Yardım Mi 8 lite 100 den sonra hızlı pil düşüşü ve Pil performansı uzatma yöntemleri?

metin55k

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
metin
Cihazım
mi 8
Konular
42
Arkadaşlar cihaz 100den cıkardıgım an bazen 10-15 dkda %96-95 seviyesine geliyor cihaz 1 aylık bende bir endişe uyandırdı açıkcası sizce bu normalmi? Pili uzatmak için yapmam gereken ince ayarlar neler paylasırsanız cok sevinirim. ilk android cihazım

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Cihazınızı %100 seviyesine kadar şarj edip , %5 ' lere kadar şarja takmadan kullanın.

Ardından Cihazı şarja takmadan önce ,
Ayarlar >> Pil & Performans >> Pil Kullanımı
Kısmından Uygulamalar ve Donanım sekmesinin , Ayrıca Donanım sekmesinde bulunan Ekran 'a tıklayarak Açılan pencerenin Ekran görüntüsünü alarak bizimle paylaşabilirseniz Size daha doğru bilgi sağlayabiliriz :)

Batarya konusunda ise Genel olarak aşağıdaki maddelere uymanızı öneririm.
Telefonunuzu :
  • Şarj ederken Her zaman Orjinal Şarj Cihazı kullanmanızı
  • %15-20 altına düşmeden şarj etmemenizi ,
  • Şarj olurken telefonunuzu kullanmamanızı ,
  • @bayon hocamızında belirttiği üzere soğumadan şarj etmemenizi
  • Şarjınız %100 e ulaştıktan sonra daha fazla şarjda bırakmamanızı
  • 3-4 ayda bir şarjınızı tamamen bitirip , cihazınız kapalı iken %100 e kadar şarj etmenizi tavsiye ederim.
Peocawe hocamızın hazırlamış olduğu rehber tadındaki konuyu alttaki bağlantıya tıklayarak incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. :)
İpucu - En Doğru Şekilde Batarya Kullanım Rehberi [Doğru Bilinen Yanlışlar]

Oyla:

alanyali

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kadir
Cihazım
mi 8 lite
Konular
6
Arkadaşlar cihaz 100den cıkardıgım an bazen 10-15 dkda %96-95 seviyesine geliyor cihaz 1 aylık bende bir endişe uyandırdı açıkcası sizce bu normalmi? Pili uzatmak için yapmam gereken ince ayarlar neler paylasırsanız cok sevinirim. ilk android cihazım
Aynu sorun suanda bende de var bu sorun miui 10.2 guncellemesinden sonra basima geldi guncelleme oncesi bu sekilde hicbir sorunum olmamisti

Oyla:
Üst Alt