Yardım Mi 8 SE şebeke ve ping sorunu

ahmetcpr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MiRoom v11.0.3.0
Telefon Modeli
Mi 8 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Abilerim iyi geceler öncelikle hepinize.Ne zamandır aklımdaydı bu konuyu açmak ama biraz bekleyeyim dedim belki düzelir diye düzelmedi maalesef.Şimdi benim şöyle bir sorunum var.Telefonum bazen çok iyi çekiyor bazen neredeyse hiç çekmiyor.Çekip çekmemesini de geçtim,çekse bile dehşet bir ping var oyunlarda resmen oyuna bile giremiyorum.Öyle ki Chrome da ping yüzünden 1 sekme bile açamıyorum bazen.Ayrıca bazen 4.5G full çekmesine rağmen bile internet hızım 2-3mbps arası bazen de bi bakıyorum 60-70mbps.

Şimdi bu sorunu çözmek için denediğim yolları anlatıyorum size.

2 kere rom değiştirdim.Eu romdaydım şuan Miroom a geçtim.
Android 9 ve 10 için sitede bulunan 2 modem dosyasını da farklı zamanlarda birkaç kere flashladım.
Tercih edilen ağ türünü değiştirdim.
Volte yi açtım, kapattım.
Ping düşürücü uygulamalar denedim.
Defalarca telefonu yeniden başlattım.
Hattımı başka telefonlarda da denedim.
Hattımı 2 ayrı slotta da denedim.

Bunca şey yapmama rağmen hâlâ durum aynı.Hatta son 2-3 gündür telefon çekse bile internete ne mobil veri ile girebiliyorum ne de wifi ile.Bazen internet paylaşımı bile yapamıyorum.Sizden tek bir ricam var abilerim nolur bana yardımcı olun ve bu sorunu çözün.Maalesef bilgisayarım yok eğer bilgisayar ile çözülecek bir konu ise onu da bir yerden bulmaya çalışırım.Ücret gerekirse de 3-5 bir şeyler verebilirim malum öğrenciyim elimden o kadar gelir kusura bakmayın.
Lütfen ufacık da olsa yardımcı olabilecek varsa bekliyorum abilerim.Telefonumun her şeyini çok seviyorum ama tek sorunum bu inşallah çözebiliriz abilerim teşekkürler.

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Hocam modem dosyası yüklediniz mi?

Oyla:

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Abilerim iyi geceler öncelikle hepinize.Ne zamandır aklımdaydı bu konuyu açmak ama biraz bekleyeyim dedim belki düzelir diye düzelmedi maalesef.Şimdi benim şöyle bir sorunum var.Telefonum bazen çok iyi çekiyor bazen neredeyse hiç çekmiyor.Çekip çekmemesini de geçtim,çekse bile dehşet bir ping var oyunlarda resmen oyuna bile giremiyorum.Öyle ki Chrome da ping yüzünden 1 sekme bile açamıyorum bazen.Ayrıca bazen 4.5G full çekmesine rağmen bile internet hızım 2-3mbps arası bazen de bi bakıyorum 60-70mbps.

Şimdi bu sorunu çözmek için denediğim yolları anlatıyorum size.

2 kere rom değiştirdim.Eu romdaydım şuan Miroom a geçtim.
Android 9 ve 10 için sitede bulunan 2 modem dosyasını da farklı zamanlarda birkaç kere flashladım.
Tercih edilen ağ türünü değiştirdim.
Volte yi açtım, kapattım.
Ping düşürücü uygulamalar denedim.
Defalarca telefonu yeniden başlattım.
Hattımı başka telefonlarda da denedim.
Hattımı 2 ayrı slotta da denedim.

Bunca şey yapmama rağmen hâlâ durum aynı.Hatta son 2-3 gündür telefon çekse bile internete ne mobil veri ile girebiliyorum ne de wifi ile.Bazen internet paylaşımı bile yapamıyorum.Sizden tek bir ricam var abilerim nolur bana yardımcı olun ve bu sorunu çözün.Maalesef bilgisayarım yok eğer bilgisayar ile çözülecek bir konu ise onu da bir yerden bulmaya çalışırım.Ücret gerekirse de 3-5 bir şeyler verebilirim malum öğrenciyim elimden o kadar gelir kusura bakmayın.
Lütfen ufacık da olsa yardımcı olabilecek varsa bekliyorum abilerim.Telefonumun her şeyini çok seviyorum ama tek sorunum bu inşallah çözebiliriz abilerim teşekkürler.
hocam büyük ihtimalle imei attıktan sonra olmuştur cihaza güvenilen bir yerden tekrar imei arttırmayı deneyin
veyahut mi flash tan bi çin romu flashlayın temizlesin bir cihazı (aman flashlarken kilitlemeyin) sonra bi mi room 10.3.2 stabil kurun modem kurmadan test edin

Oyla:

ahmetcpr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam modem dosyası yüklediniz mi?
Çok denedim maalesef sonuç vermedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam büyük ihtimalle imei attıktan sonra olmuştur cihaza güvenilen bir yerden tekrar imei arttırmayı deneyin
veyahut mi flash tan bi çin romu flashlayın temizlesin bir cihazı (aman flashlarken kilitlemeyin) sonra bi mi room 10.3.2 stabil kurun modem kurmadan test edin
Tamamdır abi bilgisayar bulursam denemeye çalışacağım.Onun haricinde bilgisayarsız geçici de olsa bir çözüm yolu var mıdır acaba?

Oyla:

HüseyinErkam

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyinerkam
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Se
Konular
10
Çok denedim maalesef sonuç vermedi

Tamamdır abi bilgisayar bulursam denemeye çalışacağım.Onun haricinde bilgisayarsız geçici de olsa bir çözüm yolu var mıdır acaba?
Bilmiyorum malesef

işlemleri yapmadan önce ne olur ne olmaz efs yedeği al

Oyla:
Üst Alt