Yardım Mi 9T Şarj Sorunu

Se-Zer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sezer
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
Arkadaşlar merhaba cihazım Mi 9T ve uzun süredir kullanmama rağmen memnunum ama 2 ay önce küçük kardeşimin telefonu sıfırlaması sebebiyle cihazımdaki imei uçtu cihazı satın aldığım yere götürüp imei repair işlemini yaptım fakat bu işlemden sonra cihazı 4G moduna aldığımda çok aşırı biçimde şarj tükettim sorunu oluştu 4G de iken hiçbir işlem veri bluetooth konum wifi vs açık değilken akşam bırakıp sabah uyandığımda %25 şarj kaybı yaşıyorum cihazı 3G ye aldığımda bu sorun düzeliyor ama bu seferde internet hızım yavaşlıyor bu sorunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Osmnipekk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Devlet Memuru
Konular
64
Hocam 3G de ya da 2G de kalsın bir gece telefon aynı şarj oranında gitmezse yani tüketim azalırsa kesinlikle IMEI. Zaten gün içinde kullanmiyorsan ve bir saatte %4-5 gidiyorsa yine IMEI.
Masik X Miui 12 rom kurdum. 2G ye aldım telefonu. Kullandığım 39 tane uygulamayı yükledim. 10 tane kendi içindeki uygulamaları güncelledi. Sosyal medyada dolaştım. Bilardo oynadım yarım saat. Toplam 2 saattir kullanıyorum. %20 şarj gitti.

Oyla:

oguz6nsoy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oguz
Cihazım
Mi 9T.
Konular
5
Masik X Miui 12 rom kurdum. 2G ye aldım telefonu. Kullandığım 39 tane uygulamayı yükledim. 10 tane kendi içindeki uygulamaları güncelledi. Sosyal medyada dolaştım. Bilardo oynadım yarım saat. Toplam 2 saattir kullanıyorum. %20 şarj gitti.
Bence normal hocam şuan her %10 için bir saat diyorum ben kendime çok iyi kullandığım zaman. Ekran süresine baktığımda örneğin %60taysa 4 saat ekran açık görünüyor

Oyla:

Osmnipekk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Devlet Memuru
Konular
64
Bence normal hocam şuan her %10 için bir saat diyorum ben kendime çok iyi kullandığım zaman. Ekran süresine baktığımda örneğin %60taysa 4 saat ekran açık görünüyor
Evet şuan iyi 4,5g ye alınca tıkır tıkır düşüyor şarj

Oyla:

Se-Zer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sezer
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
Evet şuan iyi 4,5g ye alınca tıkır tıkır düşüyor şarj
Hocam öncelikle IMEI repairden sonra global ve Eu rom ları denedim ve sonuç aynı sorunun IMEI ile olmadığından artık emin olduktan sonra yabancı forumlar ve xda da bol bol araştırma yaptım ve MiRoom a geçmeye karar verdim 2 saat sonunda wifi açık indirmeler yapılıyor güncellemeler yapılıyor bende bu arada instagramda dolaşıyorum %8 şarj kaybı yaşadım eskiye oranla mükemmel tabi iş sadece MiRoom yüklemekle bitmiyor çok küçük bi ayar var MiRoom a özel akıllı ağ özelliğini kullanmanız gerek stabil versiyonunda geliştirici seçeneklerde en alta gelerek bulabilirsiniz burdan şu ayarları yapıyoruz mesela wifi kullanırken 4G de kalması yoğun şarj tüketimi demek bu yüzden wifi kullanırken 2G yi işaretliyoruz mobil veri kapalıykende 2G yi işaretliyoruz mobil veri açıkken 4G yi işaretliyoruz bu şekilde ihtiyacımız olmadığı sürede 4G arama işine pilimizi tüketmiyoruz bunun yanı sıra MiRoom zaten batarya performansı ile öne çıkan bir Rom size tavsiyem önce MiRoom u denemeniz eğer istediğiniz sonucu alamazsanız IMEI repair işlemine yönelmeniz.
Bu arada yönetici arkadaşlar konuyu çözüldü olarak değiştirirse sevinirim

Oyla:

Osmnipekk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Devlet Memuru
Konular
64
Hocam öncelikle IMEI repairden sonra global ve Eu rom ları denedim ve sonuç aynı sorunun IMEI ile olmadığından artık emin olduktan sonra yabancı forumlar ve xda da bol bol araştırma yaptım ve MiRoom a geçmeye karar verdim 2 saat sonunda wifi açık indirmeler yapılıyor güncellemeler yapılıyor bende bu arada instagramda dolaşıyorum %8 şarj kaybı yaşadım eskiye oranla mükemmel tabi iş sadece MiRoom yüklemekle bitmiyor çok küçük bi ayar var MiRoom a özel akıllı ağ özelliğini kullanmanız gerek stabil versiyonunda geliştirici seçeneklerde en alta gelerek bulabilirsiniz burdan şu ayarları yapıyoruz mesela wifi kullanırken 4G de kalması yoğun şarj tüketimi demek bu yüzden wifi kullanırken 2G yi işaretliyoruz mobil veri kapalıykende 2G yi işaretliyoruz mobil veri açıkken 4G yi işaretliyoruz bu şekilde ihtiyacımız olmadığı sürede 4G arama işine pilimizi tüketmiyoruz bunun yanı sıra MiRoom zaten batarya performansı ile öne çıkan bir Rom size tavsiyem önce MiRoom u denemeniz eğer istediğiniz sonucu alamazsanız IMEI repair işlemine yönelmeniz.
Miroom yükledim o ayarı bilmediğim için yine çok şarj gidiyor die değiştirmiştim. Onu yapacağım teşekkür ederim.

Oyla:

oguz6nsoy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oguz
Cihazım
Mi 9T.
Konular
5
IMEI repairi kendiniz mi yapıyorsunuz? forum yöneticilerinden Stoya şahit bilen birisinin yapması gerekiyor. qcn dosyalarının farkı bile etkiliyor. Önce boxu olan birisine yaptırdım ama sorundan sonra normal cmd işlemleriyle yaptığında sorunum bitti. Eurom miroom global miui 10 bütün varyasyonları denedim. Asla 2G 3Gye geçmiyorum artık

Oyla:

Se-Zer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sezer
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
IMEI repairi kendiniz mi yapıyorsunuz? forum yöneticilerinden Stoya şahit bilen birisinin yapması gerekiyor. qcn dosyalarının farkı bile etkiliyor. Önce boxu olan birisine yaptırdım ama sorundan sonra normal cmd işlemleriyle yaptığında sorunum bitti. Eurom miroom global miui 10 bütün varyasyonları denedim. Asla 2G 3Gye geçmiyorum artık
Hocam yıllardır çarşıda çalışan gayet güvenilir ve memnuniyeti yüksek bir arkadaşa yaptırdım şuda varki kardeşimede aynı yerden aynı model telefon aldık ve onunki sıkıntısız bir biçimde çalışıyor şuan MiRoom ve ayarlardan gayet memnunum

Oyla:

agmam

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet ergün
Cihazım
mi9t
Konular
1
yani çözüm ne? ben dördüncü defa farklı kişiye yeniden işlem yaptırdım yine değişen bir şey olmadı. akşam 2400 da 100 olarak koyduğum telefon sabah 007 de 78-80 oluyor el değmeden.

Oyla:

Se-Zer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sezer
Cihazım
Mi 9T
Konular
4
yani çözüm ne? ben dördüncü defa farklı kişiye yeniden işlem yaptırdım yine değişen bir şey olmadı. akşam 2400 da 100 olarak koyduğum telefon sabah 007 de 78-80 oluyor el değmeden.
Hocam yukarıda ayrıntılı anlatmıştım zaten incelersiniz kısacası MiRoom yükleyin ve akıllı ağ modu ayarlarını yapın

Oyla:
Üst Alt