Yardım Mi 9 kötü kamera çekimleri

xwolker

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa yeni
Cihazım
Mİ 9 8-128
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Çin Rom
Telefon Modeli
Mi 9
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba ilk defa iPhone'den Mi 9'a geçiş yaptım. Fakat kamera konusunda hiç testlerdeki gibi güzel çekimler çıkmıyor özellikle portre modu inanılmaz derecede kötü çekimler yapıyor ayarlarım bu şekilde neden böyle çekiyor anlayamadım yapabileceğim bir ayar filan varsa lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler şuanda telefonda çin romu yüklü

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Ön ve arka kameradan "Normal" fotoğraf modunda hem PM hem de buraya birer örnek atabilirsiz, bir değerlendirelim durumu.

Oyla:

QuarkX

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
3
hocam bakın sanki normalde arka kamera 48 megapiksel ama portre de sanki 10 megapiksel ile çekim yapmış gibi birde belki anlarsınız diğer fotoğarlar da bazıları 2x zoom yapıyorum aşırı bulanıklaşıyor çözemedim gitti ya bir yardımcı olur musunuz ?
Nesneyi kameranın çok yakınına alırsanız 480 MP olsun yine bulanık çıkar. Nesne ile lens arasında belli mesafe olmalı. Odak uzaklığını sağlamalısınız. Bu tüm telefonlarda geçerli.
Bu arada şunu belirteyim, Xiaomi bana kalırsa kamera konusunda çok ciddi yatırımlar yapması gereken bir firma. Yeterli değil kameraları. Gcam kullanılsa bile.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Nesneyi kameranın çok yakınına alırsanız 480 MP olsun yine bulanık çıkar. Nesne ile lens arasında belli mesafe olmalı. Odak uzaklığını sağlamalısınız. Bu tüm telefonlarda geçerli.
Bu arada şunu belirteyim, Xiaomi bana kalırsa kamera konusunda çok ciddi yatırımlar yapması gereken bir firma. Yeterli değil kameraları. Gcam kullanılsa bile.

Kamera konusunda eğilmesi ve iyileştirmesi konusunda hem fikirim, lakin yetersiz kamera kullandığını konusunda ayrı düşüyorum, Mi9 kullanmadım lakin Poco F1 bu konuda epey (fiyat / performans) başarılı.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Portre modunun amaci bir yüz cekmektir. Bu sirada arka plani da bulaniklastirmaktir. Yapay zeka kullaniliyorsa portre modunda bunlari arar ayrica. Bir yuz cekin bakalim portre modunda sonuc nasil olacak

Oyla:

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
Google Kamera kullansanız bile 3 kamerayı değil sadece 1 kamerayı kullanırsınız. Tanıtımda yapılan çekimler profesyonel. Mi Max 2 için de etkileyici görüntüler vardı. Bir aldık çöp.

Oyla:
Üst Alt