Arkadaşlar mi 9 için volte ve vowifi aktif etmenin yolunu anlatacağım
Önce arama tuşlarını kullanıp *#*#86583#*#*
Tuşluyoruz. Ekranın alt kısmına volte disabled seklinde bir yazı çıkacak. Sonra *#*#869434#*#* tuşluyoruz. Ekranın altında yine aynı sekilde wifi yazan bir yazi çıkacak.daha sonra play store' a girip quickshortcut maker programını indiriyoruz. İndirdigimiz programın arama kısmına modem config yazıyoruz. Modem config yazan yerin üzerine tıklıyoruz daha sonra karşımıza Try yazılı bir kısım çıkacak oraya tıklayıp orada yazılı olan dosyalardan Ma yazan dosyayı seçiyoruz.bir kac saniye şebeke kesintisi oldukgan sonra telefon Ma yazılı modem dosyasını seçecek. Sonra programdan çıkıyoruz ve telefonumuzdan Ayarlar kısmına giriyoruz. Simkartlar ve mobil ağlar. Ardından En üstte bulunan şebeke operatörünün üzerine tıklıyoruz. Aşağıda volte kullan ve wifi kullanarak arama yap seceneklerinin ikisini de aktif hale getiriyoruz. Son olarak telefonumuzu kapatıp açıyoruz. Şebeke yazan yerde volte yazacak. Wifi açtığımızda ise vowifi simgesi çıkacak. İşlem bu kadar. Ben Turkcell kullanıyorum bende aktif oldu. Diğer operatörlerde de aktif olacaktır diye düşünüyorum.Telefonu ucak moduna alıp wi-fi ağına bağlandığımda wifi üzerinden arama yapabiliyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.