Rom Mi 8 Global Kararlı Miui V9.6.7.0 Fastboot İndirme Bağlantısı

Raistlin53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
Poco F5
Konular
10
Miui 10 Global beta kullanıyorum bu guncellemeyi sistem güncelleme bölümünden dosyayi secerek kurabilirmiyim 9 a geri dönmek istiyorum stabil 10 çıktığında kendisi güncellesin istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11
Şu an cihazınızda yüklü olan romu indiriyor. Gereksiz bir işlem, iptal edebilirsiniz.

Wooww. Site kurucusu Admin, benim kıytırık soruma cevap yazdı. hi~~ Teşekkür ediyorum, Hocam. happy~~
Hocam madem buraya kadar geldiniz, asıl önemli sorularımı da yanıtlasanız ?
Biliyorum belki çok kolay ama bu "Brick" belası, çok ürkütüyor bizleri. (:|
Tekrar soruyum bari:
Öncelikle bir full backup mümkünmü bu cihazlarda, yani iphone daki gibi ? Mümkünse hangi yöntemle yapılır ?
9.5.14 OEARUFA dan 9.6.7 OEAMIFD ye en sağlıklı nasıl geçilir ? Geçmeden önce telefonu komple silmek istiyorum.

lewizsthank1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Mi 10T PRO
Meslek
Yazarkasa Teknisye
Konular
25
Wooww. Site kurucusu Admin, benim kıytırık soruma cevap yazdı. hi~~ Teşekkür ediyorum, Hocam. happy~~
Tekrar soruyum bari:
Öncelikle bir full backup mümkünmü bu cihazlarda, yani iphone daki gibi ? Mümkünse hangi yöntemle yapılır ?
9.5.14 OEARUFA dan 9.6.7 OEAMIFD ye en sağlıklı nasıl geçilir ? Geçmeden önce telefonu komple silmek istiyorum.

Rus romundan Global roma Mi Flash ile geçebilirsiniz. Geçerken telefondaki bütün verileriniz silinir zaten. Ama dikkat etmeniz gereken yer var. Mi Flash 20160401 versiyonunu öneriyorlar. Güncel versiyonlarda lock seçeneği var ve bir anlık dikkatsizliğiniz telefonu brick hale düşürebilir. O yüzden varsa bilginiz kendiniz yapabilirsiniz basit işlemler. Eğer yoksa dilerseniz size yardımcı olurum Teamwiever üzerinden :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Tekrar soruyum bari:
Brick belası bizleri de ürkütüyor, o yüzden de Mi8 konularında emin olmadığımızda yazmıyoruz zaten :) Şu ana kadar yanlışlıkla ya da bilerek bootloader kilidini kapatan arkadaşlarımızın cihazları maalesef kullanılamıyor. Bunun dışında brick sorunu ile karşılaşan olmadı. Dolayısıyla bootloader kilidini kapatmaya çalışmadığınız sürece nispeten güvendesiniz diyebiliriz zannediyorum.
Yedek için ise TWRP kullanabilirsiniz. Kişisel olarak ben yedek kullanamadan her zaman için temiz kurulum yapıyorum ancak pek çok arkadaşımız TWRP kullanıyor ve son derece memnunlar. Rehber - TWRP Nedir ve ne işe yarar/nasıl kullanılır? ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Uygulama verileri için ise titanium backup uygulamasını tavsiye ederim.

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11
Brick belası bizleri de ürkütüyor, o yüzden de Mi8 konularında emin olmadığımızda yazmıyoruz zaten :) Şu ana kadar yanlışlıkla ya da bilerek bootloader kilidini kapatan arkadaşlarımızın cihazları maalesef kullanılamıyor. Bunun dışında brick sorunu ile karşılaşan olmadı. Dolayısıyla bootloader kilidini kapatmaya çalışmadığınız sürece nispeten güvendesiniz diyebiliriz zannediyorum.
Yedek için ise TWRP kullanabilirsiniz. Kişisel olarak ben yedek kullanamadan her zaman için temiz kurulum yapıyorum ancak pek çok arkadaşımız TWRP kullanıyor ve son derece memnunlar. Rehber - TWRP Nedir ve ne işe yarar/nasıl kullanılır? ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Uygulama verileri için ise titanium backup uygulamasını tavsiye ederim.
Teşekkür ederim.
Son olarak 9.5.14 OEARUFA dan 9.6.7 OEAMIFD ye geçerken, bu konunun ilk mesajındaki yöntemi kullanabilir miyim ?
Yani, telefona linkteki zip dosyasını indirip, sistem güncelleme menüsünden yapabilir miyim ? Gerçi olsa bile, temiz kurulum olmamış oluyor galiba ? Onunda tek yolu PC aracılığı ile galiba ? Ve hangi uygulamayı tavsiye ediyorsunuz ? mi flash tool mu yoksa twrp mi ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkür ederim.
Son olarak 9.5.14 OEARUFA dan 9.6.7 OEAMIFD ye geçerken, bu konunun ilk mesajındaki yöntemi kullanabilir miyim ?
Yani, telefona linkteki zip dosyasını indirip, sistem güncelleme menüsünden yapabilir miyim ? Gerçi olsa bile, temiz kurulum olmamış oluyor galiba ? Onunda tek yolu PC aracılığı ile galiba ? Ve hangi uygulamayı tavsiye ediyorsunuz ? mi flash tool mu yoksa twrp mi ?

Geçiş için cihazı kullanan By.TRabZonLu™ hocamın tavsiyesini bekleyebilirsiniz.

Android sürüm güncellemesi ya da MIUI versiyon (v9-v10) olmadığı sürece OTA üzerinden gelen güncellemeyi veya TWRP ile zip dosyasını indirerek güncelleme yapabilirsiniz. Temiz kurulum yapmanıza genellikle gerek olmaz. Android versiyonu veya MIUI Sürüm yükselmesi olan güncellemelerde ise Mi Flash ile temiz kurulum yaparak güncelleme yapmanız telefonunuzu daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45

Android sürüm güncellemesi ya da MIUI versiyon (v9-v10) olmadığı sürece OTA üzerinden gelen güncellemeyi veya TWRP ile zip dosyasını indirerek güncelleme yapabilirsiniz. Temiz kurulum yapmanıza genellikle gerek olmaz. Android versiyonu veya MIUI Sürüm yükselmesi olan güncellemelerde ise Mi Flash ile temiz kurulum yaparak güncelleme yapmanız telefonunuzu daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.

Hocam peki bootloader kititli global romlu Mi 8lerde MIUI ve Sistem yenilenmesini OTA uzerinden yapamiyoruzmu ki ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam peki bootloader kititli global romlu Mi 8lerde MIUI ve Sistem yenilenmesini OTA uzerinden yapamiyoruzmu ki ?
Yapılacaktır hocam ancak sürüm yükseltildiğinde cihazlar saçma sorunlar verebiliyor. Böyle bir durumda fabrika ayarlarına dönmek de çare oluyor çoğu zaman.

allaturcha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ayser
Cihazım
Mi 8 128
Konular
11

Evet, Bay Trabzonlu hocam, sizin yorumunuzu da bekliyoruz
Ona göre bugün kuruluma geçeceğim.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Sürüm geçişlerini mi flash ile yaptım. Mevcut global kararlıdan Çin kararlı sürümüne. Ordan global beta miui 10'a. Ordan da global stabil sürüme geçiş yaptım ota ile de şuan konusuna yazdığım roma geçiş yaptım. Sadece bl kilidini kapatmadan işlemleri yapmak gerekiyor. Ve sakin olmak, acele etmeden. İşleme başlamadan, mi hesabı ve google hesaplarınızı not almalısınız.

Üst Alt