Soru Mi 9 Performans Rom Tavsiyesi

Xrosen22

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arda
Cihazım
Mi 9
Konular
16
Merhaba dostlarım p smart 2019 cihazında mi 9'a 2 ay önce geçtim şuan kullandığım rom global MIUI 11 diye biliyorum arayüz arada kasma yapıyor ve Instagram gibi uygulamalarda bana çok sorun yaratmaya başladı custom rom kurma bilgim yok ama rehberlerden öğrenip kurmaya çalışacağım.

Sizden tek istediğim şey akıcı ve performans ağırlıklı bana sıkıntı çıkarmayacak bir rom önerisi istiyorum.

Genelde sosyal medya oyun ve kamerayı kullanıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Mi 9 cihazı rom seçeneği en bol olan cihazlardan bir tanesi. Seçenek çok ancak tavsiyem Android 10 'a sahip en son Xiaomi.EU sürümü yada resmi EEA 12.0.5 sürümü. Aralarındaki fark Xiaomi.EU olan sürüm fazla ve gereksiz şeylerden arındırılmıştır.

Kamera için her zaman söylediğim gibi cihaz farketmeksizin resmi kamera uygulamaları fotoğraf kalitesi yönünden çöp. Bunun yerine 8.4 sürüm bir Gcam mod kullanmaktır.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Mi 9 cihazı rom seçeneği en bol olan cihazlardan bir tanesi. Seçenek çok ancak tavsiyem Android 10 'a sahip en son Xiaomi.EU sürümü yada resmi EEA 12.0.5 sürümü. Aralarındaki fark Xiaomi.EU olan sürüm fazla ve gereksiz şeylerden arındırılmıştır.

Kamera için her zaman söylediğim gibi cihaz farketmeksizin resmi kamera uygulamaları fotoğraf kalitesi yönünden çöp. Bunun yerine 8.4 sürüm bir Gcam mod kullanmaktır.
Siz şu anda hangi sürümü kullanıyorsunuz hocam?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Siz şu anda hangi sürümü kullanıyorsunuz hocam?

Şuanda 12.0.5 eea sürümdeyim. Aldığımdan beri zaten genel olarak resmi sürümden devam ettim. Android 10'un son sorunsuz sürümü.

Bir kaç kez farklı sürümler denedim ama olmadı bir türlü. Xiaomi.EU olabilirdi fakat onun da sistem ve vendor bölümleri salt okunur hale gitirmişler ve magisk haricinde sistemde hiç bir değişiklik yapılamıyor. Bu yüzden resmi rom sürümünü yazılabilir hale getirdim, birazda temizlik yaptım. Sorun yok. Tabiki şarj her zaman olduğu gibi 4-5 saati geçmiyor 4G ile. Evde olduğum günler biraz daha uzun gidiyor şarj.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Şuanda 12.0.5 eea sürümdeyim. Aldığımdan beri zaten genel olarak resmi sürümden devam ettim. Android 10'un son sorunsuz sürümü.

Bir kaç kez farklı sürümler denedim ama olmadı bir türlü. Xiaomi.EU olabilirdi fakat onun da sistem ve vendor bölümleri salt okunur hale gitirmişler ve magisk haricinde sistemde hiç bir değişiklik yapılamıyor. Bu yüzden resmi rom sürümünü yazılabilir hale getirdim, birazda temizlik yaptım. Sorun yok. Tabiki şarj her zaman olduğu gibi 4-5 saati geçmiyor 4G ile. Evde olduğum günler biraz daha uzun gidiyor şarj.

Benim hem performans hem de batarya berbat durumda maalesef... 2,5-3 saat ekran süresi alıyorum, chrome bile 3-4 saniyede açılıyor artık. Hatta hafta sonu bataryam %70 civarındayken telefon kapandı ve %1'de açıldı. 10 saat boyunca %1'de kaldı ve bu durumdayken uzun zaman sonra ilk defa 5 saat ekran süresi gördüm. :D

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Benim hem performans hem de batarya berbat durumda maalesef... 2,5-3 saat ekran süresi alıyorum, chrome bile 3-4 saniyede açılıyor artık. Hatta hafta sonu bataryam %70 civarındayken telefon kapandı ve %1'de açıldı. 10 saat boyunca %1'de kaldı ve bu durumdayken uzun zaman sonra ilk defa 5 saat ekran süresi gördüm. :D

Bataryada bir sorun olabilir mi acaba?

Bende ki durumuna göre cihazın daha gideri çok. haha--

Hatta şöyle söyleyeyim geçen günkü 11.11 zımbırtılarında çok iyi fiyata bir cihaz denk getirdim ve aldım Aliden, ancak şuan için mi9u en az bir sene daha bırakmam gibi. Şarj sorunu haricinde bir eksiği yok cihazın. Powerbank ile gezmeye alıştım artık. :D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Bataryada bir sorun olabilir mi acaba?

Bende ki durumuna göre cihazın daha gideri çok. haha--

Hatta şöyle söyleyeyim geçen günkü 11.11 zımbırtılarında çok iyi fiyata bir cihaz denk getirdim ve aldım Aliden, ancak şuan için mi9u en az bir sene daha bırakmam gibi. Şarj sorunu haricinde bir eksiği yok cihazın. Powerbank ile gezmeye alıştım artık. :D

Geçtiğimiz yıl değiştirmiştim bataryayı ama tekrar bir değişim istiyor gibi, haklısınız hocam :D

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
104
Geçtiğimiz yıl değiştirmiştim bataryayı ama tekrar bir değişim istiyor gibi, haklısınız hocam :D

Piyasada dolaşan çin menşeli sıradan bataryalara benim pek güvenim yok hocam. OEM parçanın yerini tutmuyor. Orijinal batarya 2-3 yılda %10-15 ömür kaybediyorsa diğerleri %30-40 kaybediyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Piyasada dolaşan çin menşeli sıradan bataryalara benim pek güvenim yok hocam. OEM parçanın yerini tutmuyor. Orijinal batarya 2-3 yılda %10-15 ömür kaybediyorsa diğerleri %30-40 kaybediyor.
OEM parça bulmak da gerçekten çok zor bu cihazlar için hocam. Bu sefer Deji deneyeyim istiyorum.

Xrosen22

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Arda
Cihazım
Mi 9
Konular
16
Arkadaşlar kullandığınız ve beğendiğiniz romları yazma imkanınız varmı konu farklı bir yerlere kaydı

Üst Alt