- Adım
- Erdoğan
- Cihazım
- Mi 6
- Konular
- 30
Deneyen oldumu mi 8'de vardi
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sent from my MI 9 using Tapatalk
yılda 2 3 defa memlekete gidiyorum köyde sadece band 20 4g ve 2g olduğundan 2 g kullanabiliyoruz
yazın nüfus çok artıyor 4g var ama band 20 bundan öncekide mi8 çin versiyonuydu ama band 20 vardıNormal oralarda , çekmeme sorunu yapmaz net kullanılmıyor edgeye düşüyor ,
Sırf şu mesaja cevap vereyim diye üye oldum foruma. Zira cahillik akıyor heryerinden Gsm teknolojisinde her bölge kendi frekanslarını kullanıyor. Neden derseniz başlarken öyle başlamış öyle devam ediyor. Band 20 800 mhz Avrupa da kullanılandır. Yani Avrupa için satılan tüm cihazlarda bulunur. Sadece kırsal değil şehir içindede hayat kurtarır. Zira frekans arttıkca duvar bina geçirgenliği düştüğü için en iyi kapsama 800 Mhz dedir. modem dediğimiz kısım işlemci ile iç içedir aslında.Band 20 eski bir veri transfer frekansı , çalışma şekli şu düşük kalite uzun menzil için kullanılır daha çok kırsalda etkiler ,
ancak en yoğun vodofone kullandığından bu frekansı onlar fark eder, tt de turkcell de bir sıkıntı görmedim kırsal da köyde v.s değilseniz dert edecek bir durum değildir.
birde bu sadece 4g yi etkiler 3g 2g kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz azalır ,
BU telefonlarda olmamasının sebebi çin bu eski teknolojiyi terk edeli çok olması : )