Rehber Mi 8 SE İlk Kurulumlar (Rom/Twrp/Wipe/Modem Dosyası/Güncelleme ve Sıfırlama)

Kullanılan Rom Anketi

• Eu-Rom Stabil

Oy: 574 54,7%
  • Mi-Room Stabil

Oy: 155 14,8%
  • Mi-Globe Rom Stabil

Oy: 89 8,5%
  • Aosp Rom

Oy: 22 2,1%
  • Eu-Rom Beta Rom

Oy: 87 8,3%
  • Mi-Room Beta Rom

Oy: 48 4,6%
  • Mi-Globe Rom Beta

Oy: 14 1,3%
  • Çin Romu Beta-Stabil

Oy: 31 3,0%
  • Masik X

Oy: 30 2,9%

• Kullanılan toplam oy
    1.050

anilutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
6
Merhaba,
Reiwa arkadaşımızın desteği ile bende 11'e geçişimi gerçekleşitrdim. Hemde dümdüz geçtim, hiç wipe, data vb. yani temiz kurulum işlemlerini yapmadan.
Şarj anlamında daha çok bir tecrübem olmadı, fakat analiz yeteneğime göre aynı kullanımda
Sabah 7'de uyanınca çekerdim 10.3'de, Saat 09:00'a kadar şirkete ulaşıncaya dek spotify, kablosuz kulaklık bağlantısı, ve whatsapp gruplarında akşam gece konuşulanları okuma, tweet bakma vs ile %89-90'lara gelen şarjım.
Bugün 09:00'da %99 ile şirkete giriş yapmamı sağlamıştır. Ciddi anlamda daha iyi olduğu gözlemleniyor, sanal tuşları gizli kullanan biri olarak bu kullanımın daha kaliteli hale geldiğini söyleyebilirim (iphone x'teki gibi, geri dönem, ana menüye dönme vs) eskiye kıyasla çok iyi.
Sadece kilit ekranından girişte ekrana semboller gelirken gereksiz bir efect vermişler, sanki kasıyormuş izlenimi yaratıyor. Bu zımbırtıyı nasıl kısarım bulamadım.
Teşekkürler.

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Merhaba,
Reiwa arkadaşımızın desteği ile bende 11'e geçişimi gerçekleşitrdim. Hemde dümdüz geçtim, hiç wipe, data vb. yani temiz kurulum işlemlerini yapmadan.
Şarj anlamında daha çok bir tecrübem olmadı, fakat analiz yeteneğime göre aynı kullanımda
Sabah 7'de uyanınca çekerdim 10.3'de, Saat 09:00'a kadar şirkete ulaşıncaya dek spotify, kablosuz kulaklık bağlantısı, ve whatsapp gruplarında akşam gece konuşulanları okuma, tweet bakma vs ile %89-90'lara gelen şarjım.
Bugün 09:00'da %99 ile şirkete giriş yapmamı sağlamıştır. Ciddi anlamda daha iyi olduğu gözlemleniyor, sanal tuşları gizli kullanan biri olarak bu kullanımın daha kaliteli hale geldiğini söyleyebilirim (iphone x'teki gibi, geri dönem, ana menüye dönme vs) eskiye kıyasla çok iyi.
Sadece kilit ekranından girişte ekrana semboller gelirken gereksiz bir efect vermişler, sanki kasıyormuş izlenimi yaratıyor. Bu zımbırtıyı nasıl kısarım bulamadım.
Teşekkürler.

Onuda söyleyeyim ,

istersen geliştirici seçeneklerini açıp oradan animasyonları x1 de x0,5 düşüre bilirsin , yada erişilebilirlik altından animanyonu kapat seçebilirsiniz ,

ben animasyonları kapalı kullanıyorum daha seri gibi algı oluşturuyor ,

rebanuba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reba
Cihazım
Mi 8se
Meslek
Emekli
Konular
0
Onuda söyleyeyim ,

istersen geliştirici seçeneklerini açıp oradan animasyonları x1 de x0,5 düşüre bilirsin , yada erişilebilirlik altından animanyonu kapat seçebilirsiniz ,

ben animasyonları kapalı kullanıyorum daha seri gibi algı oluşturuyor ,
Arkadaşın dediği masaüstüne geçişte animasyon (eu rom için söylüyorum) kapanmıyor.Bir keresinde kapanmıştı ama hangi rom da olduğunu bilmiyorum.

nevermore

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
inanç şendağ
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
0
Arkadaşlar stabil MIUI eu 10.3.2 rom kullanıyorum twrp sürümüm 3.3.0-0423 eu stabil 11.0.3.0 i yüklemek istiyorum sorun olur mu ayrıca konunun başındaki linkten indirmeye çalışıyorum maile indirme linki geliyor indiremiyorum
çok teşekkür ediyorum, şimdi yedekleri alıp deneyeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar stabil MIUI eu 10.3.2 rom kullanıyorum twrp sürümüm 3.3.0-0423 eu stabil 11.0.3.0 i yüklemek istiyorum sorun olur mu ayrıca konunun başındaki linkten indirmeye çalışıyorum maile indirme linki geliyor indiremiyorum

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24

direk twrp ile üstüne yükleye bilirsiniz , sorun olmayacaktır.
Arkadaşın dediği masaüstüne geçişte animasyon (eu rom için söylüyorum) kapanmıyor.Bir keresinde kapanmıştı ama hangi rom da olduğunu bilmiyorum.

tamamen kapatmak istiyorsanız geliştirici seçeneklerindeki x0 yapın bütün animasyonlar kapanacaktır.

nevermore

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
inanç şendağ
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
0
direk twrp ile üstüne yükleye bilirsiniz , sorun olmayacaktır.

tamamen kapatmak istiyorsanız geliştirici seçeneklerindeki x0 yapın bütün animasyonlar kapanacaktır.
Peki cihaz sıfırlanıyor mu ve romu bir türlü indiremedim maile indirme linki geliyor inmiyor

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Peki cihaz sıfırlanıyor mu ve romu bir türlü indiremedim maile indirme linki geliyor inmiyor

Hayır güncelleme gibi kuracaktır.crome da sağ üstten masa üstü şeklinde gösteri seçin yada pc den indirin inecektir,

nevermore

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
inanç şendağ
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
0
Hayır güncelleme gibi kuracaktır.crome da sağ üstten masa üstü şeklinde gösteri seçin yada pc den indirin inecektir,
Tamamdır çok teşekkürler

Tamamdır çok teşekkürler
Son bir sorum olacak konunun başında peşinden modem dosyası yüklenmesi gerekiyor diyor bu yükleme için geçerli mi bu uyarı

Son düzenleme:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Tamamdır çok teşekkürler

Son bir sorum olacak konunun başında peşinden modem dosyası yüklenmesi gerekiyor diyor bu yükleme için geçerli mi bu uyarı

Betada gerekli o siz stabil kuruyorsunuz gerek olmayacak merak etmeyin ,

nevermore

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
inanç şendağ
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
0
Betada gerekli o siz stabil kuruyorsunuz gerek olmayacak merak etmeyin ,
Peki bu kuracağım rom ile yayınlanacak güncelleme arasında bir fark yok sanırım güncelleme yayınlanınca oba geçmemize gerek var mı

Üst Alt