Soru Mi 9T yurtdışı cihazı

eXcitinG

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
telefoncuların getirdiği mi 9t lerden aldım iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum 1 aydır kullanıyorum. daha henüz cihaz a imei falan atılmadı 1 2 hafta kullanın sonradan iemi atıcaz dediler ama bana kullandığım operatör den hattı taktığımdan beri hiç msj gelmedi hattınız kapanacak vs kayıt yaptırmanız vs diye.
aynı telefondan yigenime aynı şekilde aldım ama ona sms geldi o hemen imei attırdı mi hesabını şuan kullanamıyor neden kullanamıyor onuda anlamış değilim.
sormak istediğim şey acaba operatör beni fark etmedi mi imei kayıtlımış gibi attırmasam sorun olur mu ilerde veya bir anda mı kapanır daha önce başına gelen oldu mu bu konuda ?
imei attırınca rom değişikliği ea rom a geçiş veya sıfırlama yapınca sanırım atılan imei gidiyor yada sıfırlanıyor.
sizce ne yapmamı önerirsiniz ?

Xependios

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
13
İmei sıfırlama veya rom atma gibi işlemlerle gitmiyor diye biliyorum, ne olur ne olmaz imei attır kafan rahat etsin hocam.

MI 8 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mbilgili05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Sim kart takıldıktan sonra120 gün yasal olarak imeiniz açık.121. gün kapatırlar.
Aldığınız yer imei atıyorsa attırın, atmıyorsa 120 gün var
Not; Bende yurtdışı imeili kullanıyorum imei atıldıktan sonra, normal fabrika ayarlarına fönerseniz imei uçar, twrpden sıfırlama işlemi yapmanız gerekli. bilginiz olsun

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Arkadaşın dedigi gibi 120 gün sureniz var. Attirin ugraayin birdaha

Oyla:

mahabad

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mahabad
Cihazım
mi 9t
Konular
1
E-devletten IMEI nin durumunu öğrenebilirsiniz, kayıt dışı olup olmadığı gözükür.

Oyla:

eXcitinG

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj niye gelmedi anlamadım kapanacak diye operatör den diğer telefona geldi imei sorgulama yapıcam olmazsa gözden kaçar diye düşündüm de yemedi herhalde :) tamamdır twrp gibi şeyleri öğrenip efs ninde yedeğini alalım ne olur ne olmaz

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Mesaj niye gelmedi anlamadım kapanacak diye operatör den diğer telefona geldi imei sorgulama yapıcam olmazsa gözden kaçar diye düşündüm de yemedi herhalde :) tamamdır twrp gibi şeyleri öğrenip efs ninde yedeğini alalım ne olur ne olmaz
Deneyimli birisi ile yapın işinizi. Yoksa band 20 sorunu yaşarsınız.

Oyla:

eXcitinG

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Deneyimli birisi ile yapın işinizi. Yoksa band 20 sorunu yaşarsınız.
malesef deneyimli biri değilim oturup tek tek öğrenecez tanıdık biri yok ki yakından bir kere göstersin nasıl yapıldığını falan artık.
burdaki kaynaklara youtube daki kaynakları inceleyip öyle yaparım diye düşünüyorum iyice emin olmadan ellemem.
genelde ben telefonlara hiç sıfırlama yapmadım bugune kadar da bir ihtimal diyorum yaparsam birşey olursa diye söyledim.
genelde telefonları 3310 gibi kullanırım ben iyisini alırım ama hiç bir özelliğini kullanmam :) başka işlerle ugraşmaktan telefonu karıştırmayı sevmiyorum.

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Yoğunluk sebebiyle bazen 15 20 gün sonra geliyor BTK mesajı. Mesaj geldikten itibaren 120 gün başlar. Aldığınız yerle görüşün, notunu alsın, sizi unutmasın yani, 4 + 4 ay kullandıktan sonra gidip imei işlemini yaptırın. En güzel yol budur. Zaten her hat için 4 ay asgari yasal süreniz var. Acele etmeyin bence. Şu anda tek sim kaydı yapılabiliyor, 8 aya kadar belki bu problemi çözerler, çift sim kayıt imkanı olur. Ayrıca bu 8 ay içinde imei gitti mi uçtu mu derdiniz olmadan istediğiniz romu yükler, istediğiniz gibi geri döner, istediğiniz gibi sıfırlarsınız telefonu.

Oyla:

eXcitinG

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdoğan
Cihazım
Mi 9T
Konular
5
Yoğunluk sebebiyle bazen 15 20 gün sonra geliyor BTK mesajı. Mesaj geldikten itibaren 120 gün başlar. Aldığınız yerle görüşün, notunu alsın, sizi unutmasın yani, 4 + 4 ay kullandıktan sonra gidip imei işlemini yaptırın. En güzel yol budur. Zaten her hat için 4 ay asgari yasal süreniz var. Acele etmeyin bence. Şu anda tek sim kaydı yapılabiliyor, 8 aya kadar belki bu problemi çözerler, çift sim kayıt imkanı olur. Ayrıca bu 8 ay içinde imei gitti mi uçtu mu derdiniz olmadan istediğiniz romu yükler, istediğiniz gibi geri döner, istediğiniz gibi sıfırlarsınız telefonu.
sonra adamlar demesin 8 aydır 4 aydır nerdesin gelseydin diye. acıkcası sonradan biraz pişman oldum 2200 tl vereceğime 800 daha verip orjinal alsaydım böyle dertle ugraşmazdım cok araştırmayınca böyle oluyor.
telefonu kullanalı 2 ay falan oluyor bu şekilde kullanıyorum ama 2 aydır hiç mesaj gelmedi ve az önce imei sorgulama yaptım. kayıtsız gözüküyor.
8 ay sonra gidip imei atamayız derseler oturup onlarla ugraşmak da istemiyorum.
ve diğer telefona imei attılar imei atıldıktan sonra Mi Hesabını kullanamıyoruz nedense anlamadım açılmıyor.

Oyla:
Üst Alt