Soru Mi 9t pro imei kaydı sonrası birkaç önemli soru

sernames

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yilmaz
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
3
Arkadaşlar merhaba,
Telefoncudan imei kaydı olmayan global sürüm bir mi 9t pro aldım. Bana cihazı bir ay kullan gel, imei atarız denildi. İmei atılma islemi sonrasında güncellemelerle ilgili bir sıkıntın olmaz dedi. Size birkaç sorum olacak.

Imei atılan bir cihaz ota üzerinden güncelleme alabiliyor mu?
Imei atma işleminden sonra, cihazı telefon ayarlarından sıfırlayınca imei gidiyor mu?

Yardımcı olabilir misiniz acaba, teşekkürler.

atak946

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
5
Arkadaşlar merhaba,
Telefoncudan imei kaydı olmayan global sürüm bir mi 9t pro aldım. Bana cihazı bir ay kullan gel, imei atarız denildi. İmei atılma islemi sonrasında güncellemelerle ilgili bir sıkıntın olmaz dedi. Size birkaç sorum olacak.

Imei atılan bir cihaz ota üzerinden güncelleme alabiliyor mu?
Imei atma işleminden sonra, cihazı telefon ayarlarından sıfırlayınca imei gidiyor mu?

Yardımcı olabilir misiniz acaba, teşekkürler.
Aynı sorundan muzdaribim, global yazılımda şebeke gelmiyor telefoncu ile 4 5 gün uğraştık çözemedik miroom ve eu rom da aşırı sorun var cihazı sürekli resetliyorum kamera da foto çekince son çektiğin fotoyu açamıyorsun klavye de yavaşlama oluyor bassan da algılanıyor dokunmatik hassasiyeti çöp global deki ses kalitesini miroom da hiç bir şekilde alamıyorum.

Yani anlayacağın telefoncu ile pazarlığını yap işlemi yapsın sana global yazılım ile teslim etsin öyle al çünkü şuan ben bu sorunun çözümünü bulamıyorum ve cihazi aldığım için çok pişman oldum.

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
4 + 4 ay yani toplamda 8 ay yasal süreniz var, bazen uzayabiliyor da, bana 15 gün oldu hala mesaj gelmedi btkdan. 1 ay sonra illa imei işlemi yapacaksınız diye bir şart yok, 8 ay kullanıp sonra da yaptırabilirsiniz. Belki o zamana çift hay kayıt imkanı da çıkar, şimdilik tek sim kaydediliyor.

Sorunuza gelince, kullanacağınız roma bağlı olarak Otadan güncelleme işlemini yapabilirsiniz, eu rom ya da miroom kullanacaksınız muhtemelen, onlarda da Otadan güncelleme yapılıyor.

İmei işlemi sonrası globale dönmeyip eu rom gibi romlarda kullanacaksınız, twrp ile sıfırlayacaksınız haliyle (ki çok basittir), o zaman imei gitmez. Globale yüklü olunca sıfırlamada imei o zaman gidiyor

Oyla:

sernames

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yilmaz
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4 + 4 ay yani toplamda 8 ay yasal süreniz var, bazen uzayabiliyor da, bana 15 gün oldu hala mesaj gelmedi btkdan. 1 ay sonra illa imei işlemi yapacaksınız diye bir şart yok, 8 ay kullanıp sonra da yaptırabilirsiniz. Belki o zamana çift hay kayıt imkanı da çıkar, şimdilik tek sim kaydediliyor.

Sorunuza gelince, kullanacağınız roma bağlı olarak Otadan güncelleme işlemini yapabilirsiniz, eu rom ya da miroom kullanacaksınız muhtemelen, onlarda da Otadan güncelleme yapılıyor.

İmei işlemi sonrası globale dönmeyip eu rom gibi romlarda kullanacaksınız, twrp ile sıfırlayacaksınız haliyle (ki çok basittir), o zaman imei gitmez. Globale yüklü olunca sıfırlamada imei o zaman gidiyor

Cevabınız için teşekkür ederim, bu işleri hiç bilmediğim için soruyorum. Yani aslında telefoncunun yaptığı şey romu değiştirmek değil mi? Eu rom ile global rom arasında ne gibi bir fark olabilir? Cihazda sorun çıkma ihtimali var mıdır? Ben rom işleri ile uğraşmak istemiyorum açıkçası. Eğer telefoncu imei atıp, eu rom yüklerse, bir daha rom değişikliği yapacağımı düşünmüyorum. Bu konuda bir tavsiyeniz var mi? Hangi rom tercih edilmeli?

Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Cevabınız için teşekkür ederim, bu işleri hiç bilmediğim için soruyorum. Yani aslında telefoncunun yaptığı şey romu değiştirmek değil mi? Eu rom ile global rom arasında ne gibi bir fark olabilir? Cihazda sorun çıkma ihtimali var mıdır?
Evet, imei işlemiyle birlikte romu değiştiriyor. Şimdilik eu romlar bu cihaz için tam manasıyla stabil hale gelmedi, hatalarla dolu, en iyisi globalde kalmak şu anda. Ama zamanla hataları giderilmiş eu ve miroom romları çıkacaktır. O sebeple telefoncu ile görüşüp not aldırın, 8 ay içinde bu romlar sağlıklı olunca herhangi bir zamanda gitmeniz şimdilik daha yerinde olur gibi.

Oyla:

sernames

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yilmaz
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
3
Evet, imei işlemiyle birlikte romu değiştiriyor. Şimdilik eu romlar bu cihaz için tam manasıyla stabil hale gelmedi, hatalarla dolu, en iyisi globalde kalmak şu anda. Ama zamanla hataları giderilmiş eu ve miroom romları çıkacaktır. O sebeple telefoncu ile görüşüp not aldırın, 8 ay içinde bu romlar sağlıklı olunca herhangi bir zamanda gitmeniz şimdilik daha yerinde olur gibi.

Hocam peki, imei attırıp global romda kalma gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil değil mi? Telefonunu sıfırlamamayi göze alsak bile yine de imemi basılacağı için eu roma mi gecilmesi gerekiyor?

Oyla:

atak946

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
5
Bak hocam, şuan mi 9t pro cihazda mi room kullanıyorum eu rom da kullandım ikisi de sorunlu yukarıda yaşadığım sorunları yazdım

Global yazılım da şuan mi 9t pro için şebeke gelmiyor ve en stabil global yazılım şuan.

Kendin değerlendir artık sonra başına gelince forumda biri demişti dersin.

Cihazın imzası k20 pro olarak görünüyor evet ama bu global yazılım kullanamadığım için öyle mi rom veya eu rom yükleyince sen de de öyle olacak.

Ben bu sorunun çözümünü araştırıyorum eğer bulursam forumda mutlaka paylaşıyor olacağım. Çünkü bu cihazı eu veya mi room ile kullanabilecegimi sanmıyorum bu şekilde en fazla 1 hafta daha dayanabilirim.

Bu arada benim telefoncu da sen rahat ol ben yüklerim yaparım ederim dedi şuan işin içinden çıkamıyor.

Son düzenleme:
Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Globalde de devam edebilirsiniz tabi ki imei işlemi sonrası. O zaman da dediğiniz gibi sıfırlama işlemi yapmazsanız çok büyük ihtimalle sıkıntı olmaz.

Oyla:

sernames

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yilmaz
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
3
Bak hocam, şuan mi 9t pro cihazda mi room kullanıyorum eu rom da kullandım ikisi de sorunlu yukarıda yaşadığım sorunları yazdım

Global yazılım da şuan mi 9t pro için şebeke gelmiyor ve en stabil global yazılım şuan.

Kendin değerlendir artık sonra başına gelince forumda biri demişti dersin.

Cihazın imzası k20 pro olarak görünüyor evet ama bu global yazılım kullanamadığım için öyle mi rom veya eu rom yükleyince sen de de öyle olacak.

Ben bu sorunun çözümünü araştırıyorum eğer bulursam forumda mutlaka paylaşıyor olacağım. Çünkü bu cihazı eu veya mi room ile kullanabilecegimi sanmıyorum bu şekilde en fazla 1 hafta daha dayanabilirim.

Bu arada benim telefoncu da sen rahat ol ben yüklerim yaparım ederim dedi şuan işin içinden çıkamıyor.

Redmi K20 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet hocam, cihaziniz k20 pro olduğu için eu romda ekstra sıkıntılar da yaşıyor olabilirsiniz. Rom da sıkıntılır orası ayrı ama Çin'e özel sürüme başka romlari atmak daha sıkıntı çıkarıyor olabilir. Valla çözüm bulabilirseniz herkes minnettar olur

Oyla:

atak946

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
5
Evet hocam, cihaziniz k20 pro olduğu için eu romda ekstra sıkıntılar da yaşıyor olabilirsiniz. Rom da sıkıntılır orası ayrı ama Çin'e özel sürüme başka romlari atmak daha sıkıntı çıkarıyor olabilir. Valla çözüm bulabilirseniz herkes minnettar olur
Cihazım mi 9t pro hocam k20 pro değil anlatamadım sanırım. Bu önerileri mi 9t pro için yapıyorum size. Benim Cihazım da mi 9t pro

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt