Rehber Mi 8 Lite 65 HZ Ekran Yenileme Darkness Kernel [MIUI] [Android 10]

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
5 hertzi gözle hissetmek imkansız gibi bir şey. başka özellikleri de vardır tabii ama kernel işi bana hep riskli gelmiştir. sonuçta ya performans ya batarya. ortası zaten orijinali. :)

CHARRİNS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EMRE
Cihazım
Mi 11 Ultra
Konular
16
120 HZ uzun süreli kullanımlarda ekrana zarar verecektir ve batarya ya çok olumsuz etkiler hocam. Snapdragon 660'a bu HZ'den daha yüksek yapılmayacaktır.

Firmware'den bahsediyorsunuz sanırım hocam, kurmak zorundasınız.
Hocam Android 9 için olanı da mevcut eğer elinizde yoksa.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
120 HZ uzun süreli kullanımlarda ekrana zarar verecektir ve batarya ya çok olumsuz etkiler hocam. Snapdragon 660'a bu HZ'den daha yüksek yapılmayacaktır.

Firmware'den bahsediyorsunuz sanırım hocam, kurmak zorundasınız.
120 hz overclocklamak olmaz zaten bu 2.0ghz yi gidip 3.0 e falan çıkarmak ile aynı şey gereksiz bir overclock hem zararlı hem de faydası yok. O hertz in artmamasının olayı işlemciden değil daha çok panelden dolayı panel 120hz yi doğal olarak desteklemiyor paneli overclockluyorlar ama bunun da bir sınırı var mesela 65hz de bırakmışlardır bunda çünkü 66hz de kafayı yiyordur telefon.

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Bu kernelin en son yayınlanan versiyonunda cpu saat hızı baya yüksekti 4 ghz civarıydı, ama antutuda yada diğer programlarda bu hızın skora karşılığını pek göremedim. Sadece PCmark programında skoru bayağı yükseltmişti. Benim bu kernelde hissettiğim sıkıntı telefonun yavaş şarj olmasıydı. 1,3 amper civarı şarj hızı gösteriyordu. Başka bir sıkıntısını görmedim.

Bu arada ekran hz arttırma olayında 120 hz ekranima görüntü gelmedi.(tianma panel)
Hocam öyle ama Snapdragon 660'ta zaten overclock desteği yok. Yani sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Antutu testini ben de yaptım ve 157 bin gibi bir sonuç aldım. Normalde 185 bin alıyordum. Ancak cihazın hızı eskisine oranla inanılmaz derecede iyi. Bu da testlere çok takılmamak gerektiğini açıklıyor.
Ben yavaş şarj olma sıkıntısını hissetmedim.
Umarım bu ekran hz yükseltme olayının cihaza herhangi bir zararı olmaz. Çünkü çok memnunum şu an.

siegman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
mi5
Konular
0
Hocam öyle ama Snapdragon 660'ta zaten overclock desteği yok. Yani sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Antutu testini ben de yaptım ve 157 bin gibi bir sonuç aldım. Normalde 185 bin alıyordum. Ancak cihazın hızı eskisine oranla inanılmaz derecede iyi. Bu da testlere çok takılmamak gerektiğini açıklıyor.
Ben yavaş şarj olma sıkıntısını hissetmedim.
Umarım bu ekran hz yükseltme olayının cihaza herhangi bir zararı olmaz. Çünkü çok memnunum şu an.
Bence 5hz lik fark bir sıkıntı yaratmaz hocam. Dediğiniz gibi arayüz baya hızlandı. Şarj olayinida ampere uygulamasiyla fark ettim. Başka kernel kurup amperede test ettiğimde 3amper de sarj ediyordu ama sonra wipe cache - dalvik yapıp tekrar darkness kerneli yükledim onda ise 2 amper civarı çıktı. İlk darkness kernel ile denememde 1.3 civarı sarj ediyordu. Bunun yanında fde.ai kullanıyorum belki o da sıkıntı çıkarmış olabilir. Benim anlamadığım cpu saat hızı bu kernelde baya yüksek ama benchmark larda pek bir etkisi yok. Acaba bu kerneldeki cpu saat hızı olayi göstermelik mi? Pek oyun oynamadigimdan anlayamadım bu saat hızının artmasının faydasını. Antutu ya pek bende güvenmiyorum, benim için öncelik arayüz hızı.

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Hocam cpu saat hızı telefonlarda pek etki etmez telefonların tek çekirdek performansı iyi değil çoklu çekirdekde de ghz yükseltmek çok etki göstermiyor.

Üst Alt