Soru Mi 9T Kamera Kapanırken Motor Zorlanma Sesi

cagrialdemir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Çağrı Aldemi
Cihazım
Mi 9T
Konular
1
Arkadaşlar yeni Mi 9T aldım. Birkaç gündür kullanıyorum. Ön kamerayı açıp kaparken bir sorun yok ancak düşme gibi bi durumda, mesela hafiften havaya atar gibi yaptığımda kendisi kamerayı otomatik kapattığı zamanlarda motor zorlanıyor ve garip bir zorlama sesi çıkarıyor. Sanki kamera kapandıktan sonra yine motor dönmeye devam ediyor gibi. Sizde de aynı sorun var mıdır acaba?

Cihaz bilgilerim aşağıda yer almakta.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-12-01-13-59-46-406_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2019-12-01-13-59-46-406_com.android.settings.jpg
    181,3 KB · Görüntüleme: 33

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Video çekip atma şansınız var mı hocam, sesi duymadan normal mi değil mi bilemeyiz sonuçta?

Oyla:

akifyuruk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akif
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
10
dogrudur evet ama boyle bir sey yapmayin. kamera otomatik olarak kendini kapatiyor titresim alinca.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Bende de ayniymis...

Oyla:

mbilgili05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Bendede öyle.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cagrialdemir

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Çağrı Aldemi
Cihazım
Mi 9T
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Video çekecek başka bi cihaz yok ama şöyle anlatabilirim size. Normalde sonuna kadar kapandıktan sonra motor dönmeye devam ediyor sanırım ve haliyle zorlama sesi çıkıyor ortaya. Başka yerlere de başlık açtım, onlar da kendilerinde olduğunu söyledi. Ama belli ki yazılımsal bir sorun çünkü normal açıp kapama esnasında sorun olmuyor hiç. Telefon için açılmış bir telegram grubuna da sordum sorunu ve aşağıdaki gibi bir cevap aldım bu arada.

Çağrı Aldemir:
Arkadaşlar yeni mi 9t aldım. Birkaç gündür kullanıyorum. Ön kamerayı açıp kaparken bir sorun yok ancak düşme gibi bi durumda, mesela hafiften havaya ayar gibi yaptığımda kendisi kamerayı otomatik kapattığı zamanlarda motor zorlanıyor ve garip bir ses çıkarıyor. Sizde de aynı sorun var mıdır acaba?

Baris Y:
normal o ses normal acmada cikmiyorsa sorun yok

Çağrı Aldemir:
Peki hocam sebebi nedir bunun? Bir de böyle bi durumda motorun zorlanması zarar vermez mi mekanizmaya acaba?

Baris Y:
yazilimsal eksiklik diyim aosp romlarda ilk baslarda hepsi oyle calisiyordu bir sey olmaz kamera motoru dundugunuzden saglam

sarj portu bozulur pil gider kamera motoru saglam kalir

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Daha önce hiç denemediğim için dikkat etmemişim evet bende de öyle oluyor sıkıntı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya bu motor sesini azaltmak için yağlama falan yapsak işe yarar mı, en son wd40 sıkacam :D

Oyla:

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Son noktayı koyuyorum, o ses sadece telefon düştüğünü anladığı zaman çıkan sestir. Düşerken hızlı kapanması gerektiğinden dolayı kamera kendini daha hızlı içeri çeker ve düştükten sonra da geri çıkmaması için kendini içeri çekiyormuş gibi bir süre motoru içeri doğru zorlar. Misalen normalde 0.5 milisaniyede geri çekiyorsa kamerayı, düşme durumunda daha hızlı çekiyor içeri. Zararlı bir durum olmamalı ama çok da yapmanız tavsiye edilmez, WD 40 gibi gariplikler yapmayın ki kameranız uzun ömürlü olsun.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Bu arada emin oldugum bir durum daha var. Miui 10 kullaniyorken kamera cok sessiz calisiyordu. Miui11 den sonra normal kapanirken tam kapanma sirasinda garip bir ses cikmaya basladi. Telefonu sifirlamistim hatta. Komik ama boyle bir durum var

Oyla:
Üst Alt