Rom Mİ 9T/K20 Xiaomi.eu MIUI 12 Stabil Rom V.12.1.2.0

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Yeni stabil güncelleme ne zaman gelir tahmini olan var mı, baya oldu 14 ya da 15 tane haftalık güncelleme aldı hala stabil çıkmadı
Android 11 ve MİUİ 12.5 ile birlikte gelicek, global lansıman tarihi 8 şubat, ama çin sürümü belki biraz daha erken gelebilir bence.

rido_knight

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Oturma falan olmuyor nerdeyse 2 aydır kullanıyorum şarj dayanmıyor özellikle telefon boştayken şarjı çok tüketiyor.
Rom sarj konusunda çok kötü ama öbür türlü çok iyi

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu dediğinize revostan gelen birisi olarak katılmıyorum. O zaman bizim deneyimlerimize göre şunu diyebiliriz ki zaman geçtikçe romlar kötü oluyor. Başlangıçta içinize sinmişse bir rom arada bir sıfırlamak lazım herhalde. Benim gece şarjda bırakmak gibi alışkanlıklarım yoktur. Telefonu neredeyse bütün bu süreçte li-ion, li-poly makalelerinde iyi olduğu belirtilen %80-%20 aralığında şarj ederek kullandım. O makalelere göre pilin ömrü çok az gitmiş olmalı. Telefonu gece 2g'ye çekerek bıraktığım halde(full çekiyor gösteriyor o halde) sabaha %5-%7 civarı pilim gidiyordu. Revosta daha az gitsin diye alıştığım için aod, ekran kapalıyken parmak izi logosu bilmem ne her şey kapalı. Ayrıca stoya'nın pil tasarruf ayarları da yapılmış durumda sadece wlan, bluetooth scan açık(saatimle bağlantı kopunca bağlansın diye). sd maid ile google, gboard(switfkey kullanıyorum), health, updater, cloud vb birkaç şeyi daha da dondurdum. 07:00-12:00 arasında %2 gitmiş(%34'den %32'ye). Bilmiyorum ne kadar doğru ama benzin deposu gibi %100'e yakından şarj daha yavaş gidiyor bence. Maks pil voltajı ile alakalı bir durumdur diye düşünüyorum ve telefonda huawei watch gt yüzünden navigasyon, bluetooth revosta da olduğu gibi açıktı. whatsapp, telegram, twitter, signal, outlook, gmail, bundle, health(arkaplanda kilitli. hiçbir zaman kapatılamıyor) ve bir namaz vakti uygulamasını otomatik başlatması açık.

Revostan farklı olarak nadirde kullansam girdiğim ekstra 4 mail adresi daha vardı. 2'si gmail, 2'si outlook. Onları girmedim. Bir de yine telefon optimize olur diye bu süreçte 2 hafta kadar en azından %100'e kadar şarj etmeyi düşünüyorum. Bakın ekteki gibi bir şeyi görmem mümkün değildi revosda. %100'e 1.30 saat kadar önce şarj edip çıkardım. 10 dk ekran kullanmışım hala %100. Fakat calibre %100 şarjı yaptım. O da şöyle. Telefon %100 olduktan şarjdan çıkarmadan kapattım. Otomatik uyandı ve %99 gösterdi. O halde %100 olunca yeniden başlattım. Yine %99 oldu. Bu şekilde bir döngüye girip ta ki yeniden başlatmada harcanan yüksek enerjiye rağmen telefon %99'a düşmeden direk %100 şarj gösterene kadar bunu yapıyorsunuz. Arada bir bunun yapılması ve maks kapasitenin rom'a öğretilmesi gerektiği yazıyordu. Doğruluk yanlışlığı tartışılır. Benim yorumum burada kalsın. Bilmem kaç zaman sonra telefonun şarjı çok hızlı düşüyor diye yazacak olursam bu yorumumu okuyup en kötü aynı rom'u sıfırlayıp devam etmeyi düşünüyorum. Revos ilk yüklediğimde nasıldı hiç hatırlamıyorum. 2019'un ortasından beri ondaydım yanlış hatırlamıyorsam.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-01-31-16-02-40-149_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-01-31-16-02-40-149_com.miui.securitycenter.jpg
    231,9 KB · Görüntüleme: 37

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Yeni stabil sürümün gelmesi gecikecek gibi duruyor, lansmanda da mi 9T ismi bile geçmemiş

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Yeni stabil sürümün gelmesi gecikecek gibi duruyor, lansmanda da mi 9T ismi bile geçmemiş
Lansman hakkındaki bilgileri okumadım henüz, Mi 9T için 12.5 yanlış bilmiyorsam Nisanda falan gelicek diye biliyorum. Fakat K20 için ise yakın zamanda gelmeli, xiaomi.eu'da hazırladığı Custom Romları, China sürümünden yani K20 için yayınlanan ROM'lardan baz alarak hazırlıyor, bu yüzden yakın zamanda çıkar diye düşünüyorum.

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Eu china sürümünden alıyor biliyorum, ona da ne zamandır güncelleme gelmedi bekliyoruz, umarım şöyle gerçekten lug olmadan pürüzsüz bir arayüz sağlarlar ekran süresini falan geçtim artıkheadbang~~
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de ben bu romu yüklerken önce format data, ardından 5 wipe (dalvik,cache,system,data,vendor) sonra romu flashlıyorum, fw 70-80 mb olan, veya 750-800 mb olan vendor falan flashlamaya gerek var mı en doğrusu nasıldır acaba, hepsi eu içinde var biliyorum ama?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
61celal61, Miui tabanlı rom yüklerken fw/vendor yüklenmez.

Rehber konuda anlatılan/yazılan adımları uygulayın...

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
12.5 gelsede yüklemem gibi. Android 11 çok sıkıntı yapıyor gördüğüm kadarıyla

SeDark

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Asad
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Eu china sürümünden alıyor biliyorum, ona da ne zamandır güncelleme gelmedi bekliyoruz, umarım şöyle gerçekten lug olmadan pürüzsüz bir arayüz sağlarlar ekran süresini falan geçtim artıkheadbang~~
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de ben bu romu yüklerken önce format data, ardından 5 wipe (dalvik,cache,system,data,vendor) sonra romu flashlıyorum, fw 70-80 mb olan, veya 750-800 mb olan vendor falan flashlamaya gerek var mı en doğrusu nasıldır acaba, hepsi eu içinde var biliyorum ama?
Uzun zamandır Android 11 beta, yasrısı zamandırda A11&MİUİ12.5 beta yayınlandığından ve son Stabil sürümün üzerinden de baya zaman keçdiğinden bence yakın zamanda satabil bir güncelleme yayınlıyıcaklardır. djfarukk hocam bence yeni stabil sürüm, adının hakkını verib stabil olucak gibime geliyor, çok fazla beta yayınlandı herhalda adamlar bu kadar betadan sonra normal bir şey çıkarır ortaya diye tahmin ediyorum.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Uzun zamandır Android 11 beta, yasrısı zamandırda A11&MİUİ12.5 beta yayınlandığından ve son Stabil sürümün üzerinden de baya zaman keçdiğinden bence yakın zamanda satabil bir güncelleme yayınlıyıcaklardır. djfarukk hocam bence yeni stabil sürüm, adının hakkını verib stabil olucak gibime geliyor, çok fazla beta yayınlandı herhalda adamlar bu kadar betadan sonra normal bir şey çıkarır ortaya diye tahmin ediyorum.
eu stabil k30 ve k30 pro için baktığımda android 11 ile çok fazla saçma sapan şeyler oluyordu ve lucky patcher kurunca çöküyor. O yüzden uzun bir süre toparlanıncaya kadar yükleyeceğimi sanmıyorum :)

Üst Alt