Çok dağınık bir başlık göremiyorum ben. Herşey yerli yerinde. Papua yeni Gineli arkadaşınıza sordunuz mu herhangi bir hatayla karşılaşmış mı?IMEI'si malum yöntemlerle değişmiş olan Papua Yeni Ginel'li bir arkadaşım var. Telefonda karşılaşması muhtemel sorunlar nelerdir derli toplu bir bilgi var mı ? Başlıkta ve forumda yazılı elbette var ama çok dağınık ve farklı biçimlerde yazılı. Derlenip toparlanmış bir hali varsa aslında çok makbule geçerdi doğrusu.
Çok dağınık bir başlık göremiyorum ben. Herşey yerli yerinde. Papua yeni Gineli arkadaşınıza sordunuz mu herhangi bir hatayla karşılaşmış mı?
Siz başlıkları karıştırmışsıniz. Buraya kim sorduysa band 20 sorunu olmadığı defalarca kez söylendi. Hiç band 20 sorunu yaşayan görmedim. IMEI işlemleri hakkında konuşmak zaten yersiz çünkü işlemlerin nasıl ilerleyecegini henüz kimse tam olarak bilmiyor. Şimdi burda tamam yapın tespit edilemez demek yanlış olur tam tersini de söylemek yanlış olur. Bekleyip göreceğiz. Güncelle konusu Custom rom ve stock romlarda değişir. Stock romda zaten ne gelirse onu yüklersiniz. Custom romlar farklıdır ota desteği olan var olmayan var. Bunların hepsi forumda mevcut. Araştırmak gerekir. Biz her şeyi tek başlıkta toplasakta yine malesef okumak ve araştırmak yerine çok dağınık aradığımi bulamıyorum. Şu sorumu kısa yoldan cevaplayin konularını görmeye devam ediyoruz.Başlık dağınık değil. Karşılaşılması muhtemel problem dağınık demek istedim. Kimi başlıklarda Papua Yeni Gine BTK'sının yeni getireceği sistem nedeniyle IMEI'SI markayla uyuşmayan cihazların kolaylıkla tesbit edilip kayıtlarının uçurulacağıdan bahsedilmiş. Başka bir başlıkta bu şekilde IMEI değiştirilen cihazların güncellemesinin manuel yapılması gerektiğinden bahsetmiş. Birisi en ufak güncellemeleri bile manuel yapmak gerekir derken, başka birisi başka bir yerde sadece ana sürüm güncellemeleri manuel yapılmalı, minör güncellemelerde gerek yok demiş. Kimisi IMEI değiştiği için günlerdir Band 20'yi göremediğinden yakınmış, başka bir başlıkta. Fakat burada ve başka başlıklarda Band 20'nin zarar görmediğinden bahsedilmiş. Falan filan. Örnekler çoğaltılabilir.
Demek istediğimi anlatmışımdır umarım.
Siz başlıkları karıştırmışsıniz. Buraya kim sorduysa band 20 sorunu olmadığı defalarca kez söylendi. Hiç band 20 sorunu yaşayan görmedim. IMEI işlemleri hakkında konuşmak zaten yersiz çünkü işlemlerin nasıl ilerleyecegini henüz kimse tam olarak bilmiyor. Şimdi burda tamam yapın tespit edilemez demek yanlış olur tam tersini de söylemek yanlış olur. Bekleyip göreceğiz. Güncelle konusu Custom rom ve stock romlarda değişir. Stock romda zaten ne gelirse onu yüklersiniz. Custom romlar farklıdır ota desteği olan var olmayan var. Bunların hepsi forumda mevcut. Araştırmak gerekir. Biz her şeyi tek başlıkta toplasakta yine malesef okumak ve araştırmak yerine çok dağınık aradığımi bulamıyorum. Şu sorumu kısa yoldan cevaplayin konularını görmeye devam ediyoruz.![]()
Anlaşamasak da anlaşabildiğimize sevindim o hâlde hocam. Ben de teşekkür ederim anlayışınız içinBen kendimi tam ifade edemedim galiba ama, neyse boşverin. Teşekkürler.
Son söylediğiniz kısma katılıyorum. Ben de alanında Türkiye'nin hatta belki de dünyanın en büyüğü olan bir forumda yöneticilik yaptım yıllarca. Dediğiniz gibi vakaları çok yaşadık.
Bugün aynı sorunu yaşayan biri daha vardı. Global romda var galiba bu sorun.Arkadaşlar mi9t yi dün akşam aldım. Bugün öğleden sonra kamera uygulaması donmaya başladı. Kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Ya da farklı moda alıp tekrar foto ya aldığımda çalışıyor.format da ile yaramadı. Gcam çalışıyor. Başka kamera uygulaması yükledim onda da sıkıntı yok.lütfen yardım edin.
O bnm hocam. konu açmıştım cevap verdiniz. TşklerBugün aynı sorunu yaşayan biri daha vardı. Global romda var galiba bu sorun.