- Adım
- Ömer Faruk
- Cihazım
- Mi 8 SE
- Konular
- 3
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar android 10 üzerine kurulu bir sisteme android 9 kernelinden dosya yüklemek çok sağlıklı görünmüyor. Snapdragon SoC sistemlerdeki Nöral haberleşme işlemcisi Hexagon DSP. Zaten HLOS dosyaları da Digital Signal Processor ve donanım arasındaki bağı kuran yazılım katmanı. HLOS dosyası SDM chipsetlerde mevcut uzun zamandır. NON.HLOS.bin klasörü içerisinde aDSP ve cDSP dosyaları buradaki problemin sebebi. Android 9 based ROM'da aDSP.B00-B29 tam 29 adet dosya var. Android 10 based ROM'da bu sayı 28 adet. Dosya boyutlarında da farklar var. Ben buradaki dosyayı Android 9 ROM'u içerisindeki cDSP dosyalarını Android 10 NON.HLOS.bin image içerisine kopyalayarak oluşturdum. Bir kaç farklı kombinasyon da denedim. Bazısında ses gitti, bazısında sensörlerin tümü. En sonunda deneme yanılma yolu ile bu dosyayı oluşturabildim. Olay linux tabanı vs değil aslında. Olay Qualcomm üzerinde bitiyor. Hexagon SDK ile aslında dosyaları açmayı denemek gerekiyor. Örneğin adsp.b10 dosyası belki ses kodekleri içeriyor ya da b20 dsoyası bir sensörün komutlarını. Bunları bilmek gerekiyor ya da bulmak. Bunun dışında Android 10 MIUI 11 de animasyonlarda ve arayüzde kasmalar mevcuttu. Sizde de mevcut mu ?