Yardım Mi 9 Telefonda 4G+ gösteriyor

Erkan44

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan-44
Cihazım
Mi9
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.2.14 Kararlı
Telefon Modeli
Mi9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadşalar merhaba yeni bir mi9 kullanıcısıyım. İphonedan geçtim ve dikkatimi birşey çekti. İnternet imgesinin normalde LTE göstermesi gerekiyor diye biliyorum ama 4G+ şeklinde gösteriyor bu 4.5g mi demek. Nedense internet hızı bana baya yavaş geldi Bunun Herangi bir şekilde LTE şekline çevirebilirmiyiz yardımcı olursanız bu konuda sevinirim.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hepsi aynı değil. 4G+ LTE olarak gözükmez. LTE+ olarak gözükür. "+" (0.5) olarak geçiyor bir çok android cihazda ama iOS'da sabit LTE olarak gösterir. Ki ben nedense 4G ile 4G+ arasında her zaman gözle görülür derecede hız farkı hissediyor ve bunu speedtest uygulamasını kullanarak da doğruluyorum
Hocam şu 0.5 puanlık farkı bizimle de paylaşsanız. Hepsi aynı değil ya, merak ettim.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Hocam şu 0.5 puanlık farkı bizimle de paylaşsanız. Hepsi aynı değil ya, merak ettim.
Yorumu düzelttim. Ek olarak yanlış konuşan sizsiniz. 4G ile 4G+ birbirinden farklı şeylerdir arada bir fark yok diyerek hız farkı olmadığını da iddia etmiş olursunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4G bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi

Buyrun, paylaştım farkı. Şimdi siz dalga geçer gibi yaptığınız yorumun tezini yazın bu sefer de ben bekliyorum.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Yorumu düzelttim. Ek olarak yanlış konuşan sizsiniz. 4G ile 4G+ birbirinden farklı şeylerdir arada bir fark yok diyerek hız farkı olmadığını da iddia etmiş olursunuz.
İddia ediyorum halen daha arada hız farkı yok, yazıyla fark olmaz hocam, fark kullanılan modemle olur. Örnek, Cihazda 5G yazıyor ama 4G modem kullanıyor hadi versin 5G hızını. Anlatmak istediğim ama anlayamadığınız konu bu. Yani ne yazdığı değil cihazdaki modemin ne verdiği önemli.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
İddia ediyorum halen daha arada hız farkı yok, yazıyla fark olmaz hocam, fark kullanılan modemle olur. Örnek, Cihazda 5G yazıyor ama 4G modem kullanıyor hadi versin 5G hızını. Anlatmak istediğim ama anlayamadığınız konu bu. Yani ne yazdığı değil cihazdaki modemin ne verdiği önemli.
Hocam modem 4G destekliyorsa 100mbps hızını aşamazsınız. Ama modem 4.5G destekliyor ise 300-450mbps hızlara ulaşırsınız. Arada 4 kat fark var demek oluyor bu. 5G de maksimum 1000mbps destekleyecek ve 4.5G, 4G ile 5G arasındaki geçişte köprü görevi görecek. Aynı bantları kullanıyorlar burada bir şey demiyorum fakat aradaki hız farkı çok fazla. Ben bunu defalarca kez test ettim ki ben elektronik haberleşme mühendisliği öğrencisiyim 5'den fazla doçent bu konuda boş konuşuyor bir tarafından sallıyor olamaz ya da internetteki bilgiler yalan olamaz. Ki ben karelde staj yaptım, Türkiye'nin en büyük telekominasyon ağlarından birisi. Burda anlatabilecek kadar teknik bilgiye sahip değilim şu an ama arada fark yok demek kendinizi kandırmak olur

Modem demişken bazı telefonlar 4G, bazı telefonlar 4.5G destekler. Bunu da araştırabilirsiniz. Bantlar müsait olsa bile 100mbps yi geçemeyeceğiniz telefonlar var. Bazı cihazlarda download hızı 350-450 olarak belirtilir bazılarında 100. Bunun farkı 4g ile 4.5g nin farklı şeyler olmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz 5g olarak çıkan cihazlarda bu rakam 1000mbps.

Oyla:

Erkan44

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan-44
Cihazım
Mi9
Konular
3
Hocam modem 4G destekliyorsa 100mbps hızını aşamazsınız. Ama modem 4.5G destekliyor ise 300-450mbps hızlara ulaşırsınız. Arada 4 kat fark var demek oluyor bu. 5G de maksimum 1000mbps destekleyecek ve 4.5G, 4G ile 5G arasındaki geçişte köprü görevi görecek. Aynı bantları kullanıyorlar burada bir şey demiyorum fakat aradaki hız farkı çok fazla. Ben bunu defalarca kez test ettim ki ben elektronik haberleşme mühendisliği öğrencisiyim 5'den fazla doçent bu konuda boş konuşuyor bir tarafından sallıyor olamaz ya da internetteki bilgiler yalan olamaz. Ki ben karelde staj yaptım, Türkiye'nin en büyük telekominasyon ağlarından birisi. Burda anlatabilecek kadar teknik bilgiye sahip değilim şu an ama arada fark yok demek kendinizi kandırmak olur

Modem demişken bazı telefonlar 4G, bazı telefonlar 4.5G destekler. Bunu da araştırabilirsiniz. Bantlar müsait olsa bile 100mbps yi geçemeyeceğiniz telefonlar var. Bazı cihazlarda download hızı 350-450 olarak belirtilir bazılarında 100. Bunun farkı 4g ile 4.5g nin farklı şeyler olmasından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz 5g olarak çıkan cihazlarda bu rakam 1000mbps.
Hocam şimdi benim telefonda ara sıra 4G ara sıra 4G+ yazıyor bu benim için bi sorun mu degilmi veya daha önce kullandıgım İphone göre hızım dahamı düşük bunun hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar Şuan İphone ve Mi9 arasında aynı hattı takarak hız testi yaptım İphoneda LTE görünüyor ve hız 20 Mbit 2 mgbt çıkıyor aynı hattı mi9 taktıgımda ise 4G+ gösteriyor ve hız 12 mbit e 5 mgbit lerde kalıyor bu normalmidir sizce ?

Son düzenleme:
Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207

Bilgi için teşekkür ederim, güzel ve detaylı paylaşım yapmışsınız tekrar teşekkür ederim. Hocam siz beni yine anlayamamışsınız. giggle~~

Burası türkiye hocam, 4.5G yazan ama 4G modem kullanan o kadar çok cihaz var ki, ki bunlar önemli değil, türkiyede bu hızları sunabilecek operatör yok. Benim test ettiğim cihazlardan alabildiğim maksimum hız 190Mbps o da turkcell ile cat 5 cat 6 ve cat 12 modemlerle test edildi. Yazılım işi hile yapmaya müsait 4G modeme sahip cihaza ufak değişikliklerle 5G yazabilirsin ama hızı alamazsın. Şahsen ben Samsung cihazıma root atıp cihazın ismini marka model bilgilerini ve şebeke bilgilerini değiştirmiştim, şebeke barında 5G yazıyordu. Bizler cihazı alırken araştırmıyoruz, 4/64 batarya da 4 kamera 48 a tamam bu benim işimi görür.
Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim hocam.

Oyla:

Erkan44

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan-44
Cihazım
Mi9
Konular
3
Arkadaşlar İphone ve mi9 da birinde 4G+ birinde LTE yazıyor ama hızl testleri aynı degişmiyor 12 -20 mgbit aralıgında gidiyor geliyor aynı yerde kıpırtamadan telefonlarda aynı sim kartı ile defalarca test ettim mi9 da 20 lerde gösteriyor iphoneda 20 lerde bazen 2side 12 13 lere geriliyor

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207

4G bilindiği üzere 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile farkı, LTE-Advanced'in 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşılabilmesi

Buyrun, paylaştım farkı. Şimdi siz dalga geçer gibi yaptığınız yorumun tezini yazın bu sefer de ben bekliyorum.
Hocam biz bunları zaten biliyoruz, arada fark yok derken bu çalışmaları yapan operatör yok anlamında söyledim, bana hızı sağlayacak olan operatör türkiyenin gelişmiş şehirlerinde sınıfta kalıyorsa hepsi aynı. Aralarında bir fark yok yani. Ufak bir depremde neler olduğunu hepimiz gördük, şimdi siz gelmiş teknik verilerle hız farkını anlatıyorsunuz. Fark falan yok hocam, fark olabilmesi için alt yapı lazım, yani hepsi aynı. Turkcell'in türkiyede yaptığı hızları Vodafone İngiltere de çok rahat yapıyor.

Arkadaşlar İphone ve mi9 da birinde 4G+ birinde LTE yazıyor ama hızl testleri aynı degişmiyor 12 -20 mgbit aralıgında gidiyor geliyor aynı yerde kıpırtamadan telefonlarda aynı sim kartı ile defalarca test ettim mi9 da 20 lerde gösteriyor iphoneda 20 lerde bazen 2side 12 13 lere geriliyor
Hocam cihazda bir sıkıntı yok, rahat olun. Sorun operatörde.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Bilgi için teşekkür ederim, güzel ve detaylı paylaşım yapmışsınız tekrar teşekkür ederim. Hocam siz beni yine anlayamamışsınız. giggle~~

Burası türkiye hocam, 4.5G yazan ama 4G modem kullanan o kadar çok cihaz var ki, ki bunlar önemli değil, türkiyede bu hızları sunabilecek operatör yok. Benim test ettiğim cihazlardan alabildiğim maksimum hız 190Mbps o da turkcell ile cat 5 cat 6 ve cat 12 modemlerle test edildi. Yazılım işi hile yapmaya müsait 4G modeme sahip cihaza ufak değişikliklerle 5G yazabilirsin ama hızı alamazsın. Şahsen ben Samsung cihazıma root atıp cihazın ismini marka model bilgilerini ve şebeke bilgilerini değiştirmiştim, şebeke barında 5G yazıyordu. Bizler cihazı alırken araştırmıyoruz, 4/64 batarya da 4 kamera 48 a tamam bu benim işimi görür.
Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim hocam.
Anladım hocam. Siz Türkiye'de ulaşmanın mümkün olmadığından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla o halde aynı fikirdeyiz demektir. Bu ülke 5G nimetinden de faydalanamayacak zaten bunu da biliyorum. Burada yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama az çok bazı teknik gezilere katıldım ve Türk telekom zaten kaliteli alt yapıyı Turkcell ve vodofone'a kiralayan bir şirket maalesef. Her neyse hocam ben de size teşekkür ederim nazik ve seviyeli bilgi alışverişinizden dolayı.

Bu arada ben de sizinle aynı şekilde bi testte bulunmuştum. Turkcell'in inanılmaz rakamlara verdiği ve hız sınırı olmayan paketi ile turkcell superbox ile kırsal olmayan fakat nüfusun çok az olduğu elit bir mahallede inanılmaz hızlara ulaştım ama siz yine 190 görmüşsünüz ben 130-140'larda kaldım. Bu ülkede maalesef durumlar böyle 4.5g yi hissettiren yer çok az. Fakat şunu da farkettim ki aynı evin içerisinde 4g ile 4g+ arasında ufak da olsa bir fark oluyor

Oyla:
Üst Alt