmedi. *#*#86583#*#* kodu ile Volte vs. denedim. Malesef telefonu görüşme için kullanamaz durumdayım. Şu an *# belirttiğim kodları yazınca hiç bir şey olmuyor. Imeilerimde sorun yok , görünüyorlar.
2- İnternet bağlantı hızı düştü GSM internet veya Wifi bağlantıda hız eskisi gibi değil.
3- Batarya , batarya Oreo 8.0 ve 8.1'de vidyo üstüne vidyo izler youtube'tan çıkmazdım. Şarjım çookk iyiydi. Şimdi şarj ediyorum. Görüşme veya internet kullanmıyorum.Telefon öylece dururken bir bakıyorum %20 düşmüş. Bir instagram yapıyorum.Bir iki mesaj , 1 vidyo izleme hoop %10 gitmiş. Hele konum açarsan iyice yandın.
Benim için çözüm Bootloader filan açtıktan sonra Oreo 8.1 Stock Rom yüklemek. Şu an başka çözüm bence yok. Bu sorunlar için yama gelir mi bilmem ?
Bence Andrpid 9.0 donanımsal bazı teknik unsurları Mi A1'de farklı. Ne güzeldi , şarjımız , performansımız. Bir çok arkadaşa tavsiyemle Mi A1 aldık. Şimdi kendi telefonumu stock rom yapınca arkadaşların telefonlarını da eskiye döndürmek boynumun borcu oldu .
Farklı bir önerisi veya yeni çıkacak bir yama ile bilgisi olan paylaşırsa seviniriz.
Hocam şu an geldi Şubat 2019 güncellemesiPie kullanan arkadaşlar Şubat güncellemesi gelmedi mi henüz?
1 saat önce geldiPie kullanan arkadaşlar Şubat güncellemesi gelmedi mi henüz?
Hocam şu an geldi Şubat 2019 güncellemesi
Evet evvelsi gün akşam itibariyle ben de indirdim teşekkür ederim1 saat önce geldi
Herhangi bir düzelme falan fark ettiniz mi peki ?Evet evvelsi gün akşam itibariyle ben de indirdim teşekkür ederim
Yok hayır değişen birşey yokHerhangi bir düzelme falan fark ettiniz mi peki ?
O ses sorunu tam olarak güncellemeden kaynaklanmıyor. Ama bir de Mart güncellemesini bekleyin isterseniz, eğer öyle de düzelmezse konuya bakabilirsiniz ; Rehber - Ahize sesi sorununun çözümüBende de ses sorunu var konuşma yaparken karşı tarafın sesi çok az geliyor