- Adım
- Burak
- Cihazım
- Xiaomi Mi 8 SE
- Konular
- 3
1600-1700 arası alıcı buluyor satıp 400 ekleyip daha güçlü cihaz alırsınız her türlü kârdasınız.
Çok haklısınız. SD 835 işlemcili bir amiral gemisi cihaz için eskiyen bir teknoloji demek en hafif deyimle cahilliktir. İnsan en azından iki cihazın özelliklerinin bir kıyaslamasını yapar, değil mi?Ben bu düşünceye tamamen karşıyım.
Kim neye göre belirliyor cihazların ömrünün kaç yıl olduğunu?
Ki android dünyasında çok saçma geliyor kulağa..
Kullanmayı bildikten sonra birazda bilginiz varsa bu konularda, Xiaomi gibi kaliteli bir cihaz ömürlük olur. 2--3 yıllık değil.
Bence eski teknoloji, 1 yıla ömrünü doldurur, değişim yapmak zorunda kalmak vs. Tamamen tüketici bilinci ile ilgili bi durum.
MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bence yazılım vermemelerini tek sebebi yeni çıkan cihazlarıyla ilgili bir şeydirİyi hos guzel diyorsunuz da kullanılan cihazı kotulemedim mi6 gayet guzel bir cihaz ama model düşürmek mantıklı değil bunu anlatmaya çalıştım. Arkadaş sadece sd835 sd710 farkından dolayı degil çentik den memnun olmadığını belirtti. Ayrica en hafif sekilde cahillik diye söylediğinizi ben uydurmuyorum nerdeyse bütün firmalar 2 yılı dolduran cihazlarına yazılım desteğini kesmeye başlıyor. Küresel pazarda cihazi kullanan sayisi azaldıkça yaşadığınız sıkıntılara cevap bulmakta zorlaniyorsunuz. Biraz arastirma yaparsaniz dünya genelinde ortalama telefon kullanım ömrünün 3 yıl olduğunu görürsünüz. Konuyu toparlarsak genel kullanım için söylediklerimi cok eğip, bükmüşsünüz konuya biraz yuzeysel bakmayi denemenizi tavsiye ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
iki modelin ozelliklerini kisaca bir goz attım
Aralarındaki başlıca farklar bunlar
Yeni nesil modem
Mi8se cat15
Mi6 cat9
Hemen hemen aynı boyutlarda iki cihaz ama farkli ekran boyutlari
Mi8se 5.88"
Mi6 5.15"
Ekran türü ve teknolojisi
Mi8se super amoled (ayrica hdr10 ve dci-p3 desteği)
Mi6 ips
Grafik birimi (gpu)
Mi8se 616
Mi6 540
İslem birimi (cpu)
Mi6 sd 835
Mi8se sd 710
Ekstra olarak başlıca diger iki cihaz arasinda olan ozellikler
Mi8se de Yeni nesil gps modülü (galileo)
Mi6 da kamera ois özelliği