Sohbet Mi 8 Se İlk Brick Deneyimim

ulemafa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X3
Konular
34
Xiaomi telefonumda ilk 4 aydan sonra ilk Brick deneyimimi yaşadım, yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum :D evimde bilgisayar olmadığı için iş benim için biraz zorlaştı, belki benimle aynı durumu yaşayan bilir beni anlayabilir, 3 saat önce koşa koşa kalp kirizi geçirmiş birini acile götürürmüş gibi bir elimde kablo ile telefon nasıl uçuyorum :D telefon fastbootta takılı kalmıştı, İnternet cafeye geldim oturdum masaya millet lol filan oynuyor bende geçmişim işlerle uğraşıyorum işte uygun çin romu arıyorum filan bir de onu indirme hızı bekleme süresi filan da var idm ile indirim yaptım daha hızlıdır bu arada haberiniz olsun normaline göre, toplam 2.5gb indirim yapıyorum millet nasıl bağırıyor ama abi bu ping ne filan diye ben orda nasıl terliyorum ama ekranda gizlemek için belirtmemek için 40 takla attım sayılır yakalansam iyi linç yerdim :D baya uğraştım ilk xiaomi unbrick deneyimim olduğu için hep hata ile karşılaşıyorsun filan onu çözmeye çalışıyorsun sonunda da olunca böyle bir oh çekersiniz ya eminim çoğunuz benim yaşadığımı yaşamıştır "acemi teri" diye sıfatlandırdım ben:D mi flash programları buluyorum filan hep hata sonunda 2015 sürümünü buldum onda kurdum rom kuruldu ama çin olduğu için boottan sonra recoverye atıyordu çince yazılar filan vardı bende direkt hiç uğraşmadım fastboota geri girip twrp attım sonra da kral eu romu kurdum internet cafeden de alnım dik çıktım, o olunca başarılı olunca içinizde bir ferahlama oluyor rahatlıyorsunuz ya o duygu işte çok güzel :)
Bir de bir şey sorucam mi flash 2015 de romu kurdum ama internal storage sıfırlanmamış twrpye girdiğimde sdcard dizininde romlarım duruyordu bu beni baya şaşırttı yoksa ben düzgün atamadım romu galiba tooldan ben öyle düşünüyorum ama sonuçta unbrick oldu cihaz gerisi ilgilendirmez :D

Herkese iyi akşamlar kafa ütülediğim için kusura bakmayın ama yaşadıklarımı duygularımı ustalarımla, benim gibi acemi deneyimlilerle paylaşmak istedim iyi forumlar:)

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular
150
o hissi iyi bilirim :D geçen amcamın oğlunun samsung telefonu mail kısmında kalmıştı ilk mail istiyordu onlarda unutmuş maili bende araştırdım ettim zaten bu tür çözümlerin bir çoğu yabancılar çözüyor :D bir video buldum google baypass diye izleyerek yaptım baktım cihaz acıldı :D aradım amcamın oğlunu nasıl oh çekiyor bilseniz üstüne 30 tl'de aldık istemiyerek içinden gelmiş :D

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Bir musibet bin nasihat derler..geçmiş olsun.Bu arada cihazınız brick olmamış sadece uyumsuz rom TWRP'den kaynaklı bu hale gelmiş.MI 8 SE cihazı brick olduğunda yalnızca yetkili MI Hesabı ile arka kapağı açarak EDL moduna alınarak kurtarılabiliyor.

ulemafa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X3
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir musibet bin nasihat derler..geçmiş olsun.Bu arada cihazınız brick olmamış sadece uyumsuz rom TWRP'den kaynaklı bu hale gelmiş.MI 8 SE cihazı brick olduğunda yalnızca yetkili MI Hesabı ile arka kapağı açarak EDL moduna alınarak kurtarılabiliyor.
Hocam bunu bilmiyordum, çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için o zaman allah gerçek bricki göstermesin hiç kimseye sağolun

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular
150
pendroz gerçekten öyle ben telefoncu değilim ama sürekli araştırma yaparım yapabileceğim birşey varsa üstüne giderim yoksa işin ehline bırakırım birkeresinde lenovo a7010 telefonumun 1 tane hoperlörü patladı gene youtube'de yabancı kaynaktan izleyerek patlak olan hoperlörü çıkardım diyer hoperlör sağlam herşey tam bitti derken birde ne olsun bu telefonda görüntü yok :D parmak izi vs basınca titriyor ama görüntü yok hatam neydi diye sorarsanız ilk bu işe girerken herkezin başına gelmiştir benim hatam batarya bağlantısını çıkarmamam yaptığım işlemlerde telefon açıktı ama ders oldu en azından öğrendim

ulemafa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Poco X3
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çevremde ki herkes telefonu çok beğeniyordu, bakmak istiyen çok vardı ve kendi telefonu üstünmüş gibi kıyaslaynda çoktu, bir yeri kırılmadan böyle nazarı çıktı, nazarlardaydık hocalarım nazarda :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gerçekten öyle ben telefoncu değilim ama sürekli araştırma yaparım yapabileceğim birşey varsa üstüne giderim yoksa işin ehline bırakırım birkeresinde lenovo a7010 telefonumun 1 tane hoperlörü patladı gene youtube'de yabancı kaynaktan izleyerek patlak olan hoperlörü çıkardım diyer hoperlör sağlam herşey tam bitti derken birde ne olsun bu telefonda görüntü yok :D parmak izi vs basınca titriyor ama görüntü yok hatam neydi diye sorarsanız ilk bu işe girerken herkezin başına gelmiştir benim hatam batarya bağlantısını çıkarmamam yaptığım işlemlerde telefon açıktı ama ders oldu en azından öğrendim
Her şeyi boza boza öğrenmekte var hocam bu yolun başında hayırlısı:)

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular