Çözüldü Mi 9T Pro Boşta çok fazla kullanılan batarya

Archetive

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
23
Öncelikle merhaba elimde mi9t Pro bulunmakta telefonda masik premium v15 kurulu bu global kuruyken de böyleydi sorunum ekranım gün boyu hiç kapanmasa hep açık kalsa bile telefonun boşta olmasından daha az tüketir.
Gece saat 4.10 da 49 iken saat 12.12 de kalktığımda 22 kalmıştı ve güç tasarrufu açık olduğu halde. Konum nfc bluetooth kapalı olduğu halde bu durumda.
Çözüm var mıdır acaba?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-07-28-04-11-40-997_com.android.deskclock.jpg
    Screenshot_2020-07-28-04-11-40-997_com.android.deskclock.jpg
    81,5 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_2020-07-28-12-12-52-844_com.android.deskclock.jpg
    Screenshot_2020-07-28-12-12-52-844_com.android.deskclock.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 38

yusufcntp

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
Otomatik yedeklemeler açıksa pil azalması fazla olabilir, pilin donanımsal sıkıntıları, eskimesi, kapasitesini kaybetmesi vs. etki edebilir fakat global de azalan miktar 27 den daha azdır, romların stabilitesi, kernel ve vendor özellikle etkilidir. Gerçekten de 27 çok fazla bir değer wipe cache data yapın bir gün sonrasına bakın eğer düzelmez ise format atıp deneyin, en sonunda sizin kararınız olur, rom değiştirmek veya kernel yüklemek.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

adamhakli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
adam
Cihazım
mi 9t pro
Konular
4
Tuhaf. Romu atıp sadece yazılımlarınızı kurup hiç bir ayar ile uğraşmadan kullanın 1-2 gün. Yine aynısını yaparsa eğer sensörlerden biri gereksiz aksiyona giriyor demektir. Burada demek istediğim mutlaka kullanım tarzınıza bağlı olarak bir takım ayarlar yapıyorsunuz ve çakışma oluyor. Bunlardan mütevellit işlemci devamlı en yüksek frekansta çalışıyor.

Archetive

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Otomatik yedeklemeler açıksa pil azalması fazla olabilir, pilin donanımsal sıkıntıları, eskimesi, kapasitesini kaybetmesi vs. etki edebilir fakat global de azalan miktar 27 den daha azdır, romların stabilitesi, kernel ve vendor özellikle etkilidir. Gerçekten de 27 çok fazla bir değer wipe cache data yapın bir gün sonrasına bakın eğer düzelmez ise format atıp deneyin, en sonunda sizin kararınız olur, rom değiştirmek veya kernel yüklemek.

veri otomatik yedekleme de kapalı zaten tamamen de kapalı yedekleme rom masık premium marisa karnel var telefonda siz miui 12 den hangi romu önerirsiniz acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tuhaf. Romu atıp sadece yazılımlarınızı kurup hiç bir ayar ile uğraşmadan kullanın 1-2 gün. Yine aynısını yaparsa eğer sensörlerden biri gereksiz aksiyona giriyor demektir. Burada demek istediğim mutlaka kullanım tarzınıza bağlı olarak bir takım ayarlar yapıyorsunuz ve çakışma oluyor. Bunlardan mütevellit işlemci devamlı en yüksek frekansta çalışıyor.
öyle ayar yapmıyorum fazla klavyeyi sesleri ekranı karanlık moda alıyorum felan bunlar sadece

yusufcntp

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
0
Şahsen miui 12 olarak mi room önerirdim fakat destek kesildiği haberi yayıldı, crDroid kullanıyordum şu anda miui a dönmek için de masik indirirken sizin postu gördüm, mi room beta öneririm yine ama siz yine de bi format atın sonra adamhakli hocamın da dediği gibi 1 2 gün deneyin.

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
pil kullanımında hangi uygulamaların ne kadar batarya tükettiğini görüp oradan sebebini anlamaya çalışabilirsiniz. verdiğiniz bilgilere göre bu kadar batarya tüketmesi mantıklı değil mutlaka arkada bir şeyler pili sömürüyor demektir. gece 1 den sabah 10 a %5-6 civarı tüketiyor benim BL, GPS, Wi-Fi ve Volte sürekli açık olduğu halde

Archetive

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
23
pil kullanımında hangi uygulamaların ne kadar batarya tükettiğini görüp oradan sebebini anlamaya çalışabilirsiniz. verdiğiniz bilgilere göre bu kadar batarya tüketmesi mantıklı değil mutlaka arkada bir şeyler pili sömürüyor demektir. gece 1 den sabah 10 a %5-6 civarı tüketiyor benim BL, GPS, Wi-Fi ve Volte sürekli açık olduğu halde
bilsem işte neden olduğunu halledilir de bilmiyorum ney sömürüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

root izni isteyen bi uygulama ile bu gün test edeceğim bakalım sonucu buraya yazarım

bbma

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış mutlu
Cihazım
Mi5x
Konular
5
Ayarlar / sim kartlar / turkcell(benimki turkcell) / terhcih edilen ağ modu/ 2g/3g/4g olan karma modu seçeceksin..

Bir daha gece bu kadar sarj bitmez..

Hâlâ devam ederse şarj sömürüsü, başka seçenekleri deneriz..

Misal;

Ayarlar/wlan/wlan yardımcısı/ Wlan hız modu(trafik) kapali Olacak..

Bu da mı gol değil, o zaman,
Yetkilendirme/izinler basligindaki tüm yetkilendirmeleri iptal edeceksin.

Bu da ofsayt ise,
Uygulamlar başlığında, Otomatik başlatma adı altındaki işine yaramayan tüm Otomatik başlamaları iptal et..

Bu da olmazsa, miroom Stabil e geç..

Archetive

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
23
Ayarlar / sim kartlar / turkcell(benimki turkcell) / terhcih edilen ağ modu/ 2g/3g/4g olan karma modu seçeceksin..

Misal;

Bu da ofsayt ise,
Uygulamlar başlığında, Otomatik başlatma adı altındaki işine yaramayan tüm Otomatik başlamaları iptal et..

eyvallah kardeşim deneyeceğim bilgilendiririm yarın duruma göre

Archetive

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi9T
Konular
23

Misal;

Bu da ofsayt ise,

1)Ağ modu bende gsm/wcdma/lte seçili
2)Wlan ayarı kapalı
3)Yetkilendirme /izinler tam olarak nerede bilmiyorum arama yerinde bulamadım
4)otomatik başlatmalar kapalı tamamen

İzinler nerede tam olarak

Üst Alt