Yardım Mi 8 Se'yi Geldiği Gibi Kullanmak

AtakanA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Mi 8 Se
Meslek
Developer
Konular
2
Arkadaşlar selam, dün bir arkadaşımız gazına gelip mi 8 se satın aldım. Satıcı imei yüklemesini yapmış full kutulu gönderiyor. Ben bu cihaz için bu kadar terenenni olduğunu bilmiyorum şimdi arkadaşlarımızın rehberlerine göz attım çok detaylı ve uzun uzadıya işler var ben telefondan anlamadığım için bu telefon kesin benim elimde kalır gibi geliyor.

Sorum şu olacak, cihaz 1-2 gün içerisinde elime geçecek ben hiç bir şey yapmadan cihazı hattımı takım kullanmaya devam edebilir miyim? İngilizce de kullanabilirim benim için o problem değil, android güncellemeleri yapılabiliyorsa ve google play bağlanıyorsa benim için yeterli olacaktır, o bahsedilen çin uygulamalarını bir şekilde silerim heralde.

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Satici miui.eu rom kurup gonderiyor ise hat takıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Satici IMEI işlemi yapti ise %99 eu rom da yüklemiştir diye tahmin ediyorum. Siz herhangi bir işlem yapmadan kullanabilirsiniz

Oyla:

AtakanA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Mi 8 Se
Meslek
Developer
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Satici miui.eu rom kurup gonderiyor ise hat takıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Satici IMEI işlemi yapti ise %99 eu rom da yüklemiştir diye tahmin ediyorum. Siz herhangi bir işlem yapmadan kullanabilirsiniz
Hocam eğer kurulu değilse yada ben format atıp sıfırlasam (orjinali neyse öyle kullanma gibi bir takımtım var) miui 10 güncellemesi yapıp kullanmaya devam edemez miyim ? Bu rom, twrp olaylarına girmez şart mı bu telefon için?

Oyla:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Hocam eğer kurulu değilse yada ben format atıp sıfırlasam (orjinali neyse öyle kullanma gibi bir takımtım var) miui 10 güncellemesi yapıp kullanmaya devam edemez miyim ? Bu rom, twrp olaylarına girmez şart mı bu telefon için?
Miui.eu zaten orjinal baz alınarak hazırlanan bir rom içinden gereksiz çin uygulamaları çıkarılıp çeşitli dil seçenekleri ve bazi optimizasyonlari içeriyor. Eu rom kurulu degilse bile bu rom, twrp işleri gözünüzü korkutmasin forum bu yuzden var her konuda yardımcı oluruz

Oyla:

hsnksy

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi8 se
Meslek
Öğretmen
Konular
13

bu linkten güncellemeyi indirin. Stabil ya da haftalık beta

Benim önerim 10.3.1

twrp eski sürüm olma ihtimaline karşı
recovery1227.img linkte bulunan 1227 sürüm img dosyasını indirin.. ve cihazın hafızasına atın.

1- cihazı kapatın. ses açma ve güç tuşlarına basılı tutarak cihazı twrp moduna alın.

2- backup bölümünden efs dosyanızın sıkıştırarak yedeğini alın.(advenced bölümünden sıkıştırmayı etkinleştir seçilecek) ve otg ya da bilgisayara aktarın.

3- twrp ana dizin install bölümünden indirmiş olduğunuz rom dosyasını seçerek. confirm to flash sürgüsünü sağa çekin. işlem bitince wipe/cache/dalwik seçip sürgüyü sağa çekin.

4- twrp den çıkmadan (çıkaran twrp silinebilir.) recovery1227 dosyasını install / install image bölümünden flaşlayın.

5- reboot system seçerek cihazı yeniden başlatın. biraz geç açılacaktır panik yapmayın..

6- cihaz açıldıktan sonra magisk de kurup root yapabilirsiniz ki gerek yok bence...

NOT: her ihtimale karşı fotoğraf rehber vb. önemli dosyalarınızın yedeğini alın.

Oyla:

AtakanA

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Atakan
Cihazım
Mi 8 Se
Meslek
Developer
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teyubesk hsnksy
Hocamlarım çok teşekkürler, cihaz yarın öğleden sonra elime ulaşacak. Umarım pişman etmez tek isteğim sorunsuz problemsiz kullanmak :) Bundan önce Asus zenfone 2 kullanıyordum 5 yıllık telefon artık ekranı 3. kez kırıldı diye değiştirmek istedim bi 5 yılda bu götürür inşallah :) Cihaz elimi geçince takıldığım yerleri sizlere danışırım tekrar teşekkürler.

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28

bu linkten güncellemeyi indirin. Stabil ya da haftalık beta

Benim önerim 10.3.1

twrp eski sürüm olma ihtimaline karşı
recovery1227.img linkte bulunan 1227 sürüm img dosyasını indirin.. ve cihazın hafızasına atın.

1- cihazı kapatın. ses açma ve güç tuşlarına basılı tutarak cihazı twrp moduna alın.

2- backup bölümünden efs dosyanızın sıkıştırarak yedeğini alın.(advenced bölümünden sıkıştırmayı etkinleştir seçilecek) ve otg ya da bilgisayara aktarın.

3- twrp ana dizin install bölümünden indirmiş olduğunuz rom dosyasını seçerek. confirm to flash sürgüsünü sağa çekin. işlem bitince wipe/cache/dalwik seçip sürgüyü sağa çekin.

4- twrp den çıkmadan (çıkaran twrp silinebilir.) recovery1227 dosyasını install / install image bölümünden flaşlayın.

5- reboot system seçerek cihazı yeniden başlatın. biraz geç açılacaktır panik yapmayın..

6- cihaz açıldıktan sonra magisk de kurup root yapabilirsiniz ki gerek yok bence...

NOT: her ihtimale karşı fotoğraf rehber vb. önemli dosyalarınızın yedeğini alın.
Anladığım kadarıyla imei atılmış cihaza. Rom yüklerken imei silinir diye biliyorum yanlış mıyım hocam? .

Oyla:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Anladığım kadarıyla imei atılmış cihaza. Rom yüklerken imei silinir diye biliyorum yanlış mıyım hocam? .
Rom yükleme esnasinda yanlış birseyler yapılmadığı sürece sorun olmaz hocam, kendim kullanıyorum çeşitli romlar deniyorum herhangi bir sorun yasamadim 7-8 aydır

Oyla:

hsnksy

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi8 se
Meslek
Öğretmen
Konular
13

yanlış...

aşırı yanlış...

forumdaki adımları doğru bir şekilde yaparsan bir şey olmaz...

bana olmadı.. bu forumda henüz olanı duymadım...

bazı tipler var çin romu vs yüklüyor onların işi karışık.. bulaşma o işlere sıkıntı yaşamazsın...

Oyla:

curiolus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihan
Cihazım
mi8 se
Konular
0
Merhaba ,
bende de bu şekilde bir cihaz mavcut, imei atıldı fakat orjina çin romu yüklü kullanıyorum. OTA güncellemelerin tümünü yaptım. 9.5.16 çin romu yüklüyken twrp kurup eu stabil rom atabilir miyim ?

Oyla:
Üst Alt