Yardım Mi 9 Telefonda 4G+ gösteriyor

Erkan44

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan-44
Cihazım
Mi9
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.2.14 Kararlı
Telefon Modeli
Mi9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadşalar merhaba yeni bir mi9 kullanıcısıyım. İphonedan geçtim ve dikkatimi birşey çekti. İnternet imgesinin normalde LTE göstermesi gerekiyor diye biliyorum ama 4G+ şeklinde gösteriyor bu 4.5g mi demek. Nedense internet hızı bana baya yavaş geldi Bunun Herangi bir şekilde LTE şekline çevirebilirmiyiz yardımcı olursanız bu konuda sevinirim.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Anladım hocam. Siz Türkiye'de ulaşmanın mümkün olmadığından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla o halde aynı fikirdeyiz demektir. Bu ülke 5G nimetinden de faydalanamayacak zaten bunu da biliyorum. Burada yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama az çok bazı teknik gezilere katıldım ve Türk telekom zaten kaliteli alt yapıyı Turkcell ve vodofone'a kiralayan bir şirket maalesef. Her neyse hocam ben de size teşekkür ederim nazik ve seviyeli bilgi alışverişinizden dolayı.

Bu arada ben de sizinle aynı şekilde bi testte bulunmuştum. Turkcell'in inanılmaz rakamlara verdiği ve hız sınırı olmayan paketi ile turkcell superbox ile kırsal olmayan fakat
Anladım hocam. Siz Türkiye'de ulaşmanın mümkün olmadığından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla o halde aynı fikirdeyiz demektir. Bu ülke 5G nimetinden de faydalanamayacak zaten bunu da biliyorum. Burada yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama az çok bazı teknik gezilere katıldım ve Türk telekom zaten kaliteli alt yapıyı Turkcell ve vodofone'a kiralayan bir şirket maalesef. Her neyse hocam ben de size teşekkür ederim nazik ve seviyeli bilgi alışverişinizden dolayı.

Bu arada ben de sizinle aynı şekilde bi testte bulunmuştum. Turkcell'in inanılmaz rakamlara verdiği ve hız sınırı olmayan paketi ile turkcell superbox ile kırsal olmayan fakat nüfusun çok az olduğu elit bir mahallede inanılmaz hızlara ulaştım ama siz yine 190 görmüşsünüz ben 130-140'larda kaldım. Bu ülkede maalesef durumlar böyle 4.5g yi hissettiren yer çok az. Fakat şunu da farkettim ki aynı evin içerisinde 4g ile 4g+ arasında ufak da olsa bir fark oluyor

Şimdi beni anladınız işte hocam :D tekrar teşekkür ederim paylaşımınız için. Türkiyede teknolojinin hangi nimetinden düzgün şekilde faydalandık ki, internetten faydalanalım. Ufak bir depremde yerle bir olan baz istasyonları mı bize ışık hızını verecek, konuşalım yeter diyecek kadar düştük.

Oyla:

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Hız konusunda çok kötüler zaten ben Türkiye'ye ilk 4G çıktığında Turkcell hat kullanıyorum sony xperia E5 cihazım vardı cihazın son haddi 100mbps di 96 mbps görmüştüm o cihazda ondan sonra bidaha 50-60 ları çok zor gördüm.

Oyla:

dalyan58

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
koksal
Cihazım
mı 9
Konular
7
Geçen Sivas merkez de mi 9 ile Turkcell hat 195 mbit hız aldım

MI 9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Yorumu düzelttim. Ek olarak yanlış konuşan sizsiniz. 4G ile 4G+ birbirinden farklı şeylerdir arada bir fark yok diyerek hız farkı olmadığını da iddia etmiş olursunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4G bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi

Buyrun, paylaştım farkı. Şimdi siz dalga geçer gibi yaptığınız yorumun tezini yazın bu sefer de ben bekliyorum.
Bunu iddia edenlere şunu soruyorum... 4g seçeneğini biz seçebiliyoruz ama 4,5G veya 4g+ seçeneğini biz ayarlardan seçebiliyor muyuz?

HAYIR!!

Öyle ise, 4,5G veya 4g+ diye bir teknoloji veya alt yapı yoktur... Mevcut bağlantı hızınız iyileştirme ile size sunulur ve bu sizin tercihiniz değildir... ;)

Arada hız veya kalite farkı vardır belki ama bir üst teknoloji değildir.

Rehber - 4G ile 4,5G Arasındaki Fark Nedir?

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Ben farklı bir şey mi yazmışım ne bu atarla giderle göz kırpma falan :D Diğer yorumları okumaya davet ediyorum komik duruma düşme :D
Yazdıklarım senin anlayabildiğin şekildedir, atar gider algıladıysan yapacak bir şey yok. Öyle bir niyetim yoktu. Yaftalama için Teşekkürler...

Oyla:
Üst Alt