Sohbet Mı 9 Gibi cihazlar neden 5G desteklemiyor

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
4.5G diye bir şey yok arkadaşlar. 4G onun adı.
4.5 G yok demek tam dpğru olmayabilir sadece biz adını doğru kullanmıyoruz. Bizde 4.5G diye geçen teknoloji dünyada LTE diye adlandırılan teknolojidir. Bu da 4G'nin güncellenmiş daha hızlı hali olarak kısaca tanımlanabilir. Biz de ise buna LTE yerine 4.5G denildi. Yani aslında özünde 4G ile bizdeki adı ile 4.5G (yada global adı ile LTE) aynı teknoloji değil.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
4.5G diye bir şey yok arkadaşlar. 4G onun adı.

4.5 g yok mu? Neye dayanarak dediniz bilmiyorum ama 3g ile 4g nasıl farklıysa 4.5g de farklıdır.

3g 63 mbps hız sunarken 4G (LTE), 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile , LTE-Advanced'in farkı 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşabilir. Yeni bir hıza ulaşması veya çift taşıyıcısı sisteminde barındırması sebebiyle 4.5g her 4g li cihazda bulunmaz. İşlemcinin bu desteği sağlaması gerekir. Bu yüzden 4.5g ile 4g farklıdır.

Neden bazı cihazlarda 5g yok? Çünkü işlemcileri desteklemiyor.

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
4.5 g yok mu? Neye dayanarak dediniz bilmiyorum ama 3g ile 4g nasıl farklıysa 4.5g de farklıdır.

3g 63 mbps hız sunarken 4G (LTE), 100 Mbps'e kadar hız sunuyor. LTE Advanced ya da 4.5 G olarak adlandırılan sistemlerin hızı ise 300 Mbps, hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 Mbps'e kadar hızlara erişilebiliyor. LTE ile , LTE-Advanced'in farkı 2 tane taşıyıcıyı birleştirip 300/450 Mbps hızına ulaşabilir.

Neden bazı cihazlarda 5g yok? Çünkü işlemcileri desteklemiyor.

Kendiniz de diyorsunuz LTE Advanced adı üstünde telefonlarda 4.5G yazmasının tamamen operatör uydurma LTE+ yazıyor yabancı ülkelerde 4.5G mi yazıyor hayır, 4G+ yada LTE+ yazar

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
İlerde 5 G alması imkansız, tek taraflı destek nasıl versinler önce donanım desteği gerek. Ayrıca 5G diye gidip de almam. 4G'de bile 5 Gb'lık paketler kullanıyoruz, ayrıca stabil bir bağlantı bile sunamayabiliyor.. Kısacası 4G Oturmadı daha ne 5G'si.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Kendiniz de diyorsunuz LTE Advanced adı üstünde telefonlarda 4.5G yazmasının tamamen operatör uydurma LTE+ yazıyor yabancı ülkelerde 4.5G mi yazıyor hayır, 4G+ yada LTE+ yazar

Lte+ için diğer ülkelerde farklı olduğunu kabul ediyorsunuz hocam, bende diyorum ki 4.5 de farklıdır. 4g li cihazda 4.5 kullanabiliyorsunuz? Hayır, bakınız lte Cat 3 ve Cat 4 farkına. Nasıl her 3gli cihazda 4g kullanmadığımız gibi

Ek:

4g li Lte Cat 3 kullanan cihazlar ile 4g li Lte Cat 4 cihazlar hız olarak farklıdır. Cat 3 maks. 200 mbt desteklerken 4.5 ise maks 300 hatta 450 ciktigida görüldü testlerde. Bu yüzdende bir fark olmalıydı. Kimi Lte+ kimisi 4.5 dedi. Yinede bir fark var Cat 3 kullanan işlemciler 300 mbt ye çıkamıyor.

Son düzenleme:

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Lte+ için diğer ülkelerde farklı olduğunu kabul ediyorsunuz hocam, bende diyorum ki 4.5 de farklıdır. 4g li cihazda 4.5 kullanabiliyorsunuz? Hayır, işlemcinin desteklemesi gerekiyor. Nasıl her 3gli cihazda 4g kullanmadığımız gibi

Valla ben Sony Xperia E5 cihazım vardı 2016 yılının cihazı LTE+ kullanıyordum cayır cayır.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Valla ben Sony Xperia E5 cihazım vardı 2016 yılının cihazı LTE+ kullanıyordum cayır cayır.

Hocam mesela motorola atrix 4g var. Bu cihaz 4.5 kullanamıyor. Çok araştırmıştım çözüm bulamamıştım Tabi çokta eskidir, neredeyse ilk 4g li cihazlardan. Ama dediğiniz gibi 2015 sonrası nerdeyse tüm cihazlara 4.5 için yeni nesil sim kartlarina geçildi. İlk çıktığı zamanlar bu ayrım.vardi

Yinede tabi artık 4.5 olmayan cihaz yok. Belirttiğiniz telefon E5 de efsane bir telefondu. Çokta severdim.

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Hocam mesela motorola atrix 4g var. Bu cihaz 4.5 kullanamıyor. Çok araştırmıştım çözüm bulamamıştım. Ama dediğiniz gibi 2015 sonrası nerdeyse tüm cihazlara 4.5 için yeni nesil sim kartlarina geçildi. İlk çıktığı zamanlar bu ayrım.vardi

Yinede tabi artık 4.5 olmayan cihaz yok. Belirttiğiniz telefon E5 de efsane bir telefondu. Çokta severdim.

Efsane değildi ya o kadar da değil giriş seviyesi su geçiren bir cihazdı. Tasarımı şıktı fakat çok kasardı. Babam'a verdim kullanıyor hala. Şarjı güzel giderdi bataryası düşük olmasına rağmen sony'nin özelliği. :D

Üst Alt