Araçlar Mi 9 Batarya Performans

sonflcyus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erdal Guclu
Cihazım
MI9
Konular
2
Selamlar.

Hatırlayanlarınız vardır, ürünü ilk çıktığında yurtdışından almıştım ve müthiş hevesliydim. Oyun, kamera vb performansında hiç yarı yolda kalmadım ama batarya hep az geldi. Miui 10, 11 derken şimdi 12 yükledim ve 4 saat ekran süresi alınca bir uygulama ile bakayım dedim. Batarya sağlığı berbat duruma gelmiş. Sanırım biraz bundan da kaynaklı yeni sistemlerde daha az ekran süreleri almamız. Siz de kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde %30 dan fazla batarya kaybı ile güne başlıyormuşum da haberim yokmuş.

Uygulama : AccuBattery

MI 9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

keyifli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alişn
Cihazım
Mi9
Konular
8
Selamlar.

Hatırlayanlarınız vardır, ürünü ilk çıktığında yurtdışından almıştım ve müthiş hevesliydim. Oyun, kamera vb performansında hiç yarı yolda kalmadım ama batarya hep az geldi. Miui 10, 11 derken şimdi 12 yükledim ve 4 saat ekran süresi alınca bir uygulama ile bakayım dedim. Batarya sağlığı berbat duruma gelmiş. Sanırım biraz bundan da kaynaklı yeni sistemlerde daha az ekran süreleri almamız. Siz de kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde %30 dan fazla batarya kaybı ile güne başlıyormuşum da haberim yokmuş.

Uygulama : AccuBattery

Bende de aynı problem var.

sonflcyus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erdal Guclu
Cihazım
MI9
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

keyifli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alişn
Cihazım
Mi9
Konular
8

Bende bakacağım ve bilgilendireceğim.

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Hocam bence az ekran süresi almanızın tek nedeni yalnızca pil sağlıgı deyil
1)Her büyük Android güncellemesi ile sistemib batarya ve ram ihtiyaci artıyor. Kitkat dönemlerinde her yeni sürümde pil performansı iyileşirdi. Nougat ile bu tersine döndü
2) Arayüz optimizasyonları ve arkaplan servislerinin artması. Xiaomi zaten arayüz optimizasyonunda iyi değil. + Her yeni büyük arayüz güncellemesinde sisteme yenu servisler ekleniyor. Optimizasyon konusunda Samsung One Uİ ile ve Oppo ColorOS ile rakipsiz durumda şu an bence.
3) Bataryaların dolma boşalma limitleri var. Bu limitlere yaklaştıkca batarya aşınıyor. O yüzden sağlık düşüyor.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

sonflcyus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erdal Guclu
Cihazım
MI9
Konular
2
Hocam bence az ekran süresi almanızın tek nedeni yalnızca pil sağlıgı deyil
1)Her büyük Android güncellemesi ile sistemib batarya ve ram ihtiyaci artıyor. Kitkat dönemlerinde her yeni sürümde pil performansı iyileşirdi. Nougat ile bu tersine döndü
2) Arayüz optimizasyonları ve arkaplan servislerinin artması. Xiaomi zaten arayüz optimizasyonunda iyi değil. + Her yeni büyük arayüz güncellemesinde sisteme yenu servisler ekleniyor. Optimizasyon konusunda Samsung One Uİ ile ve Oppo ColorOS ile rakipsiz durumda şu an bence.
3) Bataryaların dolma boşalma limitleri var. Bu limitlere yaklaştıkca batarya aşınıyor. O yüzden sağlık düşüyor.

Katılıyorum ama işlemci teknolojisi gelişiyor buna ek olarak. Misal eskiden işlemciler daha fazla batarya kullanırdı. Şimdi SD 865 7 nm kullanıyor. O sebeple bu boyut bataryalar yeter diye umuluyor ki normal kullanım için yeterli de. Lakin bizler fazla bağımlıyız. Kaç mA olsa da o batarya bize dayanmaz. Kaldı ki 4 saat almışım %30 batarya kaybı ile. Yani dolu olsa 5 saat 20 dk yapacak ki bu da fena sayılmaz. Zira senkronizasyon, daima açık ekran 3d hareketli duvar kağıdı vs hepsi aktif.

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Katılıyorum ama işlemci teknolojisi gelişiyor buna ek olarak. Misal eskiden işlemciler daha fazla batarya kullanırdı. Şimdi SD 865 7 nm kullanıyor. O sebeple bu boyut bataryalar yeter diye umuluyor ki normal kullanım için yeterli de. Lakin bizler fazla bağımlıyız. Kaç mA olsa da o batarya bize dayanmaz. Kaldı ki 4 saat almışım %30 batarya kaybı ile. Yani dolu olsa 5 saat 20 dk yapacak ki bu da fena sayılmaz. Zira senkronizasyon, daima açık ekrnian 3d hareketli duvar kağıdı vs hepsi aktif.

Hocam işlemci gelişse de güc tüketimi performans artışı nedeniyle değişiyor. + AoD kimi fonksiyonlar da güc tüketimini arttırıyor. Ayrıca hocam işlemci her cihazda aynı verimlilikde çalışmıyor. Demin de söylediyim gibi arayuz optimizasyonu çok önemli. Mesela artık her üretici kendi thermal motorunu kullanıyor. Eskiden Google ve Qualcomm (Snapdragon için) motorları kullanılıyordu. Şimdi eğer üretici o termal motoru iyi optimize etmese işlemci verimli çalışmıyor. Termal motor dediğiniz sisteme entegre bir dosya. Orda işlemcinin ayarları oluyor. Mesela 2 ghz-i geçince termal hassasiyyat artsın falan gibi.

sonflcyus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erdal Guclu
Cihazım
MI9
Konular
2
Hocam işlemci gelişse de güc tüketimi performans artışı nedeniyle değişiyor. + AoD kimi fonksiyonlar da güc tüketimini arttırıyor. Ayrıca hocam işlemci her cihazda aynı verimlilikde çalışmıyor. Demin de söylediyim gibi arayuz optimizasyonu çok önemli. Mesela artık her üretici kendi thermal motorunu kullanıyor. Eskiden Google ve Qualcomm (Snapdragon için) motorları kullanılıyordu. Şimdi eğer üretici o termal motoru iyi optimize etmese işlemci verimli çalışmıyor. Termal motor dediğiniz sisteme entegre bir dosya. Orda işlemcinin ayarları oluyor. Mesela 2 ghz-i geçince termal hassasiyyat artsın falan gibi.

Elbette, çünkü her durumda yük altında çalışması mantıklı olmazdı. Sonuçta çift çekirdekten beri mantık bu işlemci teknolojisinde. Yine de %32 batarya eksiği çok ciddi bir durum. Üzerine neredeyse 1.5 saat koyabiliyor ortalama tüketimde. 3200 mA batartayı 2247 mA ile kullanıyorum. Şaka gibi

Üst Alt