Rehber MI 8 SE Android Q Modem Dosyası (Portre Modu ve Sensör Sorunları Yok)

omrfrkbyrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
3
Arkadaşlar android 10 üzerine kurulu bir sisteme android 9 kernelinden dosya yüklemek çok sağlıklı görünmüyor. Snapdragon SoC sistemlerdeki Nöral haberleşme işlemcisi Hexagon DSP. Zaten HLOS dosyaları da Digital Signal Processor ve donanım arasındaki bağı kuran yazılım katmanı. HLOS dosyası SDM chipsetlerde mevcut uzun zamandır. NON.HLOS.bin klasörü içerisinde aDSP ve cDSP dosyaları buradaki problemin sebebi. Android 9 based ROM'da aDSP.B00-B29 tam 29 adet dosya var. Android 10 based ROM'da bu sayı 28 adet. Dosya boyutlarında da farklar var. Ben buradaki dosyayı Android 9 ROM'u içerisindeki cDSP dosyalarını Android 10 NON.HLOS.bin image içerisine kopyalayarak oluşturdum. Bir kaç farklı kombinasyon da denedim. Bazısında ses gitti, bazısında sensörlerin tümü. En sonunda deneme yanılma yolu ile bu dosyayı oluşturabildim. Olay linux tabanı vs değil aslında. Olay Qualcomm üzerinde bitiyor. Hexagon SDK ile aslında dosyaları açmayı denemek gerekiyor. Örneğin adsp.b10 dosyası belki ses kodekleri içeriyor ya da b20 dsoyası bir sensörün komutlarını. Bunları bilmek gerekiyor ya da bulmak. Bunun dışında Android 10 MIUI 11 de animasyonlarda ve arayüzde kasmalar mevcuttu. Sizde de mevcut mu ?

spyserk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
srkn
Cihazım
Xiaomi Mi 8 SE
Konular
2
Hayır demek istediğim modem dosyası "9.5.16" sürümünden alınma. Bu demek oluyor ki 9.5.16 sürmünün persist dosyası ile tam iletişimde. Ve o sürümde kullanılan kernel versiyonuna yani boot.img ihtiyacımız var
Bildiğim kadarıyla burada bahsi gece modem dosyası bir önceki stabil sürümden v11.0.3.0 dan alınma. Ve benim paylaştığım persist.img de bu romdan alındı. Normalde uyuşması gerekiyor. Android 10 ile bu sorunun yaşanması son sürüm stabil ile persist.img nin uyuşmaması olabilir. Bu yüzden son sürümün fastboot romu yayınlanmadığından bahsettiğiniz gibi bir deneme direk deneme yapamıyoruz.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

omrfrkbyrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
3
Bence de v11.0.1.0 (android 10) un persist dosyasını yazdırmak mantıklı olacaktır. Fakat bu rom için fastboot imajı henüz oluşturulmamış.
Fastboot ROM sisteme yüklenince denemiş olursunuz. Ben arayüzdeki kasmalardan dolayı 11.0.3 e dönüş yaptım. Yakınlık sensörü aslında bir problem oluşturmuyordu bana kullanımda.

Can1gulle

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren can
Cihazım
Mİ9-Mİ9T-Mİ9SE
Konular
29
omrfrkbyrk hocam sizin yaptığınızı yükledim yakınlık sensörü çalışmıyor kendim düzenledim herşey sorunsuz.

Memo63

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Memo
Cihazım
Mi8 se
Konular
1
Eu beta 20.1.2 ye mi denediniz sadece sensörmü çalışmıyor? Wifi çalışıyormu ?
Evet beta son sürümde denedim wifi çalışıyor portre modu çalışıyor her şey çalışıyor sadece yakınlık sensörü çalışmıyor

omrfrkbyrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
3
Wifi çalışmıyormuş bekliyoruz bakalım düzeltmeyi deniyor arkadaşımız sanırım