Soru Mi 9 se Aldım Neler Öğrenmeliyim?

ozgurbosnak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
İphone
Konular
34
Öncelikle merhabalar ios dan Android dünyasına geçiş yaptım tercihimi güzel bi cihazdan yana yaptığımı düşünüyorum ama kamera kötü gibi geldi bana sesde mi 9t den kısık gibi ama cihaz ergonomik olarak güzel. Yazılım olarak nerden başlamalıyım neleri öğrenmeliyim cihazda neler yapmalıyım telefonu nasıl dahada iyi hale getirebilirim ilk defa kullandığım için hangi ayarları değiştirmemi önerirsiniz teşekkürler

ozgurbosnak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
İphone
Konular
34
Xiaomi telefonlar içinde ilk 10'a girer hocam.MI 9 Lite,MI 9T,Redmi Note 7,gibi orta sınıf cihazların hepsinden daha iyi kamerası var.Hatta MI 9'la karşılaştırma videoları izlerseniz fotoğraf çekiminde bazı fotoğrafları daha iyi çektiğini görürsünüz.Sizin beklentiniz çok yüksekti sanırım yada uygun ortamda çekim yapmıyorsunuz.Ayrıyeten gece çekimleri için size başka bir kamera uygulaması vereyim onunla ön kamerayı bir kullanın ve gece çekimi yapın farkı anlarsınız.Verdiğim APK yı direk kurun ve telefonunuzda Google Fotoğraflar yüklü olsun.
Hocam attığım fotoğraftaki kaliteyi görünce biraz orjinalliğinden şüphe ettim cihazın arkadaşın mi9t ile karşılaştırınca o daha iyi gibi geldi bana sanki, Gcam kursam nasıl olur hocam

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam attığım fotoğraftaki kaliteyi görünce biraz orjinalliğinden şüphe ettim cihazın arkadaşın mi9t ile karşılaştırınca o daha iyi gibi geldi bana sanki, Gcam kursam nasıl olur hocam
Hocam kıyasladığınız fotograflar aynı zamanda aynı şartlarda çekilen fotograflar mı? Genel olarak karşılaştırmalar mı? Mi 9Se nin kullandığı kamera sensörü (IMX586) Mi 9 ile aynı. equuleus Hocamın önerdiği gibi GCam kurun, fikriniz değişir.Şüpheyle değil, önyargısız kıyaslama yapın :)

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Hocam telefon güncelleme aldıysa orjinaldir,şuan en kısa şekilde yapabileceğimiz orjinallik testi bu :D
Şuan 2 tane gcam sürümü var birisi stabil diğeri birazdaha gelişmesi gerekiyor.
Yukarıdaki(stabil) sürümde tüm kameralar çalışıyor geniş açı dahil.Geniş açıyı açmak için kamera çevirme tuşuna 2 kere araka arkaya basın.
Yukarıdaki(biraz daha az stabil)sürümde sadece ana kamera çalışıyor,gece çekimleri ve portreler biraz daha başarılı HDR+ kapatılamıyor.Bazen ayna ön kamera(fotoğrafları önizlemedeki gibi kaydetme) çalışmıyor.Bu sürümde çekilen fotoğraflara erişmek için Google Fotoğraflar kurmanız gerekiyor.Telefonu yeni aldığım zamanlarda yazdığım bir yazıyı da aşağıya ekliyorum,müsait olduğunuzda bakabilirsiniz.

Oyla:

ozgurbosnak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
İphone
Konular
34
Hocam telefon güncelleme aldıysa orjinaldir,şuan en kısa şekilde yapabileceğimiz orjinallik testi bu :D
Yukarıdaki(stabil) sürümde tüm kameralar çalışıyor geniş açı dahil.Geniş açıyı açmak için kamera çevirme tuşuna 2 kere araka arkaya basın.
Yukarıdaki(biraz daha az stabil)sürümde sadece ana kamera çalışıyor,gece çekimleri ve portreler biraz daha başarılı HDR+ kapatılamıyor.Bazen ayna ön kamera(fotoğrafları önizlemedeki gibi kaydetme) çalışmıyor.Bu sürümde çekilen fotoğraflara erişmek için Google Fotoğraflar kurmanız gerekiyor.Telefonu yeni aldığım zamanlarda yazdığım bir yazıyı da aşağıya ekliyorum,müsait olduğunuzda bakabilirsiniz.
Teşekkürler hocam başka yüklememi önerdiğiniz programlar veya başka birşeyler var mı

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam bende bundan bahsediyorum :D nerden öğrenebilirim varmı rehber veya videolar acaba
İlk mesajımda konunun ABC si sayılabilecek rehberin linkini vermiştim ama sanırım uzun yazıları okumak hepimizin olduğu gibi sizinde pek sevmediğiniz bir durum :D
Cihazınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Siz tavsiyem öncelikle şu rehbere bir göz atarak, bir önbilgi edinmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
MarcoPasha hocama + olarak tüm yabancı olduğun (twrp,root,BL,mi-flash vs) kelimlerin ne oldukları,ne işe ve nasıl kullanıldığının anlatıldığı bölümü muhakkak okuyun her foruma girdiğinizde....

Oyla:

ozgurbosnak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
İphone
Konular
34
Hocam bu fotoğrafı çektikten sonra orjinalliğinden şüphe etmiyorum artık. Satıcıya güvenmiyordum açıkcası bugün kendisi aradı sordu bi sorun varmı diye, Ama şunu Fark ettim hocam kameradayken görünen görüntüyle çektikten sonra galerideki çok farklı stok kamerayla çektim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk mesajımda konunun ABC si sayılabilecek rehberin linkini vermiştim ama sanırım uzun yazıları okumak hepimizin olduğu gibi sizinde pek sevmediğiniz bir durum :D
MarcoPasha hocama + olarak tüm yabancı olduğun (twrp,root,BL,mi-flash vs) kelimlerin ne oldukları,ne işe ve nasıl kullanıldığının anlatıldığı bölümü muhakkak okuyun her foruma girdiğinizde....

İmzamdak videou izleyerek başlayabilirsiniz. angel~~
Hocam inşallah denerken cihazı perte çıkarmam yoksa uğraşırım biraz. Band20 yi halledebildim sağlıklı çalışıyor galiba

Ekli dosyalar

• IMG_20200207_130858.jpg
    IMG_20200207_130858.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-02-06-02-19-23-973_com.qtrun.QuickTest.jpg
    Screenshot_2020-02-06-02-19-23-973_com.qtrun.QuickTest.jpg
    231,6 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-02-06-02-19-39-325_com.parizene.netmonitor.jpg
    Screenshot_2020-02-06-02-19-39-325_com.parizene.netmonitor.jpg
    370,1 KB · Görüntüleme: 15
Oyla:
Üst Alt